Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Οι Τούρκοι κατά χιλιάδες απαιτούν τη μετατροπή της Αγίας  Σοφίας σε τζαμί κι εμείς, κάνοντας πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας, αυτοχειριαζόμαστε!!!
Του Μάκη Βραχιολίδη                                                                       
Την ώρα που οι Τούρκοι πιέζουν και απαιτούν από τον Ερντογάν να βεβηλώσει το σύμβολο της Ορθοδοξίας μετατρέποντας τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εμείς εδώ εξακολουθούμε ως ραγιάδες να προσκυνούμε τον…. τούρκο-αφέντη! Μοιάζουμε με όλους αυτούς τους μουσουλμάνους που χθες έπεσαν στα τέσσερα έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη προσκυνώντας τον Αλλάχ! Και καλά οι Τούρκοι, προσκυνούν τον θεό τους και αγωνίζονται υπέρ του έθνους τους, εμείς όμως γιατί πέφτουμε στα τέσσερα; Γιατί εξακολουθούμε να μοιάζουμε με τον ραγιά που φωνάζει: «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»; Λίγη τσίπα και φιλότιμο δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο;
Ενώ λοιπόν χιλιάδες μουσουλμάνοι χθες το πρωί στις 4.00 έκαναν το λεγόμενο «ναμάζι» (προσευχή) έξω από την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης μετά από τη σχετική έκκληση και εκστρατεία του «Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σε Ελληνικά σχολεία προπαγανδίζουμε υπέρ των Τούρκων στην Ευρώπη. Και παράλληλα μπορεί να στείλουμε τα παιδιά μας σε… τουρκικά σχολεία για 3-10 μήνες! Ναι, έτσι είναι!

Πρόκειται για το
τομεακό Πρόγραμμα Comenius το οποίο προμοτάρεται από τα σχολεία μας. Οι φωτογραφίες που προβάλλουμε ελήφθησαν επ’ ευκαιρία των εκλογών και αφορούν σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Ο πολυπολιτισμός προπαγανδίζεται από τους καθηγητές Γυμνασίου.
Τι είναι λοιπόν το πρόγραμμα Comenius; Δεν χρειάζεται παρά να πληροφορηθούμε από τον διαδικτυακό ιστότοπο «iky.gr/europaika-programmata/comenius-sxoliki-ekpaideysi»:

«Το τομεακό Πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών. Επίσης, υποστηρίζει τους νέους ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.
Ποιες είναι οι επιλέξιμες χώρες;
Επιλέξιμες χώρες είναι τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Νορβηγία και η Τουρκία. Η συμμετοχή της Κροατίας, της Ελβετίας και της ΠΓΔΜ καθορίζεται στην ετήσια πρόσκληση υποβολής προτάσεων.
Ποιες επιμέρους δράσεις περιλαμβάνει;
Comenius Σχολικές Συμπράξεις (Comenius School Partnerships)
Μια Σχολική Σύμπραξη Comenius αποτελείται από ελληνικά επιλέξιμα σχολεία και σχολεία ξένων χωρών, ενώ υλοποιεί ένα Κοινό Σχέδιο Μάθησης (project) διάρκειας 2 ετών. Το Κοινό Σχέδιο Μάθησης δίνει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από διαφορετικές χώρες μια ευκαιρία να εργαστούν μαζί σε ένα ή περισσότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση των γλωσσικά προσανατολισμένων Σχεδίων Μάθησης, η Σύμπραξη αποτελείται από 2 σχολεία χωρών όπου ομιλείται διαφορετική γλώσσα (Διμερείς Συμπράξεις). Σε κάθε άλλη περίπτωση η Σύμπραξη αποτελείται από σχολεία από 3 τουλάχιστον χώρες (Πολυμερείς Συμπράξεις). Τα προς συνεργασία σχολεία μπορούν να αναζητηθούν στη βάση δεδομένων για εξεύρεση εταίρων.    
Συμπράξεις Comenius Regio
Οι Συμπράξεις Comenius Regio, μέσω της συνεργασίας μεταξύ τοπικών/περιφερειακών αρχών με ρόλο στη σχολική εκπαίδευση, στοχεύουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης και τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις εμπλεκόμενες περιφέρειες. Οι Συμπράξεις Comenius Regio απαρτίζονται από 2 «περιφέρειες-εταίρους» χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση. Η διάρκειά τους είναι 2 έτη. 
Οι Συμπράξεις Comenius Regio εστιάζουν το έργο τους σε σαφώς καθορισμένα θέματα (π.χ. βία στα σχολεία, ρατσισμός και ξενοφοβία, επιμόρφωση εκπαιδευτικών κ.τ.λ.), ενώ οι δραστηριότητες της σύμπραξης περιλαμβάνουν κινητικότητα του προσωπικού που εμπλέκεται στη σχολική εκπαίδευση, εκδόσεις, διοργάνωση συνεδρίων/ σεμιναρίων κ.ά.

Ατομική Κινητικότητα Μαθητών Comenius
H δράση απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας τουλάχιστον 14 ετών, που φοιτούν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε σχολείο το οποίο συμμετέχει ή συμμετείχε σε Σχολική Σύμπραξη Comenius, μπορούν να φοιτήσουν σε σχολείο-εταίρο του εξωτερικού για περίοδο από 3 έως 10 μήνες, ενώ διαμένουν σε οικογένειες οι οποίες έχουν επιλεγεί με ευθύνη των σχολείων υποδοχής. Στόχος της δράσης είναι να κατανοήσουν οι μαθητές την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών και γλωσσών. Η δράση «Ατομική Κινητικότητα Μαθητών Comenius» υλοποιείται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση, εκτός της Κύπρου, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Με άλλα λόγια, μέσω του προγράμματος αυτού που απευθύνεται σε γυμνασιόπαιδες, μπορεί να φοιτήσουν για 3-10 μήνες στην Τουρκία ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας του… ευρωπαϊκού της πολιτισμού της (!!!) και να εστιάσουν την… επιμόρφωσή τους (πλύση εγκεφάλου) σε «σαφώς καθορισμένα θέματα», δηλαδή στη βία στα σχολεία, τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία κ.λ.π.
Και ρωτάμε εμείς, που είμαστε αφελείς: Τα παιδιά μας μήπως διδαχθούν ότι είναι …ρατσισμός από την πλευρά της Ελλάδος να μην φτιάχνει το τέμενος στην Αθήνα ή να μην υποδέχεται καθημερινά  τους κατά χιλιάδες παράνομους λαθρομετανάστες ή να μην σέβεται τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας στην Θράκη»;
Φευ, αυτοί είμαστε οι Έλληνες; Ραγιάδες; Οι Τούρκοι μας κάνουν κλύσμα κι εμείς αν και δεν ανήκουν στην Ευρώπη, αν καιν δεν είναι εταίροι μας, κάνουμε πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας υπέρ των Τούρκων! Κάπως έτσι δεν καρφώσαμε εμείς οι ίδιοι το μαχαίρι στην πλάτη μας με το το «Δουβλίνο ΙΙ», υπογράφοντας την είσοδο και παραμονή στη χώρα μας των λαθρομεταναστών; Έτσι και τώρα, βάζοντας τα παιδιά μας μπροστά θα διδάσκονται για την προσφορά της Τουρκίας στον όλιτισμό της Ευρώπης και για την…ρατσιστική Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες και τους μουσουλμάνους!    

 "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου