Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (ΒΑΝΑΣ) ΡΕΤΣΙΝΙΑ

Απολογισμός πεπραγμένων Αντιδημάρχου Βασιλικής Ρετσινιά
περιόδου 2012 - 2014

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Εκλέχτηκα για πρώτη φορά στις εκλογές 2010 ως δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Νέα Πορεία του Δημάρχου Βασίλη Ξύδη.

Το 2011 και 2012 ως αντιπρόεδρος σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού (2012) στον τομέα καθαριότητος – πρασίνου & περιβάλλοντος , έδωσα προτεραιότητα στην συντήρηση των σχολικών κτηρίων στα πλαίσια των οικονομικών και τεχνικών δυνατοτήτων του Δήμου μας, πάντα με την συνεχή συνεργασία των διευθυντών των σχολείων, των εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων.

Σαν τοπική αντιδήμαρχος Χολαργού, με την σημαντική συμβολή του Προσωπικού του Δήμου μας, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, προσπαθήσαμε στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε και με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που έχουμε, να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον τομέα της καθαριότητας, του πρασίνου και του περιβάλλοντος.

Το 2013 & 2014 ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προσπάθησα καθημερινά να βρίσκομαι σε επαφή με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το άριστο εκπαιδευτικό Προσωπικό των σχολείων του Δήμου μας και τους συλλόγους γονέων, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα των σχολείων μας. 

Τον Σεπτέμβριο του 2013, κατανοώντας την άμεση ανάγκη της εγγραφής όλων των προνηπίων στα νηπιαγωγεία ή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, με ενέργειές μου, σε συνεργασία πάντα με τους εκπαιδευτικούς και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε δύο νέα ολοήμερα τμήματα στο 1ο και 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες του Δήμου μας.

Επί πλέον όταν η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αγοράσει οικόπεδο στην δημοτική κοινότητα Παπάγου για την στέγαση του 3ου Νηπιαγωγείου, με δική μου παρέμβαση, το τίμημα αγοράς διαμορφώθηκε στο ποσό των 350.000 Ευρώ, αντί του αρχικού προσφερθέντος τιμήματος 450.000 Ευρώ.

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που παρέχεται δωρεάν από τον Δήμο μας στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στεγάζεται την καλοκαιρινή περίοδο στο 4ο ΔΣ Χολαργού, εξυπηρετώντας και παιδιά του Παπάγου.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών και για την πιο σωστή και πράγματι δημιουργική απασχόλησή τους, με δική μου εισήγηση, για πρώτη φορά από φέτος δημιουργείται τμήμα και στην Κοινότητα Παπάγου.

Για πρώτη φορά φέτος στον Δήμο μας και με εξαιρετική επιτυχία έγινε το 1ο μαθητικό φεστιβάλ « ημέρες έκφρασης και δημιουργίας» μαθητών των γυμνασίων και λυκείων του Δήμου μας.

Για την επίτευξη του σκοπού συνεργαστήκαμε άψογα με τους μαθητές μας, του Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό και του συλλόγους γονέων για ένα αποτέλεσμα υψηλού, καλλιτεχνικού και μορφωτικού επιπέδου, τις προσπάθειες των οποίων προγραμματίζουμε να επιβραβεύσουμε το επόμενο διάστημα.

Ποίηση, θέατρο, μουσική, παραδοσιακοί χοροί, προβολή ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, κατασκευές, μακέτες, αυτοσχεδιασμοί, περιβαντολογικές δράσεις, μαγειρική, είναι κάποια από τον πλούτο των θεμάτων που παρουσίασαν τα παιδιά μας. 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, το κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων «Αργώ» και το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο μας, συνδιοργάνωσαν συζήτηση με θέμα: Βία στο σχολικό περιβάλλον και πρόληψη στην καθημερινότητα, με ομιλητές πανεπιστημιακούς καθηγητές.

Επίσης με την συνεργασία του Κέντρου «Αργώ», προγραμματίζουμε την υποστήριξη με παιδοψυχολόγο όλων των σχολείων του Δήμου μας.

Στις αίθουσες του Δημαρχείου σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήσαμε πολλές επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα: εκπαίδευση γονέων, μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, αυτισμός, θέματα εφηβικής ηλικίας, κάπνισμα, ουσίες, ασφαλής χρήση διαδικτύου, εφαρμογές της θετικής ψυχολογίας στη προάσπιση της ψυχικής υγείας των εφήβων, σεμινάρια θεατρικής παιδείας, παρουσιάσεις μαθητικών κινηματογραφικών ταινιών και φωτοαφηγήσεις.

Το Αύγουστο 2013, φιλοξενήσαμε το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφικής Πρακτικής με προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Την διετία 2013 – 2014, πραγματοποιήθηκαν πολλές συναυλίες, οπερέτες με επώνυμους λυρικούς καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις αγαπημένων συγγραφέων για μεγάλους και παιδιά, παρουσιάσεις βιβλίων, επετειακές εκδηλώσεις ιστορικού και θρησκευτικού περιεχομένου.

Ενδεικτικά:
-      η οργάνωση εκδήλωσης για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Κων. Καβάφη.
-      Για τα 170 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
-      Για τα 200 χρόνια της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας.
-      Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

Επίσης φιλοξενήσαμε μουσική συνάντηση Ελληνικών και Γαλλικών παιδικών συνόλων, την παιδική νεανική συμφωνική ορχήστρα με την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Βυζαντινό Ορατόριο στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Χολαργού.

Πρόσφατα με απόφαση του Δημάρχου μου ανατέθηκε το πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση».
Από 14/5/2014, ξεκινάμε τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων:  ξένες γλώσσες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ιστορία τέχνης, φωτογραφία και σύντομα θα ξεκινήσουμε προγράμματα για νέους και ανέργους συνδημότες μας.

Είμαι περήφανη που από πέρυσι, έχω την ευθύνη οργάνωσης του φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού, ενός θεσμού που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια, με παραστάσεις μουσικής, χορού, θεάτρου, πάντα υψηλής αισθητικής και επιπέδου.

Δεχτήκαμε τα πιο θετικές κριτικές από το φιλοθεάμον κοινό, τον τοπικό τύπο (και όχι μόνον) και με μεγάλη μου ικανοποίηση και από όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους μου  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Βασίλειο Ξύδη, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που με περιέβαλε.

Πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου σε όλους τους τομείς που μου ανατέθηκαν.

Τώρα αισθάνομαι ακόμη πιο σίγουρη, πιο δυνατή και βεβαίως πολύ πιο έμπειρη να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ για το καλό των συνδημοτών μας.

Σας ζητώ να με στηρίξετε ξανά με την ψήφο σας, δίνοντάς μου την ευκαιρία να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και απεριόριστη διάθεση προσφοράς και δημιουργίας.

Σας ευχαριστώ

Βάνα Ρετσινιά – Γιαννακοπούλου
Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού
με την παράταξη Δυναμική Πορεία με Υποψήφιο Δήμαρχο τον

Χρήστο Δασκαλόπουλο 

12 σχόλια:

  1. Ειδικά εσύ, δεν θα ξαναπεράσεις ούτε απ' έξω από το Δημαρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμα ησουν σαν την Σπυριδη απο πανω, θα το σκεφτομουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια εργα λεει? δεν καταλαβα....
    Φιλοσοφια, Καβαφης και ημερα της γυναικας? Βρε αντε παρτε καμμια σκουπα που μας εφαγε το σκουπιδι. Καλα τα φρου-φρου αλλα ας δουμε τις πραγματικες αναγκες των Δημων (σκουπιδια, φωτισμος,λακουβες,πεζοδρομια,πλατειες,κλειστα καταστηματα,δημοτικα ιατρεια). Καβαφη διαβαζω και μονος μου αν θελω, δεν χρειαζομαι Αντιδημαρχο γι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ALLA ELEGES AYGOYSTH SE MENA GIA THN PINEZA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την κα Ρετσινιά την γνώρισα το 2011 όταν ήρθε στον τότε χώρο εργασίας μου, το νοσοκομείο Ιασώ, εκ μέρους του Δήμου να συζητήσει για την ΚΑΡΤΑ ΔΗΜΟΤΗ. Ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ! Εδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για την ευόδωση της συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών. Σπάνια συναντά κανείς ανθρώπους, με ήθος και ακατάπαυστη εργατικότητα, σαν την κα Ρετσινιά. Μακάρι όλοι οι ασχολούμενοι με τα κοινά, να έδειχναν τόσο άδολο ενδιαφέρον για το καλό του κόσμου.
    ΥΓ εννοείται ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε για αυτό το απόλυτο μηδέν, τον ανώνυμο υβριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατσουδα Ξ

    Με την κ Ρετσινιά, είχα πολύ εποικοδομητική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια της αντιδημαρχίας της. Απο όποια θέση και αν υπηρέτησε στο Δήμο επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΉ ΛΥΣΗ στα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στον τομέα ευθύνης της με ψυχραιμία και ευγένεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωάννα Μπούνταλη14 Μαΐου 2014 στις 2:57 π.μ.

    Την Κα Ρετσινιά την γνώρισα μέσα από μια επίσκεψη μας τα Χριστούγεννα στα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη και μετέπειτα συνεργαστήκαμε στο μαθητικό φεστιβάλ « ημέρες έκφρασης και δημιουργίας» των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.Συνεργαστήκαμε άψογα για ένα άριστο αποτέλεσμα .Γνώρισα έναν άνθρωπο ιδιαίτερα ευαίσθητο,ευγενικό,δυναμικό και αφοσιωμένο στο έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με τη κ. Ρετσινιά και τη κ. Παυλοπούλου συνεργαστήκαμε ως σχολείο (1ο Γυμνάσιο Παπάγου) στο πλαίσιο εκδηλώσεων απο την 28η Οκτωβρίου 2013 μέχρι την 5η Μαΐου 2014 τέσσερις φορές. Υλοποίησε το μαθητικό φεστιβάλ που προτείναμε. Σε αυτές τις εκδηλώσεις είχα καλή συνεργασία με τις κυρίες.
    Η δημοτική αρχή είναι πάντα ένας χώρος προσωπικών περασμάτων, μικρών οριζόντων άλλα και μεγάλων στιγμών, όταν η συγκυρία και η επιμονή το κατορθώνουν.
    Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη φαντασία και πολιτισμική τόλμη που δυστυχώς οι ενασχολουμενοι στη δημοτική αρχή συνήθως δεν κατορθώνουν να εκφράσουν, ούτε αντιλαμβάνονται ή επιθυμούν να ανιχνεύσουν. Σε αυτά να προστεθεί και η ήσσονος σημασίας αισθητική που συνοδεύει την προσωπική και συλλογικη προβολή.
    Μάλλον συμπτωματικά, τυπικά, ίσως κάποτε και με θέση δέχονται να εκφραζόμαστε όλοι εμείς δάσκαλοι και πολίτες. Σε όλα αυτά να προστεθεί και η πολιτική ιδεοληψία που τα κινεί μέσω των πολιτικών σχέσεων που εκφράζεται κάθε φορά απο το Δήμαρχο.
    Οι συγκεκριμένες κυρίες είχαν την διάθεση και καλοσύνη να στηρίξουν την προσπάθεια όλων των σχολείων. Αισθάνθηκα οτι μέσα στο χάος των δήμων υπάρχει στις κυρίες αυτές αίσθηση κοσμοπολίτικου ανοίγματος που το υπαγορεύει η πολυπολιτισμική πραγματικότητα του 21ου αιώνα.
    Να είναι καλά, και πάντα πρόσφορες για ό,τι καλό, δημοκρατικό και ελεύθερο αντέχει ακόμα...

    Γιώργος Λιλής (καθηγητής Μουσικής 1ου Γυμνασίου Παπάγου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΡΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΔΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ???Η ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ? ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΝ ΑΝΑΛΟΓ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ Η ΑΝΕΨΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΦΟΥΝΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή