Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ! "ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

Δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο που μας έστειλε ο δημότης Γ.Κ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας. Έχει ενδιαφέρον ο προβληματισμός του και τα ζητήματα που θέτει...
«Θα ήθελα το επόμενο ΔΣ να αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με όρεξη να προσφέρουν, όχι με στόχο να επανεκλεγούν. Εργαζόμενους και όχι επαγγελματίες της πολιτικής. Που να με κοιτάν στα μάτια και να τους καταλαβαίνω, να μου λένε κάτι και να το εννοούν. Που η πολιτική τους να μην τελειώνει στον τοίχο του facebook»

Αθήνα  Χολαργός  01 Σεπτεμβρίου 2014
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκομωσία του νέου δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργου. Στην τελετή παρεβρέθησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Αποστολόπουλος, Δασκαλόπουλος, Ζήκας, Κεχρής,  Κουγιουμτζόπουλος, Νικολάου, Πολυκαλά, Ρεμούνδος, Τίγκας, καθώς επίσης και όλοι οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί μας σύμβουλοι που ξεκινούν με όνειρα την νέα πενταετία, με όρεξη για δουλειά και με νέες ιδέες.
Οι ΝΕΟΙ Δημοτικοί μας σύμβουλοι είναι οι Αυγουρόπουλος, Αρβανίτη, Ευαγγελοπούλου, Βεντουζά, Μπελιτσάκος, Ρετσινιά, Νομικός, Κτιστάκη, Κουκής, Τούτουζας, Κούτρα, Τσικρικώνη, Τσοχαλής,  Νικάκη, Μουντάκη, Παπαγεωργίου, Κουτάκης, Παρίση, Ρουφογάλη......
Ο άνεμος της ανανέωσης ήταν φανερός στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα ο νέος μας δήμαρχος να αναγκαστεί να κλείσει τα παράθυρα για να μην πάρει ο αέρας τα χαρτιά με τις εξαγγελίες του!
Δεν είναι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα το σενάριο αυτό όμως. Διαβάζοντας τα ονόματα των υποψηφίων βλέπει κανείς τα ίδια και τα ίδια άτομα που την περασμένη τετραετία είχαν στα χέρια τους τις τύχες του Δήμου μας. Τώρα, σκορπισμένοι οι περισσότεροι, σε 5 διαφορετικούς συνδυασμους, ζητούν την ψήφο μας, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, για να φτιάξουν το Χολαργό και τον Παπάγο.
Με βιογραφικά σκέτες εγκυκλοπαίδιες, μέ έργο 10 σελίδων ο καθένας στον Δήμο μας, με προσωπικές σχέσεις  που δίνουν και παίρνουν στα τέλη της τετραετίας, με όπλο τον σταυρό προτίμησης « σταυρωσέ με την πρώτη Κυριακή, και κάνε ότι θες την δεύτερη» είναι ένα από τα must του προεκλογικού μας, τοπικού αγώνα. Στόχος η θέση στο δημοτικό συμβούλιο, σκοπός η χρηματοδότηση των δεκάδων συλλόγων που συντηρεί ο Δήμος, και που οι δημοτικοί μας σύμβουλοι είναι μέλη, γραμματείς, αντιπρόεδροι....... χορηγοί! Τα βιογραφικά τους το λένε, με τεράστια προσφορά οι περισσότεροι σε συλλόγους τύπου ... Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Υμηττού. Δεν υπάρχει? Μπορεί και να υπάρξει, αφού μπορεί κάποιος να μας τάξει και θάλασσα στις παρυφές  του βουνού.
ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ.... πολλά. Μάλλον κανείς τους δεν έχει καταλάβει ότι την δύναμη την έχει ο πολίτης. Και τον τρόπο. Και βολεύει και τον πολίτη αυτό. Θα με σώσει ο τάδε, μου το είπε. Δεν σωνόμαστε με τίποτα, αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας αγαπητέ συνδημότη, ή μάλλον θα σωθούμε όσο σωθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν αλλάζει κάτι, τα πρόσωπα είναι τα ίδια, γιατί να αλλάξουν και οι πολιτικές???
Χρόνια τώρα διαβάζω στις τοπικές εφημερίδες, σχόλια, άρθρα, απόψεις, δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Κύριοι και κυρίες, καλά ειναι τα αρθρα, αλλά ο χώρος των αποφάσεων είναι διαφορετικός. Δεν σας ψηφίζουμε για να γράφετε εκθέσεις, αλλά για να παίρνετε αποφάσεις. Άρθρα μπορώ να γράψω και εγώ, που ειμαι στην απ’  έξω, στο ΔΣ όμως γιατι δεν ακούμε την φωνούλα σας?
Θα ήθελα το επόμενο ΔΣ να αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με όρεξη να προσφέρουν, όχι με στόχο να επανεκλεγούν. Εργαζόμενους και όχι επαγγελματίες της πολιτικής. Που να με κοιτάν στα μάτια και να τους καταλαβαίνω, να μου λένε κάτι και να το εννοούν. Που η πολιτική τους να μην τελειώνει στον τοίχο του facebook.
Δεν ξέρω και δε με νοιάζει ποιός θα είναι ο νέος μας Δήμαρχος. Το ΔΣ όμως, μακάρι να είναι εντελώς διαφορετικό απο το σημερινό, όσο μπορούμε, όσο γίνεται, αν γίνεται...
ΓΚ
Κύριοι υποψήφιοι, όταν βγαινω για καφέ ή για φαγητό, θα ήθελα την ησυχία μου. Άμα θέλω να σας μιλήσω, ξέρω πού θα σας βρω. Α, και τις φωτογραφίες σας ρε παιδιά, δίνετε τις κάρτες σας, κοιτάω την φωτογραφία και μένω με την απορία, αν το πρόσωπο που μου την έδωσε είναι το ίδιο με αυτό της φωτογραφίας!!!
Λίγο χιούμορ. Η φωτογραφία της περασμένης προεκλογικής περιόδου ήταν σίγουρα της dr Ευαγγελοπούλου, ακόμα την ίδια έχει. Νομίζω ότι την ξεπέρασε τώρα ο κος Μπελιτσάκος. ΦΟΒΕΡΟΣ.
Και μια συμβουλή προς τις κυρίες υποψήφιες, το πρωί στις λαϊκές δεν είναι ανάγκη να έχετε πάει κομμωτήριο πρώτα! Μπράβο σας βέβαια που βρήκατε τόσο πρωί ανοιχτό, αλλά κάνετε μπαμ  δίπλα στα μαρούλια. Αλήθεια, δίπλα στα ψάρια γιατί δεν πάει καμμιά σας?
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε όλους σας.
Συμπολίτες μου, ένας μήνας είναι ακόμα θα περάσει.
ΥΓ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου