Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ: "ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ"

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Η ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ"

του Ιωάννη Παναγάκου
Παπάγος, 8 Μαΐου 2014
            Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητοί φίλοι,
            Έλαβα χθες μια ανώνυμη επιστολή η οποία καταφερόταν εναντίον του υποψηφίου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού Χρήστου Δασκαλόπουλου. Παρ’ όλο ότι για λόγους αρχών δεν τις ανοίγω και δεν απαντώ σε ανώνυμες οχλήσεις, επειδή, τώρα, ήμουν υποψιασμένος για τον βρώμικο πόλεμο που προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να επιβάλουν στην εκλογική διαδικασία στο Δήμο μας, την άνοιξα με την περιέργεια να δω, τί θα μπορούσε να γράφει κάποιος που δεν έχει το θάρρος της γνώμης του ή ντρέπεται για το όνομα που φέρει και γι’ αυτό κρύβεται πίσω απ’ την ανωνυμία.
            Πραγματικά, συγκλονίστηκα. Συγκλονίστηκα διαβάζοντας την υπογραφή του ανωνύμου ή, μάλλον των ανωνύμων: "Κίνηση ΑΝΥΣΗΧΟΥΝΤΩΝ Αξιωματικών". Σημείωση: η σωστή ορθογραφία είναι ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΩΝ, αλλά στην επιστολή υπήρχε το ανορθόγραφο «ΑΝΥΣΗΧΟΥΝΤΩΝ».
            Συγκλονίστηκα, λοιπόν, γιατί δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι Έλληνες Αξιωματικοί θα είχαν τόσο πολύ μειωμένο το αίσθημα της ευθύνης και του θάρρους, ώστε να κρύβονται πίσω απ’ την ασφάλεια της ανωνυμίας. Και συνταράχτηκα απ’ τη σκέψη ότι μπορεί Έλληνες Αξιωματικοί να παρουσιάζουν τόση δειλία. Αδύνατον είπα. Δεν είναι δυνατόν να το έχουν γράψει Έλληνες Αξιωματικοί. Μάλλον κάποιοι ή κάποιος που δεν τιμά τα πανταλόνια που φορεί. Ίσως, λοιπόν να πρόκειται για προβοκάτσια. Και μάλλον, αυτό είναι: προβοκάτσια. Γιατί αποκλείεται Έλληνας Αξιωματικός να είναι ρίψασπις. Όμως, όπως και να έχει, προφανώς πρόκειται για κίναιδους της πολιτικής ζωής και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ άλλο μαζί τους.
            Όσον, όμως, αφορά τα καταγγελλόμενα, αυτά δηλαδή που καταμαρτυρούν στον κύριο Δασκαλόπουλο, πρέπει κανείς να απαντήσει, πολύ περισσότερο μάλιστα, αφού μάλλον τιμή, παρά το οποιοδήποτε όνειδος, του περιποιούν. Γιατί είναι τιμή για έναν Αξιωματικό να νοιάζεται για το ήθος των συναδέλφων του, να επιδιώκει και να προτρέπει να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να γαλουχούνται οι Αξιωματικοί, από Ευέλπιδες ακόμα, με όλες εκείνες τις αρετές που θα τους επιβάλουν να λένε ΟΧΙ όταν τους υποχρεώνουν να πράττουν αντίθετα από τη συνείδηση και τον όρκο τους (ναι, καλά διαβάσατε – γι’ αυτά βασικώς τον κατηγορούν, επειδή θέλει τους αξιωματικούς εφοδιασμένους με αυτά τα όργανα, που, όπως είπε κάποτε ο καθηγητής Νίκος Λυγερός, δεν πωλούνται εις τα καταστήματα για να μπορεί να τα αγοράσει και να τα διαθέτει ο καθείς).
            Οι αχρείοι, βέβαια, δεν ορρωδούν έμπροσθεν ουδενός. Τον παρουσιάζουν ότι είπε, δήθεν, την Ελλάδα, Ελλαδίτσα. Παραποιούν δηλαδή σκόπιμα την πραγματικότητα η οποία είναι ότι πράγματι είπε την λέξη «Ελλαδίτσα» (εντός εισαγωγικών, όμως), θέλοντας να δείξει πώς μπορεί να βλέπουν οι ξένοι την πατρίδα μας, όταν εμείς τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα τις τελευταίες δεκαετίες, ενδίδοντας σε ό,τι μας ζητά το σύστημα, άσχετα απ’ το αν αυτό είναι έξω από τις ηθικές αρχές με τις οποίες γαλουχηθήκαμε, χιλιάδες χρόνια, τώρα, οι Έλληνες, και οι οποίες μας διδάσκουν να θέλουμε, να μπορούμε και να λέμε ΟΧΙ ή ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, όταν διακυβεύονται η ελευθερία και η αξιοπρέπειά μας, τα δίκαιά μας, η γης, οι θάλασσες και οι αιθέρες μας.
            Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και ένεκα του γεγονότος ότι ο Χρήστος Δασκαλόπουλος δοκιμάστηκε αριστεύοντας στη Διοίκηση του Δήμου, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, τον στηρίζω ανεπιφύλακτα και δηλώνω ότι μετά τη συγκεκριμένη επιστολή, η εκτίμηση, ο θαυμασμός και ο σεβασμός προς το πρόσωπό του, ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο. Εξάλλου, τον Χρήστο τον γνωρίζω από πρωτοετή Εύελπι, όλα αυτά τα χρόνια που φάγαμε μαζί «ψωμί κι αλάτι». Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, να μην τον γνωρίζω σε βάθος και άρα πώς μπορεί να γίνει να μην τον εκτιμώ, να μην τον θαυμάζω, να μην τον σέβομαι, απεριόριστα!

Ιωάννης Παναγάκος

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α.
Δάσκαλος Σκακιού – Λογοτέχνης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με το Συνδυασμό "Δυναμική Πορεία"
και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Δασκαλόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου