Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

"ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ"

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
      
Στις 13 Μαρτίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Ξύδη και χωρίς καμιά λογική, απόφαση μείωσης του Συντελεστή Δόμησης(ΣΔ) και του Ύψους των Κατοικιών σε 0,9 και σε 12μ.Τούτο έχει σαν συνέπεια στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε να μειωθεί δραματικά η περιουσία μας.
Την πρόταση του κ. Δημάρχου για ΜΕΙΩΣΗ του Συντελεστή Δόμησης ψήφισαν:

    Υποψήφιος Δήμαρχος  Δασκαλόπουλος Χρίστος
Υποψήφιος Δήμαρχος  Αποστολόπουλος Ηλίας
Υποψήφια Δήμαρχος    Πολυκαλά Χριστίνα

Δημοτική Σύμβουλος Φασούλη Αικατερίνη         (Παπάγου)
     Δημοτικός Σύμβουλος Τούτουζας Δημήτριος
Δημοτική Σύμβουλος Ρετσινιά Βασιλική
Δημοτική Σύμβουλος Μπουφούνου Βασιλική
Δημοτική Σύμβουλος Τσικρικώνη Άννα-Μαρία
Δημοτική Σύμβουλος Κτιστάκη Μαριλίτα
Δημοτική Σύμβουλος Δοπτόγλου Δανάη
     Δημοτικός Σύμβουλος Μπελιτσάκος Άγγελος
     Δημοτικός Σύμβουλος Πατεργιαννάκης Νικόλαος
     Δημοτική Σύμβουλος Μπρέμπου Γεωργία
     Δημοτική Σύμβουλος Δημητριάδου Μαρία
     Δημοτική Σύμβουλος Σπηλιοτοπούλου Ιωάννα  (Παπάγου)
     Δημοτικός Σύμβουλος Ρεμούνδος Γιώργος

Την πρόταση για ΜΗ ΜΕΙΩΣΗ του Συντελεστή Δόμησης ψήφισαν:

Υποψήφιος Δήμαρχος Τίγκας Κων/νος-Πολυχρόνης 
Υποψήφιος Δήμαρχος  Νικολάου Δημήτρης 
Υποψήφιος Δήμαρχος  Κεχρής Γιάννης
Υποψήφια  Δήμαρχος  Παρίση Χρύσα

Δημοτικός Σύμβουλος Κουτάκης Νικόλαος         (Παπάγου)
Δημοτική Σύμβουλος Κούτρα Αγγελική              (Παπάγου)
    Δημοτικός Σύμβουλος Κουκής Νικόλαος             (Παπάγου)
      Δημοτική Σύμβουλος Βεντουζά Ειρήνη               (Παπάγου)
    Δημοτικός Σύμβουλος Σταθογιάννης Ευάγγελος (Παπάγου)
    Δημοτικός Σύμβουλος Ίσκος Παναγιώτης           (Παπάγου)
     Δημοτικός Σύμβουλος Τσοχαλής Κων/νος
    Δημοτική Σύμβουλος Ευαγγελοπούλου Ελένη
    Δημοτική Σύμβουλος Αθανασάκου Μαρία
    Δημοτικός Σύμβουλος Αυγουρόπουλος Αθανάσιος

    Λευκό ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος  Ζήκας Περικλής

         Αυτή είναι η εικόνα των Δημοτικών Συμβούλων που ηθελημένα ή άθελα ενεργώντας ψήφισαν τη μείωση της περιουσίας μας. Θέλουμε να τους πούμε με απλά λόγια ότι είμαστε πάρα πολύ ενοχλημένοι γι αυτό που μας έκαναν και δεν σταματάμε μέχρι να κερδίσουμε αυτό που εσείς και ο απερχόμενος σε δυο μήνες Δήμαρχος κ. Ξύδης θελήσατε να μας στερήσετε, δηλαδή να μας στερήσετε αυτό που οι γονείς μας, μας έδωσαν.

       Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη στάση των υποψηφίων Δημάρχων Δασκαλόπουλου-Αποστολόπουλου-Πολυκαλά, αλλά και της εκ Παπάγου κ. Φασούλη, οι οποίοι δηλώνουν το αμέριστο…… ενδιαφέρον για τον Παπάγο, όμως φροντίζουν να μας μειώσουν την περιουσία μας.
       Είναι αυτονόητο ότι η ΟΡΓΗ και η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ μας αυτή θα εκφρασθεί στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014.
       Από την άλλη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Υποψηφίους Δημάρχους Τίγκα-Νικολάου-Κεχρή αλλά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Παπάγου και Χολαργού, που αναφέραμε πιο πάνω, οι οποίοι με άποψη σταθερή αλλά και με παρουσία μαχητική αντιστάθηκαν στην επιμονή του Δημάρχου και δεν ψήφισαν τη μείωση Σ.Δ. και Ύψους.  Σίγουρα δεν σταματάμε εδώ θα συνεχίσουμε τον αγώνα.
       Σας ευχαριστούμε θερμά και πάλι και η θετική στάση μας θα εκφρασθεί στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014.

16 σχόλια:

  1. οι 3 υποψήφιοι που μείωσαν τις περιουσίες μας μεταβολή κ πίσω.... Παιδία στις 18 Μαίου κληρώνει ετοιμαστείτε να πάρετε και οι Τρεις τα τρια των Παπαγιωτών !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός είναι άντρας και μάγκας να τους κάνει μια καταγγελία στην Πολεοδομία για τις θηριώδεις υπερβάσεις ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΟΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ.Δ. στα δικά τους ακίνητα ;
    Εχουν ήδη εντοπιστεί οι θρασείς-ξετσίπωτοι κοπρίτες. Για όλους έχει ο μάστορας "λίστα Λαγκάρντ" !!! ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα Χρυσοστομε/η !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο ο συντελεστής δόμησης υποβαθμίζει τις περιουσίες μας; Το γενικό πολεοδομικό που ψηφίστηκε για την τοπική αγορά, για μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης 1,30 στις ιδιοκτησίες του δήμου και άλλα πολλά, αυτά δεν υποβαθμίζουν τις περιουσίες μας και τον τόπο μας; Δεν σας κάνει εντύπωση ότι σε κανένα ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσω ενημέρωσης δεν αναφέρεται ποιοί το ψήφισαν ονομαστικά; Δεν τόλμησε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου να ανακοινώσει την απόφαση του τοπικού στο δημοτικό συμβούλιο;. Πιστεύω όταν θα πάτε στην κάλπη να θυμηθείτε ποιοι θέλουν να καταστρέψουν τον δήμο Παπάγου – Χολαργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗς ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΨΗΦΙΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ : O ΚΟΥΚΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ , Η ΠΑΡΙΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (ΝΟΥΜΕΡΟ 35) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ, ΑΡΑ Η ΠΑΡΙΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΥΚΗΣ....ΤΥΧΑΙΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ !

      Διαγραφή
    3. εγωω δεν ξέρω αν η Προεδρος-Υποψηφία Δημαρχχεεεσσσαα είναι Νο 35 πάντωσ μεγάλο νούμερο είναι σίγουρα .....

      Διαγραφή
    4. Η τοπική αγορά στην Εθνικής Αμύνης δεν εχει καμία απολύτως λογική, ειναι αίσχος...

      Διαγραφή
  5. Μαύρο στους παραβάτες του νόμου που θέλουν να αναλάβουν δημόσια αξιώματα για να "εφαρμόσουν τους νόμους" !!!!
    Μαύρο στους τζαπατζήδες που θέλουν να τους ταΐζει ο ελληνικός λαός.
    Μαύρο στους ουραγούς της ναυαρχίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφιερωμένο στα "λεβεντόπαιδα" του ΝΑΙ
    Το μεγάλο ΝΑΙ και το μεγάλο ΟΧΙ
    Che fece... il gran rifiuto Κ.Π. Καβάφης

    Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
    που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
    να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τό 'χει
    έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
    πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησή του.
    Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
    όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
    εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να ξερουμε τι λεμε και να μην πεφτουμε θυματα παραπληροφορησης ωστε να εξυπηρετηθουν συγκεκριμενα συμφεροντα καποιων που θελουν να κτισουν τοσους οροφους οσα ειναι τα παιδια και τα ανηψια τους και οχι οσους επιτρεπεται προκειμενου να παραμεινει μια περιοχη ανθρωπινη....παραθετω αποσπασμα απο αρθρο στο ΒΗΜΑ με θεμα: επενδυοντας σε ακριβα προαστια. Τα συμπερασματα βγαινουν αβιαστα:

    " * Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν στο να υπάρχουν οι λεγόμενες ακριβές περιοχές

    Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιοι είναι οι παράγοντες που συντελούν στο να υπάρχουν οι λεγόμενες ακριβές περιοχές

    Ενας από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζει τις τιμές των συγκεκριμένων ακινήτων, και όχι μόνο, είναι ο περιβάλλων χώρος. Για παράδειγμα αν πρόκειται για κατοικία που βρίσκεται σε καταπράσινη περιοχή ή σε περιοχή με θέα, τότε η τιμή αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς. Επίσης ο συντελεστής δόμησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Νόρα Δημητρίου, διευθύντρια του μεσιτικού γραφείου World Properties and Investment, είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει ανάλογα τις τιμές γης και κατ' επέκταση των ακινήτων. Για παράδειγμα στο οικιστικό κομμάτι των ακριβών προαστίων όσο πιο χαμηλός είναι ο συντελεστής δόμησης τόσο υψηλότερη είναι η αξία του ακινήτου. Ενας χαμηλός συντελεστής δόμησης απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε μονοκατοικίες και κατ' επέκταση σε ακριβά πορτοφόλια. Αντίθετα αν σε άλλες οικιστικές περιοχές έχουμε υψηλό συντελεστή δόμησης, τότε η αξία των ακινητων πέφτει.

    Ενας άλλος παράγοντας που ευνοεί την ανοδική εξέλιξη των τιμών των ακινήτων, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν κατοικίες είναι, σύμφωνα με την κυρία Δημητρίου, το γεγονός ότι μερικά προάστια είναι αυστηρά οικιστικά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν το Παλαιό Ψυχικό, η Φιλοθέη, η Εκάλη κτλ. Πάντως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Δημητρίου, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, καθώς και η σπανιότητα των αντικειμένων (στην περίπτωσή μας των ακινήτων) είναι ένας παράγοντας που δεν πρόκειται ποτέ να εξαιρεθεί από τους κανόνες της κτηματαγοράς.

    Για το ίδιο θέμα η κυρία Νίκη Σύμπουρα, διευθύντρια πωλήσεων της εταιρείας Sotiropoulos Bros - Healey & Baker, αναφέρει ότι οι όροι δόμησης μιας περιοχής είναι ο βασικότερος παράγοντας διαμόρφωσης των τιμών. Οι συντελεστές δόμησης, ο συντελεστής κάλυψης και ο αριθμός των ορόφων καθορίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό την αξία ενός ακινήτου. Οσο πιο μικρός είναι ο συντελεστής δόμησης τόσο πιο λίγες και μικρές κατοικίες γίνονται τόσο περισσότερα περιθώρια πρασίνου και διαμόρφωσης χώρου αφήνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O αυστηρός οικιστικός χαρακτηρας σωζεται αν υπάρχει θέληση

      Διαγραφή
  8. Πολύ κάλο το στρατευμένο άρθρο σας για την αξία των περιόχων που έχουν χαμηλό συντελεστή αλλά πλήρως ανεδαφικό για την περιοχή Παπάγου...
    -πρώτον, ένα πρόαστιο θεώρειται χαμηλής δόμησης όταν δεν έχει αλλάξει πεντακόσιες φορές συντελεστή και παραμένει με τον ίδιο συντελεστή διαχρονικά. Στην περίπτωση του Παπάγου ο μειωμένος συντελεστής και το μείωμενο ύψος έπρεπε να εφαρμοστούν από τα τέλη της δεκαετίας του 70 που έγιναν οι πρώτες πολυόροφες οικοδομές και όχι κάτοπιν εόρτης
    - δεύτερον ο Παπάγος δεν έχει καμία σχέση με την Φιλοθέη την Εκάλη και το Π.Ψυχικό, είναι περιοχή αστική με συγκεκριμένο ομοιογενές πληθυσμιακό δέιγμα και κοινές προσλάμβάνουσες , ασχετως αν μεταβλήθηκε στο μέλλον ακόμα κρατεί καλά ακόμα τη φυσιογνωμία του.
    -τρίτον σας ζητάμε συγνώμη που ο κάθε Παπαγιώτης με τον μίσθό ή τη σύνταξη του Αξιωματικου δεν έιχε να αφήσει στα παιδία του από μια μονοκατοικία όπως είχε την δυνατότητα ο κάθε Βιομήχανος και Εφοπλιστής του Π.Ψυχικού και της Φιλοθέης, ωστε να μην κατηγορείται εσείς σήμερα τους Παπαγίωτες που δεν επιθυμούν την μείωση του σ.δ επίδη ίσως δεν είχαν τα χρήματα να κτίσουν έως σήμερα, πως εξυπηρετούν συγκεκριμενα συμφεροντα καποιων που θελουν να κτισουν τοσους οροφους οσα ειναι τα παιδια και τα ανηψια τους....

    αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΡΓΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΚΟΜΑ Ο ΠΑΠΑΓΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΣΠΑΝΙΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΣΤΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ. ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΞΕ Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ....ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' αρχήν να ασχοληθούμε με τη διόρθωση των κειμένων και μετά των "κακώς κειμένων". Το "ΩΦΕΛΟΣ" γράφεται με Ο και στα δύο σημεία που έγινε χρήση. Οταν δεν ξέρουμε να γράφουμε, "δεν δικαιούμεθα διά να γράφουμε" !! :):)
      Ο Παπάγος είχε το πλεονέκτημα έναντι όλων των "ανταγωνιστικών" προαστίων να διαθέτει πλήρεις υποδομές από την πρώτη μέρα που άρχισε να χτίζεται εντός των διοικητικών ορίων του Χολαργού, και μάλιστα με το διακριτικό πρόσημο "Οικισμός". Αυτό προεξοφλούσε οτι κάποια στιγμή θα απεσπάτο απ' το Χολαργό κατά τις διατάξεις που προβλέπονταν σε όλους τους Δ.Κ.Κ. (Ν.Δ.2888/54. Ν.1065/80, Ν.3463/06 και σήμερα "Καλλικράτης". Ολες οι υποδομές έγιναν απ' τον ΑΟΟΑ, άψογα - τέλεια - ολοκληρωμένα. Οταν αποσπάσθηκε απ' το Χολαργό είχε σ.δ. 1,12 έναντι 1,4 του Χολαργού, που ίσχυσε μέχρι το '78. Τότε (επί Μάνου) μειώθηκαν όλοι οι συντελεστές στο Λεκανοπέδιο. Στο Χολαργό πήγε στο 1,2 - 17μ.- 5 όροφοι, στου Παπάγου 1,0 - 14 μέτρα - 4 όροφοι. Αυτοί οι συνδυασμοί εξυπηρετούσαν είτε πυλωτές είτε πατάρια καταστημάτων στα ισόγεια (στις εμπορικές περιοχές του Χολαργού)
      Ο Παπάγος έχει άφθονο πράσινο χάρη στις προβλέψεις του ΑΟΟΑ : Το μεγάλο Πάρκο, τις πολλές πλατείες, τα άλση & αλσύλλια διάσπαρτα παντού, οι παιδικές χαρές. κλπ. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους δεν χρειάστηκε να γίνει ποτέ απαλλοτρίωση στου Παπάγου. Ακόμα και το Δημαρχείο αγοράστηκε σαν κτίσμα. Και φυσικά δεν είναι νοητό να αφήσει κάποιος περισσότερο πράσινο στο οικόπεδό του για να παίζουν τα παιδιά των ιδιοκτητών των άλλων οικοπέδων. Οποιος θέλει ας κληροδοτήσει στα παιδιά του μποστάνι για να παίζουν κι' όποιος θέλει σπίτι.
      Τα εναπομένοντα οικόπεδα που το αδόμητο μέρος τους είναι αξιόλογο (από 2 ορόφους και πλέον) είναι το ~ 35%. Το μεγαλύτερο τμήμα του Παπάγου έχει δομηθεί πλήρως και, κυρίως, έχει υπερδομηθεί με συντελεστή πολύ μεγαλύτερο του 1 από το κλείσιμο των ημιυπαιθρίων κλπ. Ολες αυτές οι ανεξέλεγκτες παραβάσεις έγιναν κυρίως στην τελευταία 20ετία και είναι γνωστό οτι ο εκ του νόμου έλεγχος εκ μέρους του Δήμου ήταν ανύπαρκτος. Και επειδή οι κατασκευαστές το βρήκαν κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι, έδιναν δελεαστικώτατες προσφορές αντιπαροχής ή και αγοράς, ακριβώς γιατί ποντάριζαν στο επιπλέον αυθαίρετη δόμηση (ημιυπαίθριοι, κλείσιμο πυλωτής κλπ).
      Φυσικά, πλέον των αρτίων υποδομών ήρθε και το μετρό, πρώτα πρώτα στου Παπάγου, κι' έτσι πήρε αξία και η κάτω Ζώνη, η οποία για ένα μεγάλο διάστημα είχε "αντικειμενική" στην Εφορία σαφώς χαμηλότερη από τις ψηλές περιοχές.
      Από 'κει και πέρα, όπου επικρατούν χαμηλοί - χαμηλότεροι του 1 - σ.δ., εκεί τα οικόπεδα είναι πολύ μεγαλύτερα απ' τα 400άρια ή 450άρια του Παπάγου. Πχ η Βουλιαγμένη έχει σ.δ. 0,40 αλλά έχει και οικόπεδα 1 στρέμματος.
      Αυτές οι απλοϊκές θεωρίες.που προεκτέθηκαν σε άλλα σχόλια, είναι "ορισμοί - θέσφατα -σοφίες" αυτών που τις διατύπωσαν και όχι σύνθεση ένα σωρό παραγόντων.
      Αυτοί που ψήφισαν Nαι κατά τον ορισμό/εξήγηση ενός προηγούμενου σχολιαστή είχαν "ευγενή" κίνητρα. Δεν έχουν ας πούμε μια έμμισθη θέση που τους δόθηκε απ' αυτόν που έφερε το ΓΠΣ (με λατινικούς χαρακτήρες γράφεται GPS !). Και μάλιστα η μεταβολή από "Οχι" το Δεκέμβριο σε "Ναι" χθες είναι πάντα "ευγενές κίνητρο". Και ποιός ξέρει, εκτός από το μισθό τί άλλα ευγενή κίνητρα είχαν για να γίνει ΝΑΙ το Οχι. Αγνωστο μεν, αλλά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.:):)

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζω
      Απ' την άλλη μεριά, η προστασία της περιουσίας, που προβλέπεται και από το Σύνταγμα είναι, λέει, ιδιοτελές κίνητρο !!! Τέτοια ακούμε και διαβάζουμε εδώ
      Κακώς κείμενα είναι πρωτίστως αυτά που παραβίασαν το νόμο. Οχι τα νόμιμα και τα ισχύοντα βάσει Νόμου. Να κατεδαφιστούν, λοιπόν, όσα έχουν κτιστεί παράνομα από αδίστακτους επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες και όχι μόνο στου Παπάγου αλλά και στο Χολαργό. Οταν βλέπεις υπέρβαση ενός ορόφου που δεν "τακτοποιείται" καν και τον ασύδοτο παραβάτη να λέει "Ναι στην μείωση του νομίμου δικαιώματος των άλλων επειδή εγώ τους έκρυψα τον ουρανό", τότε λες "εδώ έχουμε να κάνουμε με γομάρια με δικαίωμα ψήφου". Ο ισχύων εκλ. Νόμος 2623/98 δεν προβλέπει να ψηφίζουν τα γομάρια, πολλώ δε μάλλον να ψηφίζονται, έστω κι' αν κάνουν σούζα - στέκονται στα δύο πόδια.
      Πάντως, ενδιαφέρουσα και η άποψη οτι ναι στη μείωση σημαίνει όχι. Είναι κι' αυτός ένας κώδικας επικοινωνίας. Ας πάνε λοιπόν, όσο είναι καιρός, αυτοί που είπαν Ναι στη μείωση να πουν στον Πρόεδρο Δ.Σ. οτι το "Ναι" σημαίνει "Οχι" και να μετρήσει αντίθετα η ψήφος τους. Δεν είναι ακόμα αργά. Υπάρχει και το προηγούμενο του κ. Τούτουζα.
      Τελικά, αυτό το "Ναι" που μεθερμηνεύεται σε "Οχι" δόθηκε με "έκπτωση" 10%.(από μείωση του σ.δ κατά 20% σε μείωση κατά 10%). Μήπως γίνονται και δόσεις ; Κωτσόβολος να πούμε ;
      Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή, που δεν είναι σίγουρο αν είναι κανονιστική πράξη ή όχι, δεν είναι εκτελεστή. Πρέπει να περάσει από 40 κύματα για να γίνει εκτελεστή. Και τελευταίο περιμένει στη γωνία το Σ.τ.Ε... ..

      Διαγραφή