Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΞΙΑ

Nα ένα παράδειγμα υπεραξίας των εργαστηρίων τέχνης που υπερασπιζόμαστε. Τα εργαστήρια τέχνης παράγουν προϊόντα με υπεραξία και με εξωστρέφεια, συμβάλλουν στην διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, πλατειών, παιδικών χαρών, σχολείων κλπ και μαζί με τις άλλες δράσεις συμβάλουν στην Εξυπνη Εξειδίκευση για να χρηματοδοτηθούν.
 redesingn
H είδηση για το Project  "Ierapetra V.2" προβάλλεται από το localit.gr  κι αφορά στη Version 2 όπου επιχειρούν, επιτυχώς μέχρι τώρα, να υλοποιήσουν τα μέλη μιας νέας ομάδας η οποία δημιουργήθηκε με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πόλης της Ιεράπετρας.
Πρόκειται για μια ομάδα ενεργών πολιτών που σκέφτεται, συζητάει και υλοποιεί η ίδια τα σχέδια της, με την βοήθεια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
Tο ερχόμενο Σαββάτο 12 Απριλίου στις 20:00 το βράδυ, θα εγκαινιαστεί ένα από τα σχεδιαζόμενα Project της ομάδας η οποία δούλεψε για αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό που θα εξασφάλιζε την ανέγερση ενός ρολογιού στο Λιμάνι της Ιεράπετρας!
Συγκεκριμένα, 4  μεγάλα πανομοιότυπα φωτισμένα Ρολόγια, θα τοποθετηθούν στο καμπαναριό της Ενορίας Αφέντη Χριστού που αποτελεί σύμβολο των ψαράδων αλλά και όλης της παλιάς πόλης (Κάτω Μερά), δίνοντας και πάλι μετά απο δεκαετίες τον ”ρυθμό” στους δείκτες του,  οι οποίοι ενώνουν το ιστορικό χθες με το σήμερα !
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωσή τους μια γιορτή αναμένεται να στηθεί στην μικρή πλατεία κάτω από αυτό, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια καμπάνια που απασχόλησε δεκάδες άτομα τα οποία δούλεψαν με όρεξη για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης τους !
roloi
Η ομάδα Ierapetra v.2 ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την δράση της στην Ιεράπετρα, εισάγοντας ένα νέο μοντέλο συμμετοχής στα κοινά, με τα άτομα τα οποία συμμετέχουν, να σχεδιάζουν, να βρίσκουν πόρους, και τελικώς να πραγματοποιούν τα projects που αποφασίζουν σε συνεργασία με ιδιωτικούς & δημόσιους φορείς !
Έτσι λοιπόν μετά την ανακαίνιση της υπαίθριας σκακιέρας στην Ιεράπετρα, αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την εικόνα στο καμπαναριό της εκκλησίας του Αφέντη Χριστού,  στο κέντρο του λιμανιού της πόλης , βάζοντας ένα εντυπωσιακό ρολόι σε ένα σημείο διέλευσης εκατοντάδων ΙΧ τους θερινούς μήνες, αλλά και του συνόλου των τουριστικών group που επισκέπτονται την Νήσο Χρυσή (Γαιδουρονήσι) το καλοκαίρι.
Για την καμπάνια χρειάστηκαν περίπου 4000 ευρώ τα οποία συγκεντρώθηκαν απο 2 εκδηλώσεις (Με τον Ψαρογιώργη, τους αδελφούς Στρατάκη, τον Χαρίλαο & Μάνο Παπαδάκη αλλα και την Λαϊκή ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας), μια δωρεά της Ενορίας Αφέντη Χριστού και προσωπικά έξοδα της ομάδας.  Αρκετοί μήνες σχεδιασμού, αλλά και μια μεγάλη προσπάθεια ώστε κάθε βήμα να έχει την αισθητική υποδομή που χρειάζεται, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα !
Η ομάδα μάλιστα, καλεί τους κατοίκους της περιοχής να βοηθήσουν στην διοργάνωση των εγκαινίων, φέρνοντας  νηστίσιμες λιχουδιές την μέρα της εκδήλωσης μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να συλλεχθούν και να διανεμηθούν στα τραπέζια, δημιουργώντας τις βάσεις για μια υπέροχη βραδιά, στην οποία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια με αντίστροφη μέτρηση και πολλές εκπλήξεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου