Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΕΞΕΔΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ασυδοσία σ’ όλο της το μεγαλείο.
Το πρωί, 10/4/14, στην παραλία Αυλακίου, μαγαζάτορας κατασκεύαζε ξύλινες εξέδρες πάνω σε μεταλλική βάση και μέσα στη θάλασσα.
Στην παρατήρηση της Ειρήνης Καρρά ότι οι κατασκευές αυτές είναι παράνομες πρώτα αντέταξε ότι έχει άδεια από το Λιμενικό Ταμείο ενώ οι εργάτες αποχωρούσαν διακριτικά για να γλυτώσουν το αυτόφωρο.
Στη συνέχεια απείλησε την κ. Καρρά για να φύγει από εκεί, λες και η παραλία είναι ιδιοκτησία του και μετά άρχισε να την εξυβρίζει «παλιορουφιάνα, που θέλεις να κλείσεις τα μαγαζιά, δεν θέλεις την ανάπτυξη για το Πόρτο Ράφτη».
Παράλληλα αυτοκίνητο παρευρισκόμενου, δήθεν τυχαία, παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα εις βάρος της κ. Καρρά.
Ενημερώθηκε το γραφείο του Δημάρχου ο οποίος δεν καταδέχτηκε ούτε να μιλήσει στην κ. Καρρά αλλά ούτε και να παραβρεθεί στην παραλία.
Ο Λιμενάρχης, ενώ στην αρχή διαβεβαίωνε ότι υπάρχει άδεια του Λιμενικού Ταμείου για τις κατασκευές στη συνέχεια και μετά από την επιμονή της κ. Καρρά να έρθει επιτόπου απέστειλε λιμενικό υπάλληλο ο οποίος αφού πρώτα ισχυρίστηκε και αυτός ότι δεν είναι παράνομες και αυθαίρετες οι κατασκευές στη συνέχεια και αφού του εντοπίστηκαν οι ευθύνες του, έδωσε εντολή στον καταστηματάρχη να απομακρύνει τις κατασκευές εντός λίγων ημερών αντί να τον πάει αυτόφωρο!
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης που κλήθηκε από την κ. Καρρά κατέγραψε το περιστατικό των απειλών και της εξύβρισης.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1.       Απειλές και εξυβρίσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τους πολίτες που ξεσηκώνονται για την προστασία του περιβάλλοντος, για ελεύθερες παραλίες προσιτές σε όλους.
2.       Αν ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να προστατέψει τις παραλίες του Πόρτο Ράφτη από κάθε λογής καταπατητές να παραιτηθεί.
3.       Αν οι λιμενικές αρχές επικαλούνται παράνομες αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου για να μην ασκούν υπεύθυνα τα καθήκοντά τους είναι υπόλογες απέναντι στο Νόμο.
4.       Αν η ανάπτυξη που διακηρύσσουν σε κάθε τόνο οι  υποψήφιοι Δήμαρχοι για το παραλιακό μέτωπο του Πόρτο Ράφτη δεν ταιριάζει με τα σημερινά γεγονότα, πρέπει να καταδικάσουν όλες τις παράνομες ενέργειες και να πάρουν δημόσια θέση.

Εμείς, η Πρωτοβουλία για το Δήμο των Πολιτών, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις παραλίες μας ώστε να είναι ελεύθερες και τη θάλασσά μας ώστε να είναι καθαρή και απαλλαγμένη από τα φυσικά και τα πολιτικά απόβλητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου