Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ"

OXI στις συγχωνεύσεις των σχολείων μας

Με αφορμή την αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη συγχώνευση των 1ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων του Χολαργού, η παράταξη Συνεργασία για τις 8Προτάσεις εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις γονιών και δασκάλων και την κάθετη αντίθεσή της στην δήθεν “διοικητική μεταρρύθμιση” που οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης.

Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο σύγχρονο που να δίνει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά μας, με δημιουργικό ζωτικό χώρο και σταθερό περιβάλλον.
Θέλουμε ένα σχολείο με τα απαραίτητα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά στοιχεία, που να εξασφαλίζει στα παιδιά μας χώρο έκφρασης, ασφάλειας, άνεσης και χαράς.

Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο θα πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και βασική επένδυση του δήμου.

Επιδιώκουμε το Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά με άμεση σύνδεση με τις λειτουργίες και τις δράσεις του Δήμου, έτσι ώστε αυτό να αναβαθμίζεται και να προστατεύεται από τις δυσμενείς συνθήκες.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιοδήποτε μέτρο αυξάνει το πλήθος των παιδιών στις τάξεις, χαλαρώνει τις σχέσεις και τους δεσμούς εκπαιδευτικού και παιδιών, μειώνει το χρόνο και τις δυνατότητες ενδελεχούς ενασχόλησης εκπαιδευτικού με κάθε παιδί ξεχωριστά, δημιουργεί εργασιακές δυσκολίες και ανασφάλεια στους εκπαιδευτικούς, προκαλεί το αίσθημα της ανησυχίας και της αδυναμίας ελέγχου στους γονείς.

Γι αυτό συνυπογράφουμε το ψήφισμα και τα αιτήματα των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού, και ζητάμε κι εμείς την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την κίνηση νομικής διαδικασίας προσβολής της απόφασης συγχώνευσης.
Επιπλέον ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, την ενεργοποίηση του Γραφείου Παιδείας του Δήμου και την επιστημονική τεκμηρίωση με μελέτη για την αναγκαιότητα, όχι μόνο της διατήρησης της υπάρχουσας κατανομής στα σχολεία μας, αλλά και για την ίδρυση και κατασκευή νέων δημόσιων σχολείων.      

Για την παράταξη
Συνεργασία για τις 8Προτάσεις
Ο επικεφαλής Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

2 σχόλια:

  1. Υπάρχουν ακόμα αυτοί; Μετά τις αποχωρήσεις πόσοι έμειναν; 8 ή λιγότεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να ασχολείσαι με το μέλλον των παιδιών μας ασχολείσαι αν έμειναν 8 ή λιγότεροι............. Μέχρι εκεί σου κόβει, δεν βλέπεις τίποτα άλλο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή