Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΤΗΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΕΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ…ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤ! ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Του Μάκη Βραχιολίδη
Μέχρι και κατ’ έτος… λογαριασμό για τους νεκρούς Έλληνες θα δίνουμε στην τρόικα και τους δανειστές μας!!! Εξωπραγματικό, εξωφρενικό αλλά ποιο απ’ όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι πρωτοφανές και εθνοκτόνο; Η Ελλάς είναι το πειραματόζωο στο εργαστήριο των οικονομικών δολοφόνων της.

Απαιτεί πράγματι η τρόικα συγκεκριμένο αριθμό νεκρών κατ’ έτος; Γι' αυτό εξαθλιώνουν τον κοσμάκη με την κατάργηση της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας; Γι' αυτό νοσοκομεία καταργούνται, συγχωνεύονται, υπολειτουργούν ή οι συμβάσεις με τους γιατρούς λύονται; Γι' αυτό άραγε τα κάνει όλα αυτά ο Γεωργιάδης; Σύμφωνα πάντως με όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Βύρων Πολύδωρας στον Γιώργο Βλάχο, αυτό ισχύει. Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι οι δανειστές κατ' έτος ζητούν από την κυβέρνηση 56.000 νεκρούς συνταξιούχους! Ο Βύρων Πολύδωρας δεν το αντέκρουσε!
Είτε ο αριθμός μοιάζει απίστευτος είτε αυτή καθ’ αυτή η απαίτηση της τρόικας ακούγεται εξωπραγματική, αυτό που δεν αμφισβητείται από κανέναν είναι ότι η τραγική κατάσταση στον χώρο της υγείας οδηγεί όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στο… φέρετρο! Σήμερα, μετά από 4 χρόνια ένταξής μας στον μηχανισμό …εξόντωσης της τρόικας, τα μέτρα που εφαρμόζονται σε βάρος των Ελλήνων κατόπιν των απαιτήσεών της προκαλούν  γενοκτονία. Ήδη, ο μέσος όρος ζωής έχει πέσει, οι αρρώστιες και οι καρκίνοι έχουν τιναχτεί στα ύψη, οι νεκροί από την γρίπη για το 2014 έχουν φτάσει τους 130! Η δημόσια υγεία έχει υποβαθμιστεί σε επίπεδα τριτοκοσμικά, οπότε οι 56.000 νεκροί κατ’ έτος, δεν αποτελούν παραφιλολογία αλλά φρικτή, ζώσα πραγματικότητα.
Η τρόικα με τα δολοφονικά μέτρα σε βάρος του λαού βρήκε την λύση για την εξόντωσή του και δη των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, των συνταξιούχων. Με αποτέλεσμα να δοθεί απάντηση στον προβληματισμό που εξέφραζε για τους συνταξιούχους, ο επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος: "Δεν πεθαίνουν κιόλας οι ηλικιωμένοι. Ζουν πολλά χρόνια μετά την συνταξιοδότησή τους". 
Τελικά, με αυτό τον εγκληματικό τρόπο θα …επιλύσουν και το ασφαλιστικό πρόβλημα! Με λιγότερους συνταξιούχους θα δίνονται λιγότερες συντάξεις!
Αμφιβάλλετε ότι ανάμεσα στους δανειστές υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά που σκαρφίζονται και τα πιο σχιζοφρενή μέτρα για την εξόντωση του λαού; Στην δε κυβέρνηση πειθήνια όργανα δεν διστάζουν να υποβαθμίσουν τη δημόσια υγεία προκειμένου να πληρωθούν οι τοκογλύφοι!   
Δείτε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις και θα αντιληφθείτε πώς με τριτοκοσμική δημόσια υγεία είναι δυνατόν να αποδίδεται λογαριασμός στην τρόικα με χιλιάδες κατ’ έτος νεκρούς. Και όχι μόνον ηλικιωμένους.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤ!
Η μοναδική στην χώρα κλινική μικροχειρουργικής άνω άκρων του ΚΑΤ απαξιώνεται εκ ων έσω, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μονάδας ιατρός κ. Νίκος Γεροσταθόπουλος.
Θέλουν να κλείσουν τη μονάδα της μικροχειρουργικής;
Γεροσταθόπουλος: Να την κλείσουν δεν θέλουνε.
Αλλά τι; Να την συρρικνώσουν, να την συγχωνεύσουν;
Γεροσταθόπουλος: Η μονάδα μας αποτελεί υποειδικότητα της ορθοπεδικής. Οι γιατροί δηλαδή της μικροχειρουργικής έχουν τελειώσει την ορθοπεδική και μετά για τρία χρόνια εκπαιδεύονται σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο  που αφορά τα άνω άκρο (χέρι, αγκώνα, ωμό).  Το έργο της μονάδας μας είναι πολύτιμο, αρκεί να σας πω ότι έχουμε γλιτώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ από ανθρώπους που πρώτα πήγαιναν στο εξωτερικό για να κάνουν βραχιόνιο πλέγμα.  Έχουμε κολλήσει χέρια που μας τα φέρνανε σε σακούλες.  Έχουμε τρομερή δουλειά γιατί είμαστε η μοναδική στην Ελλάδα, οργανωμένη κλινική, εξειδικευμένη στην μικροχειρουργική. Το πρόβλημα όμως που μας έχουν δημιουργήσει είναι το εξής:  οι υποδομές του ΚΑΤ ούτως ή άλλως δεν είναι αρκετές.
Αντί όμως να εκσυγχρονίσουν το νοσοκομείο, ενισχύοντας  την δική σας κλινική, τελικά υποβαθμίζουν τις υποδομές της;
Γεροσταθόπουλος: Στο νοσοκομείο υπάρχουν 7 ορθοπεδικές κλινικές. Αυτές οι κλινικές έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες από την υπάρχουσα υποδομή και έχουν μοιράσει τα χειρουργεία κατά το 1/7. Παρά την πληθώρα και  τα εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά που έχει να αντιμετωπίσει η δική μας κλινική, με εισήγηση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας μας έχουν αποκλείσει από την αίθουσα καταγμάτων! Άρα, τα κατάγματα που μας φέρνουνε δεν έχουμε προγραμματισμένα χειρουργεία να τα βάλουμε!
Είπατε ότι με εισήγηση της ιατρικής υπηρεσίας γίνεται ο αποκλεισμός σας από την αίθουσα καταγμάτων; Είναι δυνατόν;
Γεροσταθόπουλος: Δυστυχώς, ναι. Ο Διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας αρνείται να μας βάλει μέσα με εισήγηση στη διοίκηση. Τώρα, η διοίκηση του νοσοκομείου φαίνεται να το’χει καταλάβει και ελπίζουμε να αλλάξει το θέμα…
Δεν έχετε δηλαδή δυνατότητες να κάνετε έκτακτα χειρουργεία;
Γεροσταθόπουλος: Στην πραγματικότητα είχαμε όλες κι όλες 3 ώρες την μέρα για να βάλουμε τα έκτακτα περιστατικά. Αυτή τη στιγμή ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας έχει κάνει εισήγηση να μας πάρουν την απογευματινή αίθουσα και να μας βάλουν έναν νεαρό επιμελητή, υπό τύπον γκαουλάϊτερ  ο οποίος θα διαχειρίζεται και αυτή την μικρή αίθουσα. Αυτό αποτελεί casus belli για μας. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε στην μονάδα μας ιατρό 50 χρονών με σπουδές στην Αμερική, να είναι πασίγνωστος από απόψεως αξίας και να έρχεται κάποιος νεαρός επιμελητής ως επικεφαλής του!
Απαξιώνουν δηλαδή εντελώς το έργο σας!
Γεροσταθόπουλος: Αυτό ακριβώς κάνουν.
Έχει κάποιους προσωπικούς λόγους να τα κάνει αυτά ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας; Βαλτός από την τρόικα είναι; Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει καμιά σχέση με όλα αυτά;
Γεροσταθόπουλος: Πού να τα γνωρίζει αυτά ο υπουργός; Όμως, θα πάω στον Άδωνι εφόσον συνεχιστεί αυτή η απαξίωσή μας. Ο Άδωνις έχει στο γραφείο του έναν εξαιρετικό άνθρωπο τον κύριο Δαβουρλή ο οποίος μας είπε να απευθυνθούμε στην ΔΥΠΕ.
Τι είναι η ΔΥΠΕ;
Γεροσταθόπουλος: Ένας φορέας που διαμορφώνει μια διοικητική υπηρεσία. Υπάρχουν 7 ΔΥΠΕ σε όλη την Ελλάδα και η πρώτη από αυτές έχει μέσα και το δικό μας νοσοκομείο.
Την ώρα δηλαδή που θα πρέπει να κάνετε χειρουργεία και να συγκολλάτε χέρια, σας βάζουν να τρέχετε δεξιά κι αριστερά για το αυτονόητο; Αντί να αναβαθμίσετε την μοναδική στην Ελλάδα κλινική σας, σάς βάζουν να παρακαλάτε να μην την υποβαθμίσουν;
Γεροσταθόπουλος: Μας βάζουν σε μια φθορά άνευ λόγου.
ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Όπως αναφέρει το logospellas.gr, το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών παραμένει χωρίς αξονικό τομογράφο από το 2012, ενώ τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Να φανταστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή 140.000 ανθρώπων.
Το …αυτί της πολιτείας δεν φαίνεται να ιδρώνει, με αποτέλεσμα την έλλειψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και την μη ανανέωσή του, αφού πολλά μηχανήματα έχουν παλιώσει ή χαλάνε τακτικά. Όλα αυτά αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία, όχι μόνο του νοσοκομείου των Γιαννιτσών αλλά και της Έδεσσας.
Άλλωστε, όσο καλή θέληση και όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν, από τους ιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς την ιατροτεχνολογική υποδομή δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τις ενοποιήσεις των Νοσοκομείων, τα τελευταία χρόνια, έχουμε το Γ.Ν. Πέλλας που αποτελείται από το Γ.Ν. Έδεσσας και το Γ.Ν. Γιαννιτσών.  Λειτουργούν επίσης 4 κέντρα Υγείας (Αριδαία, Σκύδρα, Κρύα Βρύση, Άρνισσα). Οι ελλείψεις προσωπικού δεν αναπληρώνονται, πέρα από ελάχιστους επικουρικούς γιατρούς. Οι λίστες αναμονής ειδικευομένων είναι κενές. Οι ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού αγγίζουν το 50-60%.

 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου