Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΣΑΣ...ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΙ: ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ!

Ο Σαμαράς μπορεί να φτιάχνει ειδική τροπολογία, για να αθωώσει τους τραπεζίτες και τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που χρωστάνε 270 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια που έχουν πάρει και δεν τα πληρώνουν, αλλά παράλληλα δίνει εντολή στις εφορίες να μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών και να κάνουν άμεσες κατασχέσεις για οφειλές τους στο Δημόσιο! 
Αυτό είναι το κράτος δικαίου, το κράτος Σαμαρά! Που θα στέλνει με συνοπτικές διαδικασίες τους πολίτες στην φυλακή!!! 
Η εφορία λοιπόν ισχυροποιεί τα νέα ηλεκτρονικά «όπλα» και φακελώνει τον κάθε φορολογούμενο με το οικονομικό και τραπεζικό του προφίλ, και ως μεγάλος αδερφός θα παρακολουθεί τα πάντα. 
Εικόνες Όργουελ και ακόμη χειρότερα! 
Καλώς ήλθατε στη νέα παγκόμια τάξη πραγμάτων. Καλώς ήλθατε στον κόσμο των καταναγκαστικών έργων και της νέας οικονομικής σας αφαίμαξης. Καλώς ήλθατε στην κατοχή των τοκογλύφων, της Μέρκελ με επιτηρητή τους Σαμαρά-Στουρνάρα-Βενιζέλο-Θεοχάρη!
Σύμφωνα με το πρώτο Επιχειρησιακό Σχέδιο που κατάρτισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα έτη 2014-2017 ενεργοποιούνται οι νέες τεχνικές ελέγχου με οn line πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς, διεύρυνση των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων σε όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000 ευρώ και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π. Μάλιστα, οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις επεκτείνονται και σε αλλά χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος, προθεσμιακές καταθέσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας, τα νέα ελεγκτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την αύξηση των δημοσίων εσόδων και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο είναι τα εξής:
  • Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο: Δημιουργείται από φέτος και στο τέλος Απριλίου 2015 θα λειτουργεί πλήρως το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με διευρυμένη βάση συγκέντρωσης πληροφοριών. Με βάση το περιουσιολόγιο θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογούμενων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογούμενων.
  • On line πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ενεργοποιείται από φέτος η αυτόματη (on line) πρόσβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών στα τρέχοντας υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων. Σε δεύτερη φάση οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στα κατ΄ έτος παλαιά υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων.
  • Ηλεκτρονικές κατασχέσεις: Το υπουργείο Οικονομικών σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους οφειλέτες του Δημοσίου με την επέκταση πλήρους αυτοματοποιημένης διαδικασίας και ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για οφειλές έως 10.00 ευρώ με βάση το έτος και το είδος της οφειλής, επέκταση των e-κατασχετηρίων σε άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και απευθείας χρέωση για μικρού ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ (π.χ. για τέλη κυκλοφορίας), μέτρο το οποίο εξετάζεται ακόμη με την τρόικα.
  • Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Σχεδιάζεται η επέκταση και η ολοκλήρωση της διαδικασίας προγραμμάτων πλειστηριασμού με προσέλκυση περισσότερων πλειοδοτών μέσω της δημοσίευσης στο διαδίκτυο.
  • Διασύνδεση Τaxis με υπηρεσίες του δημοσίου. Στο σχεδιασμό της ΓΓΔΕ περιλαμβάνεται η χρησιμοποίηση πληροφοριών από το διαδίκτυο καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με φορείς του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό ο ελεγκτικός μηχανισμός θα συνδεθεί ηλεκτρονικά με το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.
  • Ηλεκτρονικές δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου. Μέχρι το τέλος του έτους θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου