Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ…ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ “Η ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΚΕΚΤΥΠΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου Παπάγου Χολαργού αλλά κι απ’ όσο γνωρίζουμε για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο πόλεων,  Χολαργού και Παπάγου, ένας δημοσιογράφος-εκδότης βάζει υποψηφιότητα δημάρχου. Για να είμαστε πιο ακριβείς,  ο ιδρυτής αυτής της εφημερίδος Απόστολος Βραχιολίδης, τις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές έθεσε υποψηφιότητα δημάρχου για να την αποσύρει στη συνέχεια καλώντας στο γραφείο του τον αείμνηστο Σοφοκλή Μαντά, λέγοντάς του ότι θα στήριζε τη δική του υποψηφιότητα. 
Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος λοιπόν, ιστορικά είναι ο πρώτος δημοσιογράφος-εκδότης που κατεβαίνει για δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού και υπ’ αυτή την έννοια αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός. Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος σαφώς και είναι ανταγωνιστής του «Ανεξάρτητου & Διπλωματικού Παρατηρητή», ωστόσο τηρώντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και μακριά από ιδεοληψίες του είδους, φιλοξενούμε συνέντευξη του νέου υποψήφιου δημάρχου, στις στήλες της εφημερίδας μας.   

Κύριε Κουγιουμτζόπουλε, ισχυρίζεστε ότι προτείνετε συγκεκριμένες λύσεις για τον δήμο Παπάγου-Χολαργού σε αντίθεση με τους αντιπάλους σας οι οποίοι στερούνται προγράμματος. Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

Κουγιουμτζόπουλος: Εμείς εκπονήσαμε συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με 8 συμπληρωματικές μεταξύ τους προτάσεις εδώ και πέντε μήνες, που συγκλίνουν σε μια Συμπαγή Πρόταση Χρηματοδότησης  και χρησιμοποιούν την έννοια της Έξυπνης Εξειδίκευσης για το Δήμο. Δηλαδή φτιάξαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του νέου ΕΣΠΑ που λέγεται «Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης» για να εξασφαλίσουμε κατ’ αρχήν χρήματα. Μέσω αυτών των συγκεκριμένων προτάσεων αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα επίσης προβλήματα, ανεργίας, κοινωνικής πολιτικής, καθαριότητας, κυκλοφορίας και ποιότητας σχολείων, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα κανένας άλλος συνδυασμός δεν είχε δημοσιοποιήσει πρόγραμμα. Πριν από μία εβδομάδα είδαμε κάποια πυροτεχνήματα, κακέκτυπα του δικού μας προγράμματος, χωρίς βέβαια καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα.
Φτιάξανε παρατάξεις, συγκεντρώσανε πρόσωπα, χωρίς να ξέρουν τί θα κάνουν και τι θα αντιμετωπίσουν αν εκλεγούν!

Κάποιοι σας κατηγορούν ότι προσπαθείτε να πολώσετε το κλίμα των εκλογών. Μάλιστα επικαλούνται επιστολή σας προς τον κ. Αποστολόπουλο με την οποία τον ρωτούσατε ποια σχέση έχει με την Χρυσή Αυγή.

Κουγιουμτζόπουλος: Εγώ κατηγόρησα για διγλωσσία τον κ. Αποστολόπουλο και την πρακτική του να λέει σε όλους «ναι» για να είναι σε όλους αρεστός. Είναι προφανές πια ότι έκλεισε το μάτι στην Χρυσή Αυγή, όπως έκλεισε το μάτι και στο βαθύ ΣΟΚ, όντας κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και δηλώνοντας ανεξάρτητος. Αυτή είναι μια καταστροφική αντίληψη όπου μετά τις εκλογές δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα, αφού θα έχεις υποσχεθεί αντιφατικά πράγματα σε όλους.
Τί θα κάνει ας πούμε με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών;
«Ναι» στη προώθηση του Ι.Χ. με την δημιουργία κεντρικών χώρων στάθμευσης, «ναι» και στην βιώσιμη κινητικότητα. Παγκόσμια αντιφατική πρωτοτυπία.
Είναι μια παλιά λαϊκίστικη νοοτροπία που νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει πια. Ο κ. Αποστολόπουλος μεγάλωσε στους κομματικούς σωλήνες και δεν φαίνεται να μπορεί να απεγκλωβιστεί από αυτούς και από τις νοοτροπίες της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας.

Μήπως αργήσατε να καταστήσετε έγκαιρα γνωστή την υποψηφιότητά σας; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα διεκδικούσατε με περισσότερες αξιώσεις τη δημαρχία αν είχατε επισημοποιήσει την υποψηφιότητά σας από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τι απαντάτε;

Κουγιουμτζόπουλος: Εμείς διακρίναμε μια τεράστια ευκαιρία που έχει ο δήμος μας να λύσει κάποια από τα προβλήματα του μέσω της Έξυπνης Εξειδίκευσης, της Συμπαγούς Πρότασης Χρηματοδότησης και της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης 2014-2020. Δεν διεκδικούσαμε καρέκλες, ούτε ζητούσαμε κοινωνική καταξίωση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τι άλλες παρατάξεις να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας. Τους επισημάναμε ότι για να υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις χρειάζεται ένα νέο μοντέλο διοίκησης και ένα διαφορετικό στελεχικό δυναμικό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε συνεργασίες προτείνοντας άλλα, τρίτα πρόσωπα για επικεφαλής. Δυστυχώς, παντού επικράτησαν οι προσωπικές φιλοδοξίες, τα προσωπικά συμφέροντα και αισθήματα, οι αντιπάθειες και άλλες τέτοιες μικρότητες. Δεν καταλάβανε και δεν κατανοήσανε τις επιταγές των καιρών. Έτσι αναγκαστήκαμε να θέσουμε εμείς οι ίδιοι τις "8Προτάσεις" στην κοινωνική ετυμηγορία.  Κάποιος έπρεπε να εκφράσει τις νέες αντιλήψεις, και να ικανοποιήσει τις καινούργιες αναγκαιότητες για να δώσει την ευκαιρία στην κοινωνία να δει μια άλλη προοπτική εκτός της σημερινής μιζέριας. Έτσι φτάσαμε στο παραπέντε για να διαπιστώσουμε ότι εμείς οι ίδιοι έπρεπε να αναλάβουμε αυτό το έργο.

Ποιος αντίπαλός σας θεωρείτε ότι βρίσκετε πιο κοντά στον δεύτερο γύρο;

Κουγιουμτζόπουλος: Με 600 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε εννέα συνδυασμούς θα ήταν πολύ επιπόλαιος κάποιος να κάνει πρόβλεψη. Η επικοινωνία γίνεται πολύ προσωπική υπόθεση πια. Επίσης διαπιστώνω καθημερινά ότι οι πολίτες κατανοούν όλο και περισσότερο τις έννοιες Έξυπνη Εξειδίκευση, Συμπαγής Πρόταση Χρηματοδότησης και τη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης. Άρα, οι συσχετισμοί αλλάζουν καθημερινά.
Υπάρχει η τεχνογνωσία, η εικόνα, ο τοπικισμός, η αγανάκτηση, αυτές οι έννοιες διαγκωνίζονται ως προτεραιότητες εκλογικής συμπεριφοράς. Ποιος θα είναι ο συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ τους; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Τι μήνυμα θα είχατε να απευθύνετε στους δημότες και δημότισσες Παπάγου-Χολαργού; 

Κουγιουμτζόπουλος: Από το καλοκαίρι και μετά οι κάτοικοι του δήμου μας θα κληθούν να πληρώσουν 12,5 εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη τους για να διατηρήσουν τη σημερινή ήδη μειωμένη ποιότητα υπηρεσιών και έργων που απολαμβάνουν από το δήμο μας. Εκτός και αν εκλέξουν μια ικανή διοίκηση με γνώσεις που να μπορεί να υλοποιήσει πολιτική Έξυπνης Εξειδίκευσης και να καταθέσει μια Συμπαγή Πρόταση Χρηματοδότησης για να πάρει αυτά τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ. Οι πολίτες επιλέγουν, οι ίδιοι θα πληρώσουν.

1 σχόλιο:

  1. ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ.


    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΣΑΣ .
    ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ EUROVISION, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΣΟΥ ;
    ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ;
    ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ .
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ !!!


    ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ.
    ΨΗΦΙΣΕ ΤΡΑΒΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟΥ.





    Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ .


    ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ Η

    HAIRYTITSCHITA MIX


    ΔΕΣ ΜΕ ΚΑΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΕ ΜΕ .

    http://4.bp.blogspot.com/_OGpmtxrNPDg/TSp122Dxs1I/AAAAAAAABR8/7dTFhB3LAPY/s1600/PLOUSIO+STITHOS.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή