Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΦΕΡΙ

Νότια Κορέα: Συνελήφθη ο καπετάνιος του μοιραίου φέρι
Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μαθητές λυκείου και το οποίο ναυάγησε την Τετάρτη ανοικτά της Νότιας Κορέας
"Η κοινή ομάδα έρευνας της αστυνομίας και των εισαγγελέων ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του λιμενικού στο Μάκπο, στο νότιο τμήμα της χώρας. Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα ο καπετάνιος είχε εμφανιστεί με κρυμμένο πρόσωπο και κουκούλα ενώ επαναλάμβανε συνεχώς ότι «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».
Οι εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα πως τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο καπετάνιος Λι Τζουν-Σεόκ είχε αφήσει το πηδάλιο στον τρίτο αξιωματικό του πριν από το δυστύχημα.
eer
Ο καπετάνιος όπως και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος του Sewol κατάφεραν να εγκαταλείψουν το πλοίο προτού βυθιστεί και δέχθηκαν έντονες επικρίσεις για το ότι το εγκατέλειψαν ενώ η πλειονότητα των επιβατών είχε εγκλωβιστεί σε αυτό.
Περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.
"Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας", δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες όταν επέστρεψε στην ξηρά.
Είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Πάνω στο Sewol βρίσκονταν 475 άνθρωποι, από τους οποίους 352 μαθητές λυκείου. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη.
Ένας από τους επιζώντες, ο υποδιευθυντής του σχολείου όπου φοιτούσαν οι μαθητές, νότια της Σεούλ, βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο Τζίντο και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αυτοκτόνησε.
thrinos
Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν επιβάτες που φορούσαν σωσίβια, μια υπόθεση όλο και λιγότερο αξιόπιστη καθώς ο χρόνος περνά. Δύο δύτες διοχέτευσαν οξυγόνο στο σκάφος, δήλωσαν λιμενικοί.
Τρεις τεράστιοι γερανοί έχουν φτάσει στον τόπο του ναυαγίου αλλά θα ξεκινήσουν την ανάσυρση του πλοίου μόνο αφού χαθεί κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε ο περιφερειακός επικεφαλής του λιμενικού Κιμ Σόο-Χιούν.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου