Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ! ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτριος-Γεώργιος, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, λίγες ώρες μετά την παρέλευση του αυτοφώρου.

Ο υιός του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης καταζητούνταν για τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθησαν την περασμένη Τετάρτη στον «Ναό της Δημοκρατίας», με αφορμή τα όσα είχαν γίνει προηγουμένως γνωστά περί συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Έκτος από ένταλμα σύλληψης, σε βάρος του Δημήτριου-Γεώργιου Μπαλτάκου έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Ναυτοδικείο.



Καταγγέλλουν την ύπαρξη και άλλων συνομιλιών


Την ίδια ώρα, χρυσαυγίτες βουλευτές προαναγγέλλουν τη δημοσιοποίηση νέων ντοκουμέντων με συνομιλίες του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και άλλων πολιτικών προσώπων με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίες εκθέτουν, όπως υποστηρίζουν, ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.
Την καταγγελία έκανε ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος σε παρέμβασή του χθες στην εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.


Ο κ. Ματθαιόπουλος κατήγγειλε ακόμη ότι, ενώ τελέστηκε ένα αδίκημα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, «αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην υπηρεσία της ασφάλειας της Βουλής και είδαν μπροστά στα μάτια τους τι είχε συμβεί, όχι μόνο δεν συνέλαβαν τον νεαρό, όπως όφειλαν να πράξουν, αλλά αντιθέτως τον φυγάδευσαν σε ένα γραφείο και από εκεί και πέρα αργότερα μάθαμε ότι τον φυγάδευσαν και από τη Βουλή, για να μη γίνει η σύλληψή του, όπως ορίζει ο νόμος».

Ακούστε τι κατήγγειλε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος:

Ματθαιόπουλος :Έχουμε και άλλα βίντεο με τον Μπαλτάκο07:16reEmbedit

Eίχε άδεια εισόδου

Όπως αποκάλυψε στην Ολομέλεια η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο γιος του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτρης - Γεώργιος, είχε άδεια εισόδου στη Βουλή. Το θέμα έθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο επερώτησης για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ενημερώνοντας τη Βουλή και για τη Διάσκεψη των Προέδρων, η Μ. Κόλλια είπε ότι «ο πρόεδρος της Βουλής προφανώς το ερευνά μαζί με τους αρμοδίους» και συμπλήρωσε «όμως ο υιός Μπαλτάκου ήταν υιός, που σημαίνει ότι είχε άδεια εισόδου στη Βουλή όπως έχουν όλα τα παιδιά των συναδέλφων».

Εμπλέκουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση

Σε δηλώσεις του στο κανάλι ΑΡΤ, ο Ηλίας Παναγιώταρος κατήγγειλε ότι υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία του ιδίου με τον Νίκο Βούτση, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Από τη μεριά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τον ισχυρισμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν είχα υπόψη μου να αναφερθώ στα του κ. Μπαλτάκου κ.λπ., και γιατί έχω καλυφθεί απολύτως από τους προλαλήσαντες συναδέλφους. Είμαι υποχρεωμένος όμως, επειδή από ένα μέσο ενημέρωσης ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής εδώ και μία ώρα είπε ότι έχει συνομιλήσει και με άλλους βουλευτές από όλους τους χώρους, μεταξύ των οποίων και με εμένα, για τα θέματα που τους απασχολούν, από του βήματος της Βουλής να διαψεύσω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με βουλευτή ή στέλεχος της Χρυσής Αυγής και να πω ότι έχω προσωπικές απόψεις και που δημόσια έχω εκφράσει αλλά και συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες συμφωνώ και τις οποίες υπηρετώ στη Βουλή και στον δημόσιο χώρο. Τελεία ως προς αυτό το ζήτημα. Είμαι πάρα πολύ σαφής».

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για την υπόθεση Μπαλτάκου

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σκιά της παραίτησης του Παναγιώτη Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι «μαζί με τον πρωθυπουργό εγγυόμαστε την τήρηση προγραμματικής συμφωνίας», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει την κυβερνητική σταθερότητα». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι πρέπει «να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος», ενώ ανέφερε ότι είναι «τραγικό για τον τόπο να υιοθετούνται από πολιτικές δυνάμεις οι ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής». Όσο για την έξοδο στις αγορές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποτελεί «συμβολισμό της επανόδου στην κανονικότητα».

Ρουπακιώτης: «Μείζον θέμα ιδεολογικής και πολιτικής επιλογής»
Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εκτίμησε ότι «το ζήτημα είναι ιδεολογικής και πολιτικής επιλογής και όχι ζήτημα Μπαλτάκου». 

«Ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου συνδιαμόρφωνε και εξέφραζε μια συνολική άποψη» πρόσθεσε.

«Δεν είναι ποτέ δυνατόν στέλεχος της κυβέρνησης να συνδιαλέγεται με μια εγκληματική οργάνωση» σχολίασε μετά την αποκάλυψη του επίμαχου βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Τάκη Μπαλτάκο.

Ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε ότι ο κ. Μπαλτάκος εξέφραζε μια συνολική αντίληψη, η οποία ήταν πως η ΝΔ θα πάρει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή.

«Μην απομονώνουμε τον κ. Μπαλτάκο... Πρέπει να αλλάξει συνολικά η αντίληψη του κόμματος της ΝΔ» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη συνεργασία του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης στο διάστημα που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε ότι «η αντίληψη την οποία εξέφραζε και ο κ. Μπαλτάκος ήταν η συνεχής παρεμπόδιση σε οποιοδήποτε μέτρο θέλησε να λάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου