Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ

Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ‘Συμμαχία Ευθύνης’ για το Γιαβάσειο

Η διοίκηση Ζορμπά αποφάσισε να δοθεί μία ακόμη παράταση, στη μεγαλύτερη απευθείας ανάθεση που έχει δώσει ποτέ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, για τα υποτιθέμενα έργα στήριξης στο Γιαβάσειο.

Για τα «έργα» που πέρσι το καλοκαίρι, μέσα στον Αύγουστο, ο κ.Ζορμπάς αποφάσισε να καλέσει «εκτάκτως» τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, για να συναινέσουμε στη μεγαλύτερη απευθείας ανάθεση όλων των εποχών (με το πρόσχημα του κατεπείγοντος), ύψους €233.000, για το Γιαβάσειο. Πενήντα χρόνια υπάρχει το Γιαβάσειο στην Ερμού, η Δημοτική Αρχή το ανακάλυψε στις αρχές Αυγούστου.

Δε συναινέσαμε, αρνηθήκαμε το «κατεπείγον» και στις 6 Αυγούστου έγινε τελικά η ανάθεση, ύψους, €233.000, ουσιαστικά για να στηριχθεί ένας τοίχος.

Σήμερα, σχεδόν εννέα μήνες αργότερα, ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ, εκτός από τον καθαρισμό του χώρου και η Δημοτική Αρχή έχει το θράσος να εισηγείται παρατάσεις!

Αναρωτιόμαστε εύλογα, πώς γίνεται ένα έργο που κρίθηκε «επείγον» να μην έχει καν ξεκινήσει εννέα ολόκληρους μήνες αργότερα.

Τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικαλείται ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών τώρα τις ανακάλυψε;
Όταν επικοινωνούσε απευθείας με τον εργολάβο πολύ πριν γίνει η ανάθεση(!!!) τι συζητούσαν;

Και ρωτάμε ευθέως τον κ.Ζορμπά:
Γνωρίζετε ότι με €233.000 μπορούμε να φτιάξουμε από την αρχή ένα δημοτικό ιατρείο για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας;
Γνωρίζετε ότι με €233.000 μπορούμε να καλύψουμε σημαντικές ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών της πόλης μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες;
Γνωρίζετε ότι θα εξοικονομούσαμε τα €233.000 αν εφαρμόζαμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (Μάιος, 2013) ενοικίασης του κτηρίου, με την υποχρέωση αναστήλωσης του κτηρίου από τον ενοικιαστή;


για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Συμμαχία Ευθύνης»
Βασίλης Γιαννακόπουλος

υπ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου