Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤOY 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2014

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε για δεύτερη φορά το 1ο Λύκειο Χολαργού στην 17η Ετήσια Σύνοδος του Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας (Athens Model of United Nations) που διεξήχθη στις 28, 29, 30 2014 Μαρτίου στο Ευγενίδειο Ιδρυμα και σε αίθουσες του παρακείμενου Μetropolitan Hotel. Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι ένα συνέδριο- προσομοίωση των συνεδριάσεων τού Ο.Η.Ε., όπου οι μαθητές, εκπροσωπoύν ως διπλωμάτες  μια χώρα που δεν είναι η δική τους, συζητούν θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας, δημιουργούν συμμαχίες και προτείνουν λύσεις με μορφή "ψηφισμάτων. Οι συνεδριάσεις διαρκούν τρείς μέρες και επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Στη χώρα μας, περισσότερα από 100 δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια, έχουν λάβει μέρος σε αυτή τη εναλλακτική και πρωτοποριακή διαδικασία μάθησης.
Το συνέδριο δίνει μια προνομιακή ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν απόψεις με συνομήλικους τους για παγκόσμια προβλήματα, να εκφραστούν δημόσια και να επιχειρηματολογήσουν στηρίζοντας την πολιτική της χώρας τους, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα.
Μια επταμελής ομάδα παιδιών πήρε μέρος από το σχολείο μας εκπροσωπώντας επάξια τις χώρες του Ισραήλ και της Λιθουανίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι  

ΦΛΩΡΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ                                                                                   
ΑΡΥΑ ΓΚΙΚΑ
ΕΒΕΛΙΝΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΕΥΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
ΝΕΦΕΛΗ ΞΟΥΡΑΦΗ                     
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΒΕΛΑ                     
                                                           
Φέτος το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην δημοσιογραφική ομάδα (press team) του συνεδρίου από τους μαθητές Κων/νο Γαίτη και Ανδρέα Τρυφωνόπουλο.
Την ευθύνη του προγράμματος είχε η καθηγήτρια των Αγγλικών  κ. Κυριακή Μήτσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου