Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ MALAYSIA AIRLAINES ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟ ΤΣΟΥ (ΒΙΕΤΝΑΜ). ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

Στη θάλασσα, 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου του Βιετνάμ, συνετρίβη το Σάββατο ένα Boeing B777-200 της εταιρείας...
Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες, που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο.
Την πληροφορία για τη συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο είχε χαθεί τα  ξημερώματα από τα ραντάρ, έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Βιετναμέζος ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ, ο οποίος μίλησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuoi Tre.  
Τα νησιά Το Τσου και Που Κουόκ βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Βιετνάμ και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως ο ναύαρχος γνώριζε ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί ή που εχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του.
Όπως αναφέρει το Russia Today η Malaysian Airlines δεν έχει επιβεβαιώσει, μέχρι στιγμής την πληροφορία που μεταδίδουν τα Βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ενώ εκπρόσωποί της είπαν ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη συντρίμμια και ότι ελικόπτερα και σκάφη έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να επιβεβαιώσουν τις αναφορές από το ναυτικό του Βιετνάμ.
Η Malaysian Airlines νωρίτερα είχε ανακοινώσει, ότι το αεροσκάφος έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας.
aerpslafps1 8-3-2014
Στην ανακοίνωσή της, ειδικότερα, η εταιρεία έχει αναφέρει ότι το Μπόινγκ μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη. Εξάλλου, στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός. Τα μέλη του πληρώματος ήταν 12.
aerpslafps2 8-3-2014
Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει, ότι ο πιλότος του Μπόινγκ ήταν έμπειρος και εργάζεται στη Malaysian Airlines από το 1981 έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 18.365 ώρες πτήσης.
Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ Παμ Κόι Τιου δήλωσε: «Δεν έχουμε καθορίσει τι συνέβη στο αεροσκάφος, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι χάθηκε από τα ραντάρ ένα λεπτό πριν εισέλθει στην περιοχή ελέγχου της πόλης Χο Τσι Μινχ».
aerpslafps4 8-3-2014
Κίνα, Μαλαισία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ "χτενίζουν" την περιοχή
Όπως έγινε γνωστό στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines μετέχουν οι αρχές της Μαλαισίας, της Κίνας και του Βιετνάμ, ενώ και ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος που "χτενίζουν" την περιοχή ανοικτά της δυτικής επαρχίας του Παλαουάν. 
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines έχει συντριβεί.
aerpslafps5 8-3-2014
Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Χισαμουντίντ Χουσέιν, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους. 
aerpslafps6 8-3-2014
Την ίδια στιγμή  συγγενείς και φίλοι των επιβατών του αγνοούμενου αεροσκάφους καταρρέουν στο αεροδρόμιο του Πεκίνου καθώς ώρα με την ώρα συνειδητοποιούν ότι δεν θα ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου