Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή-παρέμβαση του ...Νέστορα της πολιτικής εν Χολαργώ-Παπάγω, Νίκου Ζαχάρου, ο οποίος μιλάει για πολλούς και για πολλά.

Προς τον τοπικό τύπο
Παπάγου Χολαργού
Επιστολή :           Νίκου Ζαχάρου τ. Δημοτικού Συμβούλου από το 1975 κλπ.,

Η απόφαση μου να δημοσιοποιήσω κάποιες αντιλήψεις μου, κάποιες εκτιμήσεις μου που αφορούν την έννοια της Τοπικής Διοίκησης, ν’ αναφερθώ σε κάποια πρόσωπα επώνυμα ή ανώνυμα που ασχολήθηκαν με τις διεκδικήσεις λαϊκών συμφερόντων από το 1975, έχει να κάνει με τις παρακάτω αιτίες :
-           Τα παραπλανητικά, ψευδή και προπαγανδιστικά που πλασάρονται στο κόσμο, υπό μορφή προεκλογικών υποσχέσεων.
-           Η απόκρυψη των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που τσακίζουν εδώ και έξι χρόνια εργασία, μισθούς, συντάξεις, που αφορούν και το λαό της πόλης μας.
-           Η εμφάνιση απροσδιόριστου αριθμού υποψηφίων Δημάρχων στη πόλη μας κι όλοι με την ψευδεπίγραφη σφραγίδα του “ακομμάτιστου” και του “ανεξάρτητου”.
-           Η απόκρυψη απ’ όλους των πραγματικών ενόχων και της προαποφασισμένης συνέχισης των αντιλαϊκών μέτρων, με τη μετατροπή εκείνης της ελάχιστης έστω Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υπήρχε, σε Τοπική Διοίκηση, όργανο εφαρμογής εντολών και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων.
-           Και τέλος, η υποκρισία και η ψευδολογία αρκετών προηγούμενων “τοπικών Αρχόντων”, βασιζόμενοι στην έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης μας.

Όλοι σας γνωρίζετε ότι από το 1975 μέχρι σήμερα συμμετείχα στα κοινά του Χολαργού. Για όσους δεν με γνωρίζουν, ας πούμε ότι είμαι πρόγονος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Από τότε μέχρι και σήμερα, κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει. “Ακομμάτιστοι” και “ανεξάρτητοι” τότε, το ίδιο και σήμερα. Καμιά αναφορά στα χειρότερα προβλήματα της κοινωνίας μας τότε, καλυπτόμενοι από την ορολογία “τοπικά προβλήματα”, το ίδιο και σήμερα. Αλήθεια, υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός των προβλημάτων ή είναι η έντεχνη απομάκρυνση του ενδιαφέροντος του κόσμου από τα καθημερινά του προβλήματα;
Είμαι όμως υποχρεωμένος να σας δώσω μερικά παραδείγματα του χθες, ώστε ο απλός κόσμος να καταλάβει ότι η μόνη ακομμάτιστη επιλογή είναι να συμπορεύεται με αυτούς που δεν διαχωρίζουν τα καθημερινά προβλήματα σε μικρά και μεγάλα, σε γενικά και τοπικά, αλλά στέκονται απέναντι και ενάντια στις πολιτικές που εξανεμίζουν τα δικαιώματα στη ζωή στη συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας (άρα και των κατοίκων της πόλης μας).
Παράλληλα να φρεσκάρω και λίγο τη μνήμη μερικών.
-           Δεν ήταν η διοίκηση του Δημάρχου ΣΟΦΟΚΛΗ ΜΑΝΤΑ στην οποία συμμετείχαν οι “πρόγονοι” της Λαϊκής Συσπείρωσης που πρωτοστάτησε στο σταμάτημα της οικοπεδοποίησης του Υμηττού (κορακοβούνι) και υπωρειών ;
-           Δεν ήταν η ίδια διοίκηση που κάλυψε στο μεγαλύτερο μέρος του Χολαργού την αποχέτευση λυμάτων (1981-1982) ;
-           Ποια διοίκηση εξασφάλισε την ανέγερση των κτιρίων του Γυμνασίου και του Βρεφονηπιακού σταθμού στο Λόφο Τσακού ;
-           Ποιος εξασφάλισε το χώρο ανέγερσης του Δημαρχείου και την προώθηση των Αρχιτεκτονικών διαγωνισμών Δημαρχείου και Κεντρικού Άλσους ;
-           Ποια διοίκηση καθιέρωσε το “Παιδικό Πανυγήρι” που οι μετέπειτα διοικήσεις κατήργησαν ;
-           Ποια διοίκηση εξασφάλισε για τους δημότες μας το χώρο της παιδικής χαράς και του αθλητικού χώρου της οδού Ναυαρίνου, της μικρής πλατείας της οδού Πάτμου, το οικόπεδο της οδού Κωνσταντινουπόλεως και τους αθλητικούς χώρους της οδού Περικλέους ;
-           Δεν ήταν όμως η παραπάνω διοίκηση που έδινε τον αγώνα της για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη ; Δεν ήταν ο Σοφοκλής Μαντάς και οι συνεργάτες του που έφτασαν μέχρι τη Ν. Υόρκη για το παγκόσμιο συνέδριο Ειρήνης ;

Λίγα παραδείγματα από τις ενέργειες στις οποίες συμμετείχαμε, γιατί το θεωρούσαμε υποχρέωση μας για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της κοινωνίας της πόλης μας.
Για να καταλάβετε όμως τη διαφορά της δράσης μας, ας έρθουμε και σε μερικές αποφάσεις των κατοπινών διοικήσεων (που εμείς καταψηφίσαμε) γιατί αρκετοί απ’ αυτούς σήμερα παρουσιάζονται Σωτήρες του Λαού της πόλης μας.
-           Το 1986 ήρθε στο ΔΣ να ψηφίσουμε αποδοχή του νόμου για τη δυνητική φορολογία προς τους δημότες με εντολή της τότε κυβέρνησης (ονομάστε τους εσείς). Ο νόμος αυτός λίγο εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα (αντίτιμο για τη χρήση αθλητικών χώρων, τροφεία παιδικών σταθμών, υπέρογκες χρεώσεις στα νεκροταφεία κλπ) αλλά με την πολιτική της υποχρηματοδότησης φαίνεται να έχει πολύ μέλλον . Σήμερα όμως μετά τον «Καλλικράτη», προβλέπεται ότι αν ένας Δήμος παρουσιάσει έλλειμμα πάνω από 10%, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να βάλει έκτατη φορολογία στους Δημότες του, να αυξήσει το ΤΑΠ. Κατανοητό ;
-           Όταν ο ΔΗΜΟΣ μας επιλέχτηκε πιλοτικά να ξεκινήσει πρώτος την δημοτικοποίηση των Βρεφονηπιακών Σταθμών, με δική μας παρέμβαση, η πρώτη απόφαση του ΔΣ ήταν αρνητική, γιατί ζητούσαμε νομική και θεσμική κατοχύρωση, ώστε το προσωπικό, οι απαραίτητες προσλήψεις σταθερής εργασίας και λειτουργικά έξοδα, να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην φορτωθούν στους δημότες. Μέσα σε δύο βδομάδες επαναλήφθηκε το ΔΣ με κυβερνητική πίεση και πέρασαν την αποδοχή με τις ψήφους της τότε πλειοψηφίας (Κυβέρνηση και Διοίκηση του «πράσινου» ήλιου).
-           Όταν πριν πέντε-έξι χρόνια χρωστούσε ο ΔΗΜΟΣ μας αποδοχές κάποιων μηνών σε συμβασιούχους εργαζόμενους, κάναμε πρόταση στο ΔΣ, να διατεθεί (για ένα μόνο μήνα) το 10% των μισθών ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Αντιδημάρχων και Προέδρων Νομικών Προσώπων, που αρκούσε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ και να το φέρουν για συζήτηση! Εδώ όμως πρέπει να μάθει κι ο κόσμος το ρόλο του ελεγχόμενου Συνδικαλισμού. Παρ’ όλο που ενημερώσαμε το σωματείο τους και ζητήσαμε τη συμπαράσταση τους, δεν εμφανίστηκε ούτε ΕΝΑΣ εκπρόσωπος τους! Σκεφτείτε ότι Πρόεδρος τότε του σωματείου των εργαζομένων ήταν σημερινός αξιωματούχος της ΑΔΕΔΥ!
Αναφέρθηκα σε μερικά παραδείγματα, γιατί είναι αδύνατον ν’ αναφερθούν όλα. Πιστεύω μόνο να έγινε κατανοητό ότι από τους χουντικούς Δημάρχους μέχρι σήμερα, ένας Δήμαρχος πέρασε από τη πόλη μας με τσαγανό και πιστός στους αγώνες υπέρ των συμφερόντων του Λαού της πόλης μας.
Η παρουσία του απέδειξε πως απ’ όποια ιδεολογική βάση κι αν ξεκινάει ένας άνθρωπος, αν δεν προσκυνάει τις κυβερνήσεις και παραμένει πιστός στους στόχους της κοινωνικής δικαιοσύνης ενώνει, δημιουργεί συμμαχίες και φέρνει αποτελέσματα.

Για αυτό σήμερα καλώ όλους, να μην τους κοροϊδέψουν οι δήθεν «ανεξάρτητοι σωτήρες», αποδεδειγμένα φιλοκυβερνητικοί, που υποβαθμίζουν την ζωή μας και την πόλη μας, να στηρίξουμε την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, στην Περιφέρεια με τον Θ. ΠΑΦΙΛΗ και στον Δήμο μας με τον Γ. ΡΕΜΟΥΝΔΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου