Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο "ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ" ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ! ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΑΜΟΥΘ, ΟΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ Η ΒΙΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Χρήστος Μαζάνης

Σε δικαστικές περιπέτειες έχει μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο καταδικάστηκε για ακάλυπτες επιταγές!

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και βρίσκεται στη διάθεση του zougla.gr, ο κ. Θεοφανόπουλος το 2008 εξέδωσε δύο μεταχρονολογημένες επιταγές της τράπεζας HSBC, συνολικού ύψους 37.000 ευρώ, οι οποίες όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του δικαστηρίου «ο κ. Θεοφανόπουλος εξέδωσε στην Αθήνα δύο μεταχρονολογημένες επιταγές της τράπεζας HSBC ήτοι 1) την υπ’ αριθμ. 00… ποσού 18.000 ευρώ με αναγραφόμενη ημερομηνία εκδόσεως την 30-4-2009 και 2) την υπ’ αριθμ. 00… ποσού 19.000 ευρώ με αναγραφόμενη ημερομηνία 31-5-2009. Οι δύο επιταγές δεν πληρώθηκαν και σφραγίστηκαν διότι δεν υπήρχε διαθέσιμο υπόλοιπο στον λογαριασμό του εκδότη. Επίσης, αποδείχθηκε ότι ο εναγόμενος εξέδωσε τις ανωτέρω τραπεζικές επιταγές εν γνώσει του ότι δεν υπήρχαν αντίστοιχα διαθέσιμα κεφάλαια στην πληρώτρια τράπεζα τόσο κατά το χρόνο εκδόσεως, όσο και κατά το χρόνο πληρωμής τους».

Αμάρτησε για την γυναίκα του

Όπως προκύπτει από τα δικόγραφα, τις επιταγές που εξέδωσε ο κ. Θεοφανόπουλος τις έδωσε στην σύζυγο του η οποία διατηρούσε κατάστημα ένδυσης – υπόδησης προκειμένου να πληρώσει το εμπόρευμα που είχε προμηθευτεί από άλλη, ομοειδής εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του κ. Θεοφανόπουλου, Άννα Κ. σε συνεργασία με μία άλλη γυναίκα άνοιξαν τον Ιούλιο του 2001 ένα εμπορικό κατάστημα στον Πειραιά με αντικείμενο την πώληση ειδών ένδυσης, υπόδησης και συναφών ειδών (αξεσουάρ κλπ).
Όταν λοιπόν η σύζυγός του χρειάστηκε χρήματα προκειμένου να αποπληρώσει το εμπόρευμα που είχε προμηθευτεί από άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ίδιο αντικείμενο, ο πρόεδρος του ΟΣΕ εξέδωσε δύο μεταχρονολογημένες επιταγές οι οποίες αποδείχθηκαν ακάλυπτες, με τον ίδιο τον κ. Θεοφανόπουλο να παραδέχεται στο δικαστήριο την πράξη του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, το δικαστήριο διέταξε την προσωπική κράτηση του κ. Θεοφανόπουλου για έναν μήνα, «ως μέσο για την αναγκαστική εκτέλεση της αξιώσεως που επιδικάζεται στην εταιρεία» η οποία κινήθηκε με αγωγή εναντίον του και εναντίον της συζύγου του.

Δάνειο στον… αέρα

Πέρα όμως από τις ακάλυπτες επιταγές, ο κ. Θεοφανόπουλος έχει κληθεί να ξεπεράσει ακόμη έναν σκόπελο που ακούει στο όνομα στεγαστικό δάνειο.

Σύμφωνα με μία διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2013, η σύζυγος του κ. Θεοφανόπουλου φέρεται να έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα στεγαστικό δάνειο ύψους 510.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν αποπληρώθηκε ποτέ.



Σκοπός του δανείου ήταν η ανέγερση – αποπεράτωση κατοικίας που βρίσκεται στον Άλιμο, ενώ μεταξύ αυτών που μπήκαν ως εγγυητές στο δάνειο που έλαβε η σύζυγος του προέδρου του ΟΣΕ, ήταν δύο συγγενικά της πρόσωπα και ο ίδιος ο κ. Θεοφανόπουλος.

Το δάνειο δόθηκε στην σύζυγο του προέδρου του ΟΣΕ τον Σεπτέμβριο του 2007 και όταν η τράπεζα διαπίστωσε ότι δεν αποπληρώνεται κινήθηκε νομικά με αποτέλεσμα να εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 30548/2013 διαταγή πληρωμής με την οποία η οικογένεια του κ. Θεοφανόπουλου καλείται να καταβάλλει 582.302 ευρώ. 



Ρεπόρτερ του zougla.gr βρέθηκε σε κεντρική οδό του Αλίμου και φωτογράφισε το σημείο στο οποίο θα γινόταν η ανέγερση του σπιτιού. Παράλληλα, η ηλεκτρονική εφημερίδα επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΣΕ ο οποίος δήλωσε ότι έχει κανονίσει όλες τις εκκρεμότητές του.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου