Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΡΗ!!!

με τον Γιάννη Κεχρή
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ
   Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
        Παπάγου - Χολαργού

            Είναι φορές στη ζωή μας που κάποια βιωματικά γεγονότα έχουν καθοριστικό χαρακτήρα. Η ευαισθησία για τα άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα, ευαισθησία που για  μένα πολλαπλασιάζεται, δεδομένου ότι στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και ο γιος μου Κωνσταντίνος, υπήρξε πάντα το πρωταρχικό ποιοτικό κριτήριο της προσωπικότητας και του χαρακτήρα ενός ανθρώπου.
            Κατά την διάρκεια της τρέχουσας δημαρχίας πληροφορήθηκα ότι ένα νέο, ορφανό και  αγαπητό παλικάρι, γνωστό στην ευρύτερη περιοχή του Παπάγου και κυρίως στην ενορία του Αγ. Γεωργίου, άφαντο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιμετώπιζε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα και είχε εισαχθεί στην αρμόδια πτέρυγα νοσοκομείου της περιοχής μας. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της ατέρμονης γραφειοκρατικής καθυστέρησης, η έγκριση και η καταβολή του προνοιακού επιδόματος είχε περιαγάγει τον συμπαθέστατο νέο σε δυσχερή θέση, εφόσον αδυνατούσε να καλύψει πρωταρχικές του ανάγκες, καθώς και να προμηθευτεί τα απαραίτητα για την πάθησή του φάρμακα.
            Η έκκληση για βοήθεια στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν έτυχε απάντησης, η δε γνωστοποίηση του περιστατικού σε τοπικό παράγοντα εξουσίας με σκοπό να κινήσει τα αδρανή (!) νήματα για να προσφερθεί η πολυπόθητη βοήθεια, αντιμετωπίστηκε παγερά με το ερώτημα "Πού ψηφίζει ; Eίναι δημότης μας ;"
            Απηυδισμένη, ανέφερα το περιστατικό στον Γιάννη, τον οποίο είχα γνωρίσει κατά την διάρκεια της θητείας μας, ως μέλη αμφότεροι στο Δ.Σ. του ΔΟΚΜΕΠΑ. Ο Γιάννης δεν με ρώτησε αν ο νέος είναι  ή όχι δημότης μας, δεν με ρώτησε καν αν και τι ψηφίζει, δεν με ρώτησε απολύτως τίποτα, εκτός από την ώρα  που θα μπορούσα να τον συνοδεύσω προκειμένου να τον επισκεφθούμε μαζί  !
            Η επίσκεψή μας έγινε την επομένη !  Η ενημέρωση από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου ήταν άκρως κατατοπιστική για τις ανάγκες του ασθενούς και  οι δέουσες οδηγίες εδόθησαν. Η βοήθεια από τους εθελοντές φίλους του Γιάννη υπήρξε άμεση, αποτελεσματική και συγκινητική !  Στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν και άλλοι, που υπήρξαν σταθεροί αρωγοί και συμπαραστάτες του νεαρού μας φίλου μέχρι και σήμερα ! Το περιστατικό αυτό δεν αναφέρθηκε ποτέ. Όλοι όμως εμείς που το βιώσαμε και ο ίδιος ο νέος, ο οποίος επανήλθε στις κανονικές συνθήκες της ζωής του, αξιολογήσαμε, εκτιμήσαμε και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον Γιάννη Κεχρή στην υποψηφιότητά του, προσβλέποντας όχι σε μια ιδανική κοινωνία, αλλά σε μια ανθρώπινη κοινωνία αλληλεγγύης !
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά λοιπόν της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του σε συνάρτηση με την θέλησή του, την ευαισθησία του, την αφοσίωσή του, το όραμά του, την εμπειρία του, αλλά κυρίως την σθεναρή βούληση ανιδιοτελούς προσφοράς απετέλεσαν για μένα το έναυσμα να στηρίξω την προσπάθειά του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου