Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΟΚ! Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ VERDE ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ...ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ; 
ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!
Απίστευτα και όμως αληθινά!
Δείτε τι γράφει η υπ' αριθμ 5 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Δείτε με ποιο τρόπο ο δήμος νομιμοποιεί την παράνομη επέκταση του πολύφημου VERDE, μια παρανομία της τάξεως των 436 τ.μ.!!!  Ενώ το VERDE παραχωρήθηκε για ην εκμετάλλευση μιας έκτασης 150 τ.μ. ενώ πληρώνει ενοίκιο για 150 τ.μ. , η επιχείρηση επεκτάθηκε μέσα στο άλσος κατά 436 τ.μ. επιπλέον. Για την επέκταση αυτή κατέβαλε πρόστιμο, τώρα όμως που η άδεια νομιμοποίησης  βγαίνει στο όνομα του Δήμου, δείτε τι απόφάσισε ο Δήμος!
"...μετά τη νομιμοποίηση των μέχρι τώρα αυθαίρετων επεκτάσεων, ουσιαστικά, το ποσό το οποίο κατέβαλε ως πρόστιμο, τώρα θα καταβάλει ως επιπλέον ενοίκιο στο Δήμο"
Η κα Ευαγγελοπούλου η οποία ήταν παρούσα στη συγκεκριμένη ψηφοφορία και την καταψήφισε, μας είπε ότι "δεν προσδιορίστηκε κανένα επιπλέον ενοίκιο για το VERDE. Η επιχείρηση πληρώνει 26.000 ευρώ μηνιαίως για 150 τ.μ. και μάλιστα ζήτησε να γίνει μείωση του ενοικίου. Δεν ορίστηκε καμία αύξηση του ενοικίου για τη νομιμοποίηση των παράνομων επεκτάσεων του VERDE"
Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως μας το εξήγησε η κα Ευαγγελοπούλου, ότι το πρόστιμο θα αφαιρείται από το ενοίκιο που ήδη καταβάλλει μηνιαίως! 
Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για νομιμοποίηση της επιχείρησης χωρίς κανένα όφελος για τον δήμο! 
Με άλλα λόγια, όπως μας επισημαίνει η κα Ευαγγελοπούλου έγινε νομιμοποίηση 436 τ.μ. αυθαίρετης επέκτασης, χωρίς ο δήμος να εξασφαλίσει τίποτε. "Ακόμη και όταν πάψει η εκμίσθωση του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μπορεί να μαζέψει όσα έχει τοποθετήσει στην παράνομη επέκταση και να φύγει σαν κύριος. Ενώ κανονικά όλα αυτά πρέπει να μείνουν ως περιουσία στον δήμο. Δεν εξασφαλίσαμε τίποτε ως δήμος", τονίζει η κα Ευαγγελοπούλου. 

-- Μήπως του ζήτησε και συγγνώμη από πάνω ο δήμος; ρωτήσαμε την κα Ευαγγελοπούλου, για να απαντήσει.
"Μόνο αυτό δεν έγινε τελικά"...

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ .
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ VERDE ΚΟΣΜΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ,ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ,ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ.
    ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΑΛΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΣΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ "ΤΩΝ ΕΞΙ" ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΥΤΩΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Ε.

    «Παγωμένα» όλα τα έργα του ΕΣΠΑ. Δεν προχωρούν τα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ Όλα τα προγράμματα ,όλοι οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις έργων , μέσω του ΕΣΠΑ έχουν «Παγώσει» μετά από παρέμβαση των τεχνοκρατών της ΕΕ. Εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης, «τινάζει στον αέρα» την χρηματοδότηση όλων των έργων που πραγματοποιεί το Δημόσιο αλλά και όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας. Αιτία το γεγονός ότι αποφασίστηκε να «παγώσουν» όλοι οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, μέσω του ΕΣΠΑ. Στην εγκύκλιο που εστάλη σε όλα τα υπουργεία τη Μ. Δευτέρα σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr , αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ««Το υπουργείο μας είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε άμεσο κλείδωμα εισαγωγής νέων εντάξεων και προσκλήσεων στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα των έργων του ΕΣΠΑ». Ουσιαστικά, πρόκειται για «πάγωμα» όλων των έργων και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επειδή υπήρξε υπέρβαση χρηματοδότησης. Οι τεχνοκράτες της ΕΕ εντόπισαν το σφάλμα και απαίτησαν από την ελληνική πλευρά να σταματήσει άμεσα κάθε ροή χρηματοδότησης, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν λόγο για διατήρηση του «παγώματος» για τουλάχιστον άλλες 2-3 εβδομάδες. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που μόλις πριν από μερικές μέρες διοικητής μεγάλου Οργανισμού του Δημοσίου, που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση προγραμμάτων κομβικής σημασίας, μετέβη ο ίδιος στις Βρυξέλλες και είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της αρμόδιας Επιτροπής, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Στόχος του ήταν τουλάχιστον για τα έργα που είναι της δικής του αρμοδιότητας να καταστεί δυνατό να «ξεκολλήσουν» για να μην εκτεθεί συνολικά η κυβέρνηση. Ανάμεσα στα έργα που έχουν «κολλήσει» είναι όλα τα μεγάλα οδικά έργα, αλλά και τα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν προχωράει, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση ήταν τριπλάσια από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν. Παράλληλα, έχουν βρεθεί και οι επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μιας και για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να προχωρήσει η εκταμίευση των απαραίτητων ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μπορεί λοιπόν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία να έχουν εξαγγελθεί με... τυμπανοκρουσίες, αλλά για να προχωρήσουν, να ολοκληρωθούν και να τα καρπωθούν οι άνεργοι, πρέπει απαραίτητα να ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ρεπορταζ :Βασίλης Αγγελόπουλος

    www.dikaiologitika.gr


    http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/30848/pagomena-ola-ta-erga-tou-espa-den-proxoroyn-ta-programmata-ergasias-tou-oaed


    ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΦΩΝΑΖΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή