Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ;

Xρειάζεται κανείς πιο αξιόπιστες αποδείξεις για την αχρηστία του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης από το γεγονός ότι οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και στα σαγόνια της Τρόικας;
Ανεπάγγελτοι οι περισσότεροι από όσους διετέλεσαν πρωθυπουργοί και υπουργοί- για την ακρίβεια επαγγελματίες πολιτικοί-κατάφεραν να αναδειχθούν στα ύπατα αξιώματα χάρη σε ένα διαχρονικό αλισβερίσι με συγκεκριμένους μηντιάρχες και τα παπαγαλάκια, τους δημοσιογράφους.
Έρχεται λοιπόν ο δημοσιογράφος  Σταύρος  Θεοδωράκης και αφού εγκαταλείψει μια πετυχημένη και καλοπληρωμένη εκπομπή, δηλώνει ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική. Αμέσως έπεσαν πάνω του όλα τα καλοταισμένα παπαγαλάκια του συστήματος της μεταπολίτευσης να τον κατασπαράξουν.
Αίφνης οι δημοσιογράφοι αισθάνθηκαν απειλή γιατί ο Θεοδωράκης γνωρίζει από μέσα το σύστημα: Ποιοι τα παίρνουν και από ποιους. Αισθάνθηκαν απειλή γιατί στην πλειοψηφία τους τα είχαν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν τα κουμάντα τους ενόψει της κυβερνητικής αλλαγής. Και ξαφνικά έρχεται ο Θεοδωράκης να τους χαλάσει τη δουλειά. Πάνω που είχαν κλείσει τα ντιλαρίσματα.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο Σταύρος δεν είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Έχουν προηγηθεί ο Τάκης Λαμπρίας, ο Γιάννης Καψής, ο Παντελής Καψής, ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Τέρενς Κουίκ, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Αργύρης Ντινόπουλος, o Γιάννης Δημαράς, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Λιάνα Κανέλη, ο Θεόδωρος Κασσίμης και πολλοί άλλοι που μας διαφεύγουν.
Γιατί λοιπόν τόση χολή για τον Θεοδωράκη;
Δεν έχει στην εγχώρια δημοκρατία ο κάθε ένας από μας να κάνει κόμμα και να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του;
Ή μήπως θα πρέπει να πάρει την άδεια του Καρακούση, του Χατζηνικολάου, της Κάτιας Μακρή, του Μπομπ του Σφουγγαράκη, του Χρήστου Ράπτη, της Άννας Παναγιωταρέα;
Δηλαδή από τη μία, πολίτες και Άρειος Πάγος, επιτρέψαμε να μπει στη Βουλή η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και 300 ανεπάγγελτοι κηφήνες, στην πλειοψηφία τους, και μας ενοχλεί ο Θεοδωράκης;
Ακούμε κάτι βαρύγδουπους πολιτικούς αναλυτές να απαιτούν από τον Θεοδωράκη να τους παρουσιάσει το πρόγραμμά του εδώ και τώρα, σε μια χώρα που έχουν προηγηθεί άπειρα προεκλογικά προγράμματα που στο τέλος κατάντησαν κωλόχαρτα με τα πιο πρόσφατα τα Ζάππεια 1, 2, 3 και τα μυαλά στα κάγκελα.
Μάλιστα κάποιες από τις πιο λυσσώδεις επιθέσεις ο Θεοδωράκης τις δέχεται από αριστερά-κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί ολέθριο σφάλμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 4 χρόνια γεμάτα κατάθλιψη και με τους Έλληνες στις ουρές του Άουσβιτς της ΔΕΗ, δεν κατάφερε να περάσει μπροστά 20 μονάδες και να πετάξει τους κυβερνώντες στον Καιάδα. Και δεν τον κατάφερε αυτό γιατί τρόμαξε το κόσμο προσφέροντας στέγη στο διεφθαρμένο βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αντίπαλο άθλιες κυβερνήσεις, 4 χρόνια τώρα, παλεύει με νύχια και με δόντια να δημιουργήσει λαικό ρεύμα παρότι βρίσκεται μπροστά με 5-6%-πολύ περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες από την οριακή διαφορά που δείχνουν τα gallop τύπου Metron Analysis.
Επίσης εκεί που απέτυχε παταγωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δελεάσει τμήμα από το 40% του ελληνικού λαού-κυρίως νέους ανθρώπους-που έχουν γράψει στα αρχίδια τους τα σημερινά κόμματα και τους πολιτικούς και δεν πάνε καν να ψηφίσουν.
Αυτό εδώ είναι ένα πολύ μεγάλο Ποτάμι οργής. Ένα σιωπηλό Ποτάμι που περιμένει χρόνια την ευκαιρία να εκφρασθεί μέσα από την ψήφο του. Κι αυτό μοιάζει να είναι το Ποτάμι του Σταύρου.
Σκεφθείτε πως θα μπορούσε να αλλάξει μονομιάς το σάπιο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης εαν εμφανιζόντουσαν άλλοι 3-4 με τα χαρακτηριστικά του Σταύρου.
Μόνο και μόνο η εμφάνισή τους θα έκανε ακόμη και τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους να δώσουν μια κλωτσιά στους διεφθαρμένους και ανεπάγγελτους της πλατείας Συντάγματος...
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου