Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ…»!
Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ: «ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ»

Του Μάκη Βραχιολίδη
Ποιο κράτος δικαίου; Αυτό είναι κράτος-δυνάστης και αδίστακτος ληστής του πολίτη. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν, τόσο την κλοπή που υπέστησαν από το Δημόσιο οι πολίτες που το δάνεισαν, όσο και τη συνεχιζόμενη στάση της κυβέρνησης προς αυτούς.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι άμεσα υπεύθυνοι για την κλοπή των αποταμιεύσεων των ομολογιούχων, μέσω του περίφημου PSI, σφυρίζουν αδιάφορα προς τους ομολογιούχους, ο δε γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρύδης, σύμφωνα με καταγγελία του  γραμματέα του Συλλόγου Ομολογιούχων, φέρεται να τους διαμηνύει: «Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί σας μετά τα όσα κάνατε σε βάρος του Βενιζέλου»!!! Ιδού τι καταγγέλλει ο κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης:
«Επιδιώξαμε να έχουμε συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ μέσω του κ. Καρύδη, γιατί μας έδωσε την εντύπωση ότι θα συμβάλει στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία έχουμε υποστεί εδώ και 2 χρόνια. Δυστυχώς όμως, όταν επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί του για να κανονίσουμε τα της συνάντησης, ο κ. Καρύδης ήταν ιδιαίτερα απαξιωτικός και μου είπε: ”Μετά από αυτά που κάνατε (στην ομιλία του Βενιζέλου), δεν μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και την ΕΛΙΑ”. Και η συνομιλία μας διεκόπη εκεί, απότομα»!
Σύμφωνα δηλαδή με όσα καταγγέλλει ο κ. Γρηγοριάδης, το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ εμφανίζεται ως «κερατάς και ζημιωμένος»! Δεν φτάνει που ο αρχηγός του είναι ο άνθρωπος που έδωσε το Ο.Κ. για το «κούρεμα» των αποταμιεύσεων των ομολογιούχων, εμφανίζεται, να μην θέλει να έχει σχέσεις με τους αποταμιευτές των ομολόγων Δημοσίου! Σύμφωνα πάντα με όσα μας κατήγγειλε ο κ. Γρηγοριάδης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πρόσφατο επεισόδιο κατά την προεκλογική ομιλία του κ. Βενιζέλου σε συγκέντρωση της «Ελιάς», όπου μόλις οι παριστάμενοι ομολογιούχοι διέκοψαν τον ομιλούντα, άνδρες της φρουράς του υπουργού, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ: «ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ»
Την ίδια ώρα, ο κ. Καρύδης, αναφερόμενος στην καταγγελία του γραμματέα των Ομολογιούχων, είπε: «Εγώ ποτέ δεν φέρθηκα απαξιωτικά στον κ. Γρηγοριάδη, ούτε είπα όσα ισχυρίζεται. Απλά, τον παρέπεμψα σε αρμόδιους υπουργούς για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν».

Δεν αναφερθήκατε στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην ομιλία του κ. Βενιζέλου;

Καρύδης: Του εξέφρασα την απογοήτευσή μου για τη συμπεριφορά των παρισταμένων ομολογιούχων, αλλά ποτέ δεν του είπα ότι αποκλείονται οι ομολογιούχοι από τον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ. Αν είναι δυνατόν! Μπορεί το επεισόδιο προ προκλήθηκε σε βάρος του κ. Βενιζέλου να προκάλεσε δυσμενή σχόλια από μέλη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το κίνημα δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση σε βάρος των ομολογιούχων γιατί  σέβεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Εν τω μεταξύ απ’ όλη την Ελλάδα καταφτάνουν επιστολές φορέων προς την κυβέρνηση με τις οποίες της ζητούν να επιστρέψει τα κλεμμένα στους ομολογιούχους:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ: «ΒΑΝΑΥΣΗ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΕΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»
Με επιστολή του (1/6/14) προς τον άρτι αντικατασταθέντα υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ο Μητροπολήτης Ξάνθης, αφού χαρακτηρίζει βάναυση την μεταχείριση του κράτους σε βάρος των ομολογιούχων, απευθύνει έκκληση για την επιστροφή των χρημάτων του.
Εξοχώτατε Κύριε Υπουργέ,
Διά της παρούσης διαβιβάζομεν  Υμίν συνημμένως επιστολήν του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, ήτις επεδόθη ημίν υπό των εν Ξάνθη μελών του.
Οι ομολογιούχοι ως φυσικά πρόσωπα δεν αποτελούν τυχοδιώκτας επενδυτάς, οι οποίοι ανεζήτησαν  εις τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου υπερκέρδη. Αποτελούν υγιές τμήμα της κοινωνίας και της οικονομικής δραστηριότητος, οι όποιοι επένδυσαν τας οικονομίας μιας ζωής, δανείζοντας το ελληνικόν κράτος.
Απώλεσαν αιφνιδίως το μισό των αποταμιεύσεων των, ενώ  το υπόλοιπον καλούνται vα «ξεχάσουν» διά τα επόμενα 30 έτη. Κατανοείτε πολύ καλώς Κύριε Υπουργέ ότι κάτι τέτοιον είναι εντελώς ξένον προς οιανδήποτε έννοιαν δικαιοσύνης, πολύ δε  περισσότερον, όταν άλλοι αποταμιευταί έτυχον νομοθετικής ρυθμίσεως.
Ιδιαιτέρως διά τους εν Θράκη ομολογιούχους, ως  επενδυτάς και δανειστάς του  Ελληνικού Δημοσίου/ λάβετε σοβαρώς  υπόψιν σας τον  κίνδυνον, ότι κάθε ημέρα η οποία προστίθεται εις την συντελεσθείσαν αδικίαν, επιτείνει την απώλειαν της εμπιστοσύνης  των προς το  Ελληνικόν Δημόσιον και οδηγεί τας τραπεζικάς καταθέσεις και τας επενδύσεις τους εις τραπεζικά και επενδυτικά Ιδρύματα του εξωτερικού, ακόμη και της γείτονος  ή όποια διατηρεί εις τας πόλεις της Θράκης τραπεζικά καταστήματα.
Βέβαιοι όντες, ότι ή Υμετέρα εξοχότης εις συνεργασίαν μετά του κυρίου Πρωθυπουργού   θα   επιληφθή   της   θεραπείας   τοιαύτης   βαναύσου μεταχειρίσεως των καλή τη πίστει δανειστών του κράτους, ευχόμεθα αυτή πλουσίαν την παρά του Κυρίου ενίσχυσιν εις το ευθυνοφόρον έργον της. Mετ' ευχών και τιμής
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ & ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ


Η ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
Συγκλονιστική είναι η συμπαράσταση από τους δήμους όλης της Ελλάδος με δεκάδες ψηφίσματα υπέρ των Ομολογιούχων. Με πρώτη την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) ζητούν από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την σε βάρος τους αδικία.  
Απόφαση 47η ΚΕΔΕ
ΘΕΜΑ: Παροχή συμπαράστασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αφού άκουσε αίτημα του Προέδρου του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, κ. Γιάννη Μαρινόπουλου, για την παροχή συμπαράστασης από την ΚΕΔΕ, έτσι ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα που προέκυψαν από την αναγκαστική συμμετοχή των Φυσικών Προσώπων-μικροομολογιούχων, χωρίς τη συναίνεση τους, στο κούρεμα του Ελληνικού Χρέους τον Μάρτιο του 2012
Ύστερα από διαλογική συζήτηση,
Αποφασίζει ομόφωνα


Εκφράζει τη συμπαράσταση του στους μικροομολογιούχους του Δημοσίου, συνηγορεί με το αίτημα τους και καλεί την κυβέρνηση, μαζί με την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της οικονομίας της χώρας και της ανεργίας, να προσπαθήσει να καλύψει και τις απώλειες των μικροομολογιούχων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ
Απόστολος Κοιμήσης


ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:
Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ' όψη τις ισχύουσες διατάξεις και τα υποβληθέντα στοιχεία

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Ομόφωνα, εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στους ομολογιούχους του Ελληνικού Δημοσίου, που έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα που κάνουν οι Έλληνες ομολογιούχοι για να αποκατασταθεί η άδικη, σκληρή και επιλεκτική τιμωρία που υπέστησαν και που υπέστη και η Ελλάδα στο πρόσωπο τους».

Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 81/2014
Κατόπιν των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ακριβές απόσπασμα
Ο Πρόεδρος του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΩΛΟΣ


"Ελεύθερη Ώρα"



 

2 σχόλια:

  1. ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 15.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ 18 ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΚΥΡΙΟΙ" ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ .Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΑΝΤΑ ΣΚΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή