Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ...



του
Παναγιώτη Μακρίδη
τ. Πρόεδρου Πνευματικού - Πολιτιστικού Κέντρου Χολαργού
Υποψήφιου Συμβούλου Δημ. Κοινότητας Χολαργού

με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»

Η καθημερινότητά μας βάλλεται αδιάκοπα από ομοβροντία δυσάρεστων ειδήσεων και αντικειμενικών δυσκολιών με αποτέλεσμα την αποξένωση και την εσωστρέφεια. Αντίδοτο το δίχως άλλο στην αρνητική πραγματικότητα αποτελεί ο Πολιτισμός. Ο Πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, είτε με την στενή έννοια της Τέχνης, είτε με την ευρύτερη σε επίπεδο τρόπου ζωής. 
Όλοι γνωρίζουμε ότι το Κράτος πλέον απουσιάζει από την έκφανση αυτή της καθημερινότητάς μας μια που λειτουργεί αποκλειστικά ως εισπρακτικός μηχανισμός στερώντας ακόμη και τις στοιχειώδεις παροχές. Οι πολιτιστικοί φορείς έχουν αφεθεί χωρίς κάποια βοήθεια με αποτέλεσμα να παραπαίουν και να υπολειτουργούν. 
Όλοι εμείς, στην Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, θεωρούμε τον Πολιτισμό ύψιστης σημασίας και πρώτη προτεραιότητά μας. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας αν δεν ρίξουμε βάρος στον τόσο καίριο αυτό τομέα. Διότι Πολιτισμός για εμάς δεν είναι μόνο οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα ψυχαγωγικά δρώμενα, αλλά είναι η ποιότητα ζωής όλων μας.
Στόχος μας είναι να δουλέψουμε αδιάκοπα προς την κατεύθυνση αυτή χωρίς περιορισμούς και παρωπίδες. Χωρίς να αποκλείσουμε κανέναν. Ο Πολιτισμός άλλωστε δε χωρά αποκλεισμούς, ούτε λειτουργεί με ταμπέλες. Τους έχει ανάγκη όλους και όλοι τον έχουν ανάγκη.
Για μας Πολιτισμός είναι η δημιουργία μιας κυψέλης που σε αυτήν όλοι έχουν θέση και όλοι συμμετέχουν. Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί ως πυρήνας Πολιτισμού και Δημιουργίας, προσφέροντας τις δυνατότητες και τα κίνητρα σε όσους το επιθυμούν χωρίς καμία εξαίρεση να συμμετάσχουν, να δραστηριοποιηθούν, να προσφέρουν ή απλά να απολαύσουν. Και όχι μόνο. Πολιτισμός είναι κοινωνικοποίηση. Είναι τρόπος σκέψης, τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής.  
Σκοπός μας είναι ο Δήμος να αποτελέσει το κέντρο γύρω από το οποίο όλοι θα συσπειρωθούμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις υπάρχουσες υποδομές, να αξιολογήσουμε τις ανάγκες που διαρκώς δημιουργούνται και να τις καλύψουμε τάχιστα και κατά τον καλύτερο  δυνατό τρόπο αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής γεγονός που θα ενισχύσει το Δήμο μας ποικιλοτρόπως.

Έχουμε την γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη θέληση. Δώστε μας με την ψήφο σας τη δύναμη κι ελάτε όλοι μαζί να μετατρέψουμε τον Πολιτισμό σε καθημερινότητά και τρόπο ζωής. Το δικαιούμαστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου