Ο Τσίπρας προερχόμενος από το Παλέρμο, καθυστέρησε στο ραντεβού του με την  Εκμαν για μια ώρα περίπου, αφήνοντας την να περιμένει σε μια άδεια Βουλή
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής και συγγραφικής της δραστηριότητας έχει μιλήσει με μια τεράστια γκάμα ανθρώπων στη χώρα μας από άνεργους νέους, εργάτες, εκπαιδευτικούς, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, οικονομολόγους, μέχρι γνωστούς πολιτικούς, ανάμεσά τους τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα, η Σουηδή δημοσιογράφος μίλησε με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο, αλλά και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής αριστεράς.
Ο κ. Τσίπρας προερχόμενος από το Παλέρμο, καθυστέρησε στο ραντεβού του με την κ. Εκμαν για μια ώρα περίπου, αφήνοντας την να περιμένει σε μια άδεια Βουλή, Σαββατιάτικα, καπνίζοντας με την φρουρά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και πίνοντας καφέ. Ο κ. Τσίπρας έφθασε σε κατάσταση «ευφορίας» από την ενθουσιώδη φιλοξενία της ιταλικής αριστεράς.
Η κ. Εκμαν που ανήκει στον σουηδικό αριστερό χώρο σε πολλά συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα, όπως είπε στο TheTOC, αλλά η βασική της ένσταση ήταν ότι θεωρεί, όπως και τα αριστερά κόμματα της χώρας της, ότι πρέπει να διαλυθεί το οικοδόμημα της ΕΕ. Αυτό είναι το κυρίαρχο αριστερό σουηδικό μοντέλο. Κατά τα άλλα, βρήκε τον κ. Τσίπρα αισιόδοξο και καλόκεφο, αλλά σκληρά εργαζόμενο για την προώθηση των υποψηφίων του κόμματος, αλλά και της δικής του υποψηφιότητας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οσο για το μνημόνιο... ε, ο κ. Τσίπρας θα ήθελε πολύ να το καταργήσει, αλλά... όπως είπε αυτό περιλαμβάνει πάνω από 400 νομοθετήματα και δεν θα είναι εύκολο.
πηγή: the toc