Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ

Οι 8Προτάσεις στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας
Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο παρακολούθησαν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χολαργού κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μέλος της οργάνωσης ΠΕΖΗ κ. Νίκος Στάππας.
Στο Συνέδριο όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι και Υπουργοί όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρθηκαν πολιτικές και στόχοι για την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους και για την ασφαλή μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων.
Ετσι σήμερα με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας για την οποία διοργανώθηκε και το συνέδριο, ο κ. Κουγιουμτζόπουλος επικεφαλής των 8Πρτοάσεων, τόνισε ότι η φιλική γειτονιά, η ασφαλής μετακίνηση, η κυκλοφοριακή αγωγή και βιώσιμη κινητικότητα αποτελούν βασική μέριμνα για τους δήμους.
Πρώτα από όλα είπε, ένας δήμος πρέπει να εξασφαλίζει στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ικανότητες ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση και πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους και τις πεζοδιαδρομές με ασφάλεια.

Οφείλει να εξασφαλίζει όλες τις μορφές εναλλακτικής μετακίνησης στους κατοίκους του έτσι ώστε αυτοί να μην είναι αναγκασμένοι να βρίσκουν αποκλειστικό καταφύγιο στο Ι.Χ.


Και τέλος έχει καθήκον να ενημερώνει τους κατοίκους του και να προωθεί προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής για να εξασφαλίζει την ασφάλεια τους στο δρόμο.

Ενας δήμος πρέπει να εκπονεί ολοκληρωμένα προγράμματα πλήρους σήμανσης και οδικής συμπεριφοράς.
 Και ο κ. Κουγιουμτζόπουλος συνέχισε:
«Οι 8Προτάσεις που καταθέσαμε έχουν βασικό στόχο την φιλική και ασφαλή γειτονιά, προωθούν τις εναλλακτικές μετακινήσεις και την ασφαλή μετακίνηση πεζών μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Περιλαμβάνουν την Βιώσιμη Κινητικότητα, αξιοποιούν την Εξυπνη Εξειδίκευση για την ανάπτυξη ενός πρότυπου μοντέλου ποδηλατικής κυκλοφορίας στην πόλη, εισάγουν στο Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής και χρησιμοποιούν τα Εργαστήρια Πολιτισμού για την προώθηση  της ιδέας των εναλλακτικών μετακινήσεων με ασφάλεια.

Στο χώρο έξω από το Ζάπειο ο κ. Κουγιουμτζόπουλος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει προσομοιώσεις συγκρούσεων και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από την ομάδα Πάνος Μυλωνάς και να συζητήσει μαζί τους τις δυνατότητες συνεργασίας με το δήμο μας.

Τέλος, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας  ο κ. Κουγιουμτζόπουλος προτείνει σε όλους να δουν μια φορά το video του συλλόγου ΠΕΖΗ, να το προωθήσουν και να ευαισθητοποιηθούν στα μηνύματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου