Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ...ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Οι δημοτικές εκλογές οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους με τις κυριακάτικες (25/05) επαναληπτικές εκλογές του δεύτερου γύρου να κρίνουν για τη Θεσσαλονίκη το ποιος θα… εγκατασταθεί στο δημαρχιακό μέγαρο για τα επόμενα 5 χρόνια. Μια μάχη που ολοκληρώνεται, αφού νωρίτερα έχει... απαγορευτεί να την δώσουν ισότιμα όλοι.
Ο Χάρης Παπαγεωργίου και ο Συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Ψηλά» θα περιμένουν μετά την ολοκλήρωση των εκλογών (!) να μάθουν για την απόφαση του Πρωτοδικείου σχετικά με τη συμμετοχή τους σε αυτές.
Εντούτοις, η ιστοσελίδα tvxs.gr φρόντισε να συμπεριλάβει στο άτυπο γκάλοπ που διενέργησε ανάμεσα σε υποψηφίους Δημάρχους της Θεσσαλονίκης και τον Χάρη Παπαγεωργίου, του οποίου οι απαντήσεις παρουσιάζουν για ακόμη μια φορά μεγάλο ενδιαφέρον.
Για την ακρίβεια, οι απαντήσεις του επικεφαλής  της «Θεσσαλονίκης Ψηλά» συμπίπτουν σε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό με τα όσα απαντούν οι πολίτες, καθώς με την ολοκλήρωση των απαντήσεων οι αναγνώστες δίνουν τις δικές τους, επιλέγοντας μία σε μια σειρά απαντήσεων για κάθε ερώτηση.
Αρκεί να διαβάσει κανείς τις απαντήσεις όλων των υποψηφίων, για να καταλάβει την ξεκάθαρη πολιτική διάσταση που τους  χωρίζει με τον Χάρη Παπαγεωργίου, ο οποίος τολμά να απαντήσει συγκεκριμένα, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα  για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου.
Θα καταλάβει επίσης, γιατί ενόχλησε από την πρώτη στιγμή από την ανακήρυξη της η υποψηφιότητα του για τη Δημαρχεία της πόλης, υποψηφιότητα χωρίς… χρίσματα και χρωστούμενα. Ανεξάρτητα, ανένταχτα, με προτεραιότητα την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και τις ανάγκες του ανθρώπου.
 Δείτε τις απαντήσεις του Χάρη Παπαγεωργίου και τις θέσεις των πολιτών:
(Αναδημοσιεύουμε)

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου; Ποια ευρωπαϊκή πόλη αποτελεί πρότυπο; Ποιες οι προτεραιότητες για την πόλη; Να ιδιωτικοποιηθεί το νερό ή όχι; Το tvxs.gr ρώτησε έξι υποψήφιους δημάρχους της Θεσσαλονίκης και αναζητά τις δημοφιλέστερες απαντήσεις.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου;
Χάρης Παπαγεωργίου:
Τα προβλήματα του Δήμου δεν μπορούν να είναι έξω από τα προβλήματα της πόλης. Η νέα μάστιγα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, πολύ νωρίτερα μάλιστα από την υπόλοιπη χώρα, είναι η φτώχεια. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών μετατράπηκε σε ανθρωπιστική, που σε συνδυασμό με τον βιομηχανικό και εμπορικό μαρασμό των τελευταίων δεκαετιών έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα εξαθλίωσης και απελπισίας. Δυστυχώς, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, προσπαθούν κάποιοι να πείσουν τον κόσμο πως δουλειά του Δήμου είναι μόνο οι αναπλάσεις των δημόσιων χώρων και οι ημερίδες.
 
Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική. Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για τη χάραξη μιας έξυπνης στρατηγικής ανάπτυξης που θα έχει ως βασικό στόχο την παραγωγή πλούτου που θα μοιρασθεί έμμεσα στην κοινωνία, άρα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Σε πρώτο χρόνο όμως, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα σε όλους. Τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, ασφάλεια, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Οι πολίτες απάντησαν:
 
Πέντε προτεραιότητες για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη;
Χάρης Παπαγεωργίου:
Θεωρούμε ξεκάθαρα πως οι μεγάλες λύσεις για τη Θεσσαλονίκη περνούν η μία μέσα από την άλλη, άρα δεν πρέπει και οι προτεραιότητες να δρομολογηθούν ξεχωριστά και σαν θεματικές ενότητες. Για παράδειγμα το Μετρό από έργο ανάπτυξης για την πόλη μετατράπηκε σε μια «τρύπα» που «ρούφηξε» το μέλλον των καταστημάτων και των εμπόρων γύρω από αυτό, δημιουργώντας παράλληλα ένα τεράστιο κυκλοφοριακό χάος. Άρα, η ταχεία ολοκλήρωση του έργου θα βοηθήσει τα μέγιστα στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, την επανεκτίμηση της εμπορικής δραστηριότητας και την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από τα έργο αυτό.
 
Από 'κει και πέρα, καλύτερη Θεσσαλονίκη σημαίνει να είναι καλά οι άνθρωποι της. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε οικονομικά και ηθικά όλα τα αποθέματα κοινωνικής πολιτικής. Στη συνέχεια να χαράξουμε στρατηγική ανάπτυξης με τουριστικό άξονα, να επαναπροσδιορίσουμε τη διαχείριση αποβλήτων δημιουργώντας παράλληλα μια καθαρή και ανθρώπινη πόλη, που θα ανακτήσει εντός και εκτός συνόρων την πολιτιστική της και αθλητική της ταυτότητα.
Oι πολίτες απάντησαν:
Ποια ευρωπαϊκή πόλη έχετε για πρότυπο;
Χάρης Παπαγεωργίου:
Σαφέστατα την Βαρκελώνη. Το λιμάνι της Βαρκελώνης είναι η βασική υποδομή μεταφορών και υπηρεσιών  στην Καταλονία, το δεύτερο λιμάνι της Ισπανίας από την άποψη της συνολικής κίνησης εμπορευμάτων και το πρώτο από πλευράς αξίας. Ότι ακριβώς οραματιζόμαστε για τη Θεσσαλονίκη. Να επαναφέρουμε την ναυτιλιακή και εμπορική της αξία.
 
Υπάρχουν και άλλα κοινά ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και τους Καταλανούς. Πρόκειται για λαούς που διεκδικούν και επιθυμούν να χαράσσουν συχνά πυκνά τις δικές τους διαδρομές ανάπτυξης, μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή, αν και η αλήθεια είναι πως εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεχάσει να το πράττουμε.
 
Θέλουμε όμως να το επαναφέρουμε, κάτι που αποτελεί για τον Συνδυασμό μας βασικό μείγμα της πολιτικής μας «μαγιάς». Να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις, να ακουστεί δυνατά -ακόμη και μέσω δημοψηφισμάτων- η φωνή μας για τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το μακεδονικό. Να εξάγουμε την ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά της πόλης, διαφημίζοντας παράλληλα και την πολυπολιτισμικότητα της.
Οι πολίτες απάντησαν:
«Ναι» ή «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού;
Χάρης Παπαγεωργίου:
Όταν λες πως θέλεις μια Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια δεν μπορείς να μιλάς για ιδιωτικοποίηση του νερού. Ενός κοινωνικού αγαθού που ανήκει σε όλους και σε κανέναν. Είναι ιερή υποχρέωση να διασφαλίσουμε την δημόσια πρόσβαση σε όλους, όπως και της Εταιρίας Ύδρευσης είναι να ακολουθεί τις κοινωνικές «επιταγές» αλλά και μια ελαστική οικονομική πολιτική που θα βγάζει ωφελημένους τόσο τους πολίτες, όσο και την ίδια.
 
Είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη η θέση μας και το ίδιο καλούμε να πράξουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι μας, κυρίως  το φιλοκυβερνητικό δίδυμο «Μπουτάρη-Καλαφάτη» που μέχρι στιγμής είτε απέφυγε να απαντήσει, είτε σχολίασε το θέμα, χαρακτηρίζοντας ελάσσονος σημασίας την ιδιοκτησία του νερού, αν το κόστος παραμείνει στις σημερινές τιμές. 
 
Με λίγα λόγια: όποιος θέλει ας το πάρει. Μέρος της τέχνης της πολιτικής είναι το να προβλέπεις τι θα συμβεί αύριο. Εμείς προβλέπουμε πως αμφότεροι είναι διατεθειμένοι είτε να κλείσουν τα μάτια τους, είτε να ανοίξουν αυτών που ενδιαφέρονται να κάνουν το νερό της Θεσσαλονίκης δικό τους.
Οι πολίτες απάντησαν:
Γιατί να σας ψηφίσω;
Χάρης Παπαγεωργίου:
Μου ήταν πάντα δύσκολο να μιλάω για τον εαυτό μου. Από την εποχή που σαν αθλητής έκανα υψηλό πρωταθλητισμό, από τον οποίο όμως κράτησα πολλά. Εμαθα να μην παρατάω ποτέ τη μάχη. Ακόμη και αν έμενα τελευταίος. Να διεκδικώ το αδύνατο, όπως και το έκανα, κρατώντας τη Θεσσαλονίκη στα χέρια μου σε μία μπάλα. «Σπάσαμε» κατεστημένα δεκαετιών, χρίζοντας τη Θεσσαλονίκη αθλητική πρωτεύουσα μετά από μισό αιώνα.
 
Όσον αφορά την προσωπική μου διαδρομή θεωρώ πως είναι γνωστή στους πάντες. Στους αντιπάλους μου δεν αρέσει ιδιαίτερα η πολιτική μου ανεξαρτησία καθώς μου χαρίζει ελευθερία πολιτικών κινήσεων και απόψεων. 
 
Οι σπουδές μου στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, μου χάραξαν έναν δρόμο που ακολούθησα και ως Γενικός Διευθυντής μεγάλων Εταιριών. Υπήρξα Αντιπρόεδρος του Κέντρου πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών η «ΕΛΠΙΔΑ», όπως επίσης και προπονητής και ιδρυτικό μέλος συλλόγων για άτομα με ειδικές ανάγκες, με τα οποία δώσαμε μάχες για να κατακτήσουμε τα αυτονόητα. ♦
► Πατώντας το link http://tvxs.gr/news/ellada/rotisame-eksi-ypopsifioys-dimarxoys-gia-ti-thessaloniki μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις όλων των υποψηφίων. Κάποιος μπορεί να επικαλεστεί πως κάποιες απαντήσεις του Χάρη Παπαγεωργίου συμπίπτουν με αυτές των συνυποψηφίων του. Όχι - θα πούμε εμείς- αν έχει νωρίτερα ακούσει τις πολιτικές του θέσεις για τη Θεσσαλονίκη της νέας εποχής.
Μιας πολιτικής που χαράσσει ανεξάρτητη και αποκεντρωμένη οικονομική πολιτική, παράγοντας η ίδια τους πόρους και τις ευκαιρίες.  Αξιοποιώντας την γεωστρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης, επενδύοντας με στοχευόμενη στρατηγική ανάπτυξης στον Τουρισμό και την εξωστρέφεια.
Σκύβοντας νωρίτερα όμως στον μέσο Θεσσαλονικιό, που σήμερα αποτελεί θύμα μιας ανθρωπιστικής κρίσης άνευ προηγουμένου, δημιουργώντας κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, δίνοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες για μια ζωή απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος. Αυτή είναι για μας η «Θεσσαλονίκη Ψηλά», που κάποιοι προσπάθησαν να αφήσουν έξω από την εκλογική μάχη, αφαιρώντας από τους πολίτες μια νέα, αξιόπιστη, αδέσμευτη και ανεξάρτητη επιλογή.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου