Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ KAΠΑ RESEARCH ΓΙΑ ΤΟ "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Ευρωκλογές καταγράφεται σε δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη εμφανίζεται  πέμπτη δύναμη στην Αττική,  ενώ  τρίτη δύναμη είναι στην Κεντρική Μακεδονία. Σε ό,τι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η δημοσκόπηση εμφανίζει προβάδισμα για Γ.Σγουρό, Γ.Καμίνη, Απ.Τζιτζικώστα και Γ. Μπουτάρη.

Ντέρμπι στις ευρωεκλογές


Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην Αττική (Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς, υπόλοιπο Αττικής) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 2,5 μονάδες (20,1% έναντι 17,6%) και ακολουθούν  Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 5,9%, ΠΑΣΟΚ 4%, ΑΝΕΛ 3,5% και ΔΗΜΑΡ 2,2%.

Στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών στην Κεντρική Μακεδονία (Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία) η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,9 μονάδες (21,3% έναντι 17,4%). Τρίτη δύναμη είναι το Ποτάμι με 8,1% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6,9%, ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, ΑΝΕΛ 3,2% και ΔΗΜΑΡ 1,9%.

Η κάλπη της τοπικής αυτοδιοίκησης

Για την Περιφέρεια Αττικής  προηγείται ο Γ.Σγουρός στον α΄ γύρο με ποσοστό 23,9% και έπονται οι Ρένα Δούρου 18,6%, Γ.Κουμουτσάκος 12,2%, Θ.Παφίλης 7,8%, Π.Χαϊκάλης 6,1%, Ηλ.Παναγιώταρος 5,1%, Ν.Νικολόπουλος 3,4% και Β.Οικονόμου 3,2%.  Τα στοιχεία για τον β΄ γύρο δείχνουν επικράτηση του Γ.Σγουρού.

Στον Δήμο Αθηναίων, στην πρόθεση ψήφου στον α΄ γύρο, ο Γιώργος Καμίνης προηγείται με ποσοστό 25,8%. Δεύτερος ο  Αρης Σπηλιωτόπουλος με 14,5%, σε απόσταση αναπνοής ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,3%. Ακολουθούν  Ηλίας Κασιδιάρης 11,6%, Νικήτας Κακλαμάνης 9,7%, Νίκος Σοφιανός 6,5%, Βασίλης Καπερνάρος 3,7% και Γρηγόρης Βαλλιανάτος 1,9%. Τα στοιχεία για τον β΄ γύρο δείχνουν επικράτηση του Γ.Καμίνη.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  προβάδισμα εμφανίζει ο νυν περιφερειάρχης  Απ. Τζιτζικώστας έναντι του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη. Καταλαμβάνει  ποσοστό 23,8% με τον Γιάννη Ιωαννίδη να ακολουθεί με 18,5%, τον  Μάρκο Μπόλαρη 10,6%, την Δέσποινα Χαραλαμπίδου 9,4%, τον Γιάννη Ζιώγα 4%, τον Ν.Χρυσομάλλη 2,1% και τον Μιχ.Τρεμόπουλο 2%.  Προβλέπεται επικράτηση του Απ.Τζιτζικώστα στον β΄γύρο.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην πρόθεση ψήφου στον α΄ γύρο, ο Γιάννης Μπουτάρης έρχεται πρώτος με 42,3%. Ακολουθούν Στ.Καλαφάτης 22,7%, Τρ.Μηταφίδης 9,2%, Αρτ.Ματθαιόπουλος 3,2%, Γ.Δελλής 3,1%, Χ.Παπαγεωργίου 2,2%, Ελεάνα Ιωαννίδου 1,9% και Μ.Ιωαννίδου 1,5%. Τα στοιχεία δείχνουν επικράτηση του Γ.Μπουτάρη και στον β’ γύρο.

kourdistoportocali.com

2 σχόλια:

  1. ΟΥΤΕ 2% ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ .
    ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος ψηφίσει κάτι άλλο, εκτός από την απελευθέρωση της Ελλάδας από την ευρωχούντα και το ευρώ, θα είναι σαν να δέχεται τη δουλοπαροικία ενός χρέους, που μόνο ο λαός δεν δημιούργησε! Αν ψηφίσουμε το λαικό κίνημα του Ε.Πα.Μ, αν μη τι άλλο θα το βρωντοφωνάξουμε, ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ! ολοι μαζι λοιπον στις ευρωεκλογες ΕΠΑΜ να στειλουμε το μυνημα στους δοσιλογους. ΔΙΑΔΩΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή