Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ 1 ΤΟΝΟ ΗΡΩΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ρεπορτάζ: Φίλιππος Καραμέτος - Χρήστος Μαζάνης

«Είχαμε την πληροφορία πριν από 15 ημέρες. Η στενή παρακολούθηση του κυκλώματος έγινε την τελευταία εβδομάδα. Την κατάλληλη στιγμή κάναμε έφοδο στις αποθήκες του Κορωπίου και της βίλας στη Φιλοθέη». 

Με αυτά τα λόγια υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού περιέγραψε τη μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη της «συμμορίας των 11» που επρόκειτο να διακινήσει ποσότητα-μαμούθ ηρωίνης 1.133,420 κιλών -προερχόμενη από το Ιράν μέσω της Κωνσταντινούπολης- στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.
Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., των «ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών και όπλων του ΣΔΟΕ και του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν έξι Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη και πέντε Τούρκοι που θα απολογηθούν την Τετάρτη. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο επιχειρηματίας Σ.Γιαννουσάκης που φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, η πρώην σύζυγός του, ο γιος του και η πεθερά του. Διέμεναν σε βίλα του αποβιώσαντα εφοπλιστή Νίκου Σταματιάδη στη Φιλοθέη, όπου, μάλιστα, εντοπίστηκε μισός τόνος ηρωίνης. 

Η συμμορία είχε μπει στο στόχαστρο των υπηρεσιών τις τελευταίες 15 μέρες. Οι αρχές
παρακολούθησαν το τελευταίο φορτηγό (με ειδική κρύπτη) που ήρθε από την Ιταλία για να «φορτώσει» την «πραμάτεια» των 30.000.000 ευρώ που ήταν αποθηκευμένη σε αποθήκη στο Κορωπί και στη βίλα της Φιλοθέης. Στη συνέχεια θα διοχέτευε τα ναρκωτικά σε Βέλγιο και Γερμανία.

Συνολικά 30 «ράμπο» του Λιμενικού, ΣΔΟΕ, Αστυνομίας, έκαναν έφοδο στις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης στην αποθήκη του Κορωπίου. Εν συνεχεία, στις 22.30 το ίδιο βράδυ, εισέβαλαν στη βίλα των Βορείων Προαστίων και συνέλαβαν τον επιχειρηματία, την πρώην σύζυγό του και τον 15χρονο γιο τους. 
Επικεφαλής της επιχείρησης ανέφερε στο zougla.gr ότι το συγκεκριμένο καρτέλ συνελήφθη πριν περίπου 1 χρόνο, για κατοχή 70 κιλών ηρωίνης, στη Ρουμανία. 

Η βίλα της Φιλοθέης
Η βίλα της Φιλοθέης
Έκτοτε άπλωσαν τα πλοκάμια τους σε όλη την Ευρώπη, διοχετεύοντας ναρκωτικά από το Ιράν, μέσω της Πόλης, έχοντας ως έδρα την Αθήνα. Έπειτα από τον εντοπισμό περίπου 500 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία σε σάκους μαρμαρόσκονης, στοιχεία και πληροφορίες από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν τους επικεφαλής της επιχείρησης στο σπίτι του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, όπου ύστερα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

«Οι δικές μας υπηρεσίες βρίσκονταν σε επικοινωνία για πληροφορίες εκτός από την DEA και με αστυνομικές Αρχές άλλων χωρών. Δεν θεωρούμε επικίνδυνο το συγκεκριμένο καρτέλ, ωστόσο γνωρίζουμε ότι οι αρχηγοί εκβίαζαν τα τσιράκια τους πως σε περίπτωση που “κελαηδούσαν”, θα σκότωναν τους συγγενείς τους», αναφέρουν πηγές στο zougla.gr.



video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

(Η αποθήκη στο Κορωπί)

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και η «ομερτά»

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται ένας Τούρκος, με πρόβλημα αναπηρίας. Ο ίδιος ζούσε μέσα 

O Tούρκος εγκέφαλος
O Tούρκος εγκέφαλος
στη χλιδή, απολαμβάνοντας την πολυτέλεια υπερπολυτελούς ξενοδοχείου της Βουλιαγμένης. Μάλιστα, η συμμορία επρόκειτο να εξαγοράσει τουριστικό κατάλυμα στα Νότια Προάστια, ξεπλένοντας χρήμα.

«Δεν μας κάνει εντύπωση που ο παραπληγικός φέρεται ως αρχηγός. Πολλοί κινούν τα νήματα ακόμα και από το κρεβάτι», αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, στο zougla.gr.

Κατά την προανάκριση, πάντως, δεν «έσπασε» κάποιος εκ των συλληφθέντων ώστε να δώσει ονόματα άλλων μελών. Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε επίσης και ο 15χρονος γιος των δύο «επιφανών» διακινητών που ζούσαν στη Φιλοθέη, καθώς από το κινητό του εστάλη μήνυμα-σήμα (Τον πο@@@ο μας πήραν χαμπάρι... θα μας πιάσουν), κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε μέλη του κυκλώματος.

Πακέτα ηρωίνης σε πολυτελές Ι.Χ.
Πακέτα ηρωίνης σε πολυτελές Ι.Χ.
Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Η συμμορία αφού πήρε προθεσμία από την εισαγγελία Πειραιά, οδηγήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου.





















Στον εισαγγελέα οι βαρόνοι της ηρωίνης01:30reEmbedit


Ζεστό χρήμα 200.000.000 εκατομμυρίων ευρώ 

Οι «ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν ότι η ηρωίνη ερχόταν από χώρα της Μέσης Ανατολής
 μέσω Τουρκίας με διάφορους τρόπους και η αξία της ποσότητας που κατασχέθηκε συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών ανέρχεται περίπου σε 30 εκατομμύρια ευρώ. Στελέχη της Δίωξης αναφέρουν επίσης ότι αν η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης νοθευόταν δεν αποκλείεται τα κέρδη να εξαπλασιάζονταν και το καρτέλ να κέρδιζε έως και 200 εκατομμύρια ευρώ!

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι Ελλήνων, Σάκης Κεχαγιόγλου και Απόστολος Καραγιάννης δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι ενημερώνονται για τη δικογραφία.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου