Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΪΦΑΣ!

Χθες το πρωί της Δευτέρας (24/3) διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σταύρος Νταίφάς, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Ο ιστορικός διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Πειραιά απεβίωσε στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο που βρίσκεται επί των οδών Ποσειδώνος και Άρεως.
Ο Σταύρος Νταϊφάς συνετέλεσε στο να γίνει το μεγάλο και ιστορικό "deal" μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη το καλοκαίρι του 2010, όταν ο πρώτος παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο του ποδοσφαιρικού τμήματος στον δεύτερο.
Υπήρξε στενός φίλος με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη, πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί την δεκαετία του 1980 στην ομάδα του Πειραιά, με τον Σταύρο Νταϊφά να επιλέγει για τη θέση του Γενικού Αρχηγού τον Μιλτιάδη Μαρινάκη.
Ο Σταύρος Νταιφάς συνολικά ήταν στην προεδρία του Ολυμπιακού για 9 χρόνια, σε 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους, απο το 1979 έως το 1985, το 1986 και απο το 1992 έως το 1994.
Στο ενεργητικό του πιστώνονται τα 4 διαδοχικά πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στα ισάριθμα πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας (με τον πρώτο τίτλο να έρχεται μέσω του μπαράζ στο Βόλο όπου οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 2-0 του Άρη) και το πρωτάθλημα της σεζόν 1986-87.
Η κηδεία του Σταύρου Νταϊφά έγινε σήμερα 25/3 στην εκκλησία Παναγίτσα στο Παλαιό Φάληρο.
Εν τω μεταξύ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός για το θάνατο του
Σταύρου Νταϊφά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Σταύρος Νταϊφάς, με αγνά φίλαθλα αισθήματα και δέσμευση αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής και του έργου του στον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Η σημαντική αυτή παρακαταθήκη της προσωπικότητάς του θα παραμείνει άσβεστο τεκμήριο της μνήμης του μεταξύ των Ελλήνων φιλάθλων και σημείο αναφοράς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στους οικείους του και την οικογένεια του Ολυμπιακού, εκφράζω τα ειλικρινή μου
συλλυπητήρια.
 πληροφορίες από sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου