Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Ο Θανάσης Βαλυράκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ηλία Αποστολόπουλο διαθέτει και μία άλλη πλευρά που ίσως δεν είναι γνωστή σε όλους. Ως μαθηματικός, καθηγητής Πληροφορικής και MSc Computer Science αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν  τις γνώσεις του στον δήμο Παπάγου-Χολαργού και να διδάξει την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όσους και όσες δεν γνωρίζουν να χειρίζονται κομπιούτερ.
Πώς έγινε αυτό; Ο αγαπητός Θανάσης Βαλυράκης εξασφάλισε χορηγία 7 ηλεκτρονικών υπολογιστών από το ίδρυμα ΙΣΤΑΜΕ τους οποίους αρχικά του έδωσε σε τοπικό φορέα προκειμένου να ενεργήσει αυτός για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Ο τοπικός όμως αυτός φορέας, επί 2 χρόνια κρατούσε στα γραφεία αναξιοποίητους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οπότε ο Θ. Βαλυράκης αποφάσισε να δράσει μόνος του. Τους φόρτωσε στο αυτοκίνητό του και τους πρόσφερε στα ΚΑΠΗ του δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Αυτό ήταν! Αμέσως, ο καθηγητής άρχισε να προσφέρει τις γνώσεις του στους δημότες. Έλα όμως που η ζήτηση που είχε ο Βαλυράκης από τους πολίτες ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Μέσα σε ελάχιστο διάστημα συγκεντρώθηκαν 200 αιτήματα ατόμων που ήθελαν να μάθουν πώς να χειρίζονται τον ηλεκτρονικό υπολογιστή!!!
Ο καθηγητής που εργάζεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπαιρνε και συνεχίζει να εξασφαλίζει άδειες προκειμένου να διδάσκει το πρόγραμμα excel και τη χρήση του διαδικτύου στους μαθητές του, στον 2ο όροφο του ΚΑΠΗ! Σε τμήματα των 10 ατόμων και με μαθήματα που διαρκούν συνολικά 8-10 ώρες, οι μαθητές διδάσκονται πολλά και ήδη πλέον άρχισαν να χρησιμοποιούν με σχετική άνεση τον υπολογιστή τους. Πρόκειται κυρίως για μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και άλλους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπόρεσαν στη ζωή τους να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογία. Ήδη, από τα πρώτα σεμινάρια βγαίνουν και οι πρώτοι δέκα…διπλωματούχοι! 
Θέλετε να μάθετε ποιοι είναι μερικοί από τους μαθητές του Θανάση Βαλυράκη; Ο πρώην δήμαρχος Χολαργού Μπάμπης Σκούρτης, ο Θεόδωρος Αποστολόπουλος (θείος του υποψήφιου δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου), η Χαρά Παούρη και άλλοι πολλοί. Η φωτογραφία με τον Θανάση Βαλυράκη σε πρώτο πλάνο είναι από την αίθουσα διδασκαλίας. 
Τώρα πλέον ξεκίνησε το δεύτερο γκρουπ μαθημάτων.

Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στον Θανάση Βαλυράκη. 
Τελικά τέτοιες πράξεις καταξιώνουν τους πολίτες σε μια τοπική κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου