Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ: ΜΙΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ

Η Μαρία Δημητριάδου δεν υπήρξε μόνον καθηγήτρια φιλολογίας στα σχολεία του Χολαργού. Δεν είναι απλά μια δημοτική σύμβουλος που εκλέγεται επί χρόνια στον δήμο Παπάγου-Χολαργού και σε αυτές τις εκλογές θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο των δημοτών Παπάγου-Χολαργού (αυτή τη φορά με την παράταξη του Ηλία Αποστολόπουλου). Η Μαρία Δημητριάδου είναι προπαντός άνθρωπος ανήσυχος, που χαράζει όλο και νέες διαδρομές στο διάβα του χρόνου. Η καθηγήτρια και δημοτική σύμβουλος είναι και συγγραφέας και μεταφραστής! Πριν από λίγες μέρες μάλιστα παρουσίασε το βιβλίο της "ΕΝΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ"- Το ημερολόγιο και οι επιστολές του Τζωρτζ Γκίσσιγκ από το ταξίδι του στην Ελλάδα το 1889. Βλέπετε το εντυπωσιακό εξώφυλλο του βιβλίου το οποίο αναγράφει: 
Μετάφραση , μελέτη: ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ- ΚΑΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ.

Η παρουρίαση του βιβλίου της Μαρχίας Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου έγινε στις 22 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" και ομιλητές ήταν οι ΜΗΤΣΗ ΕΥΤΕΡΠΗ-Καθ.Παν/ου καιΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ ΔΗΜ.-Διανοητής
Αποσπάσματα του έργου διάβασε η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΣΧΑΚΗ-Ηθοποιός ενώ την συγγραφέα προλόγισε η ΛΙΟΥΜΠΑ ΣΚΟΥΡΤΗ
 Της δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και της ευχόμαστε επανεκλογή στις εκλογές της 18ης Μαϊου. Τέτοιες παρουσίες είναι πάντα χρήσιμες στα δημοτικά συμβούλια. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου