Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΠΑΝΤΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ...ΣΠΑΝΕ! ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΩΝΑ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                               
ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ αποφάσισε να τοποθετηθεί και να ενημερώσει δημόσια τους συμπολίτες μας για τα φλέγοντα εργασιακά ζητήματα, που για μία φορά ακόμα, απειλούν τους εργαζόμενους και την ίδια την δομή της δημόσιας διοίκησης. 

Μετά από την αυθαίρετη διάλυση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, τις συνέπειες των οποίων αντιλαμβανόμαστε καθημερινά όλοι,    βάζουν στο στόχαστρο όλη την δομή της Δημόσιας Διοίκησης, προσπαθώντας να την μετατρέψουν σε εργαλείο εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του κοινωνικού συνόλου.  Παράλληλα προσπαθούν να διαλύσουν την εργασιακή συνοχή, συλλογικότητα , ισονομία και παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Ειδικότερα: Σήμερα οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση και στους ΟΤΑ αντιμετωπίζουν ένα ακόμα μέτρο αυταρχισμού και τρομοκράτησης.  Είναι αυτό της «προκατασκευασμένης αξιολόγησης» που θέτει εξαρχής το 15% των εργαζομένων, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, να αξιολογούνται ως ανεπαρκείς με στόχο την διαθεσιμότητα – απόλυση και βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση.  Αυτό, στα πλαίσια λειτουργίας ενός κράτους, το οποίο εφαρμόζει τις πολιτικές των μνημονίων στους «συνήθεις υπόπτους» και μόνο, δηλ. στους εργαζομένους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, όταν την ίδια ώρα κάνουν πλάτη στα μεγάλα συμφέροντα και αδιαφορούν για την φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων των μεγαλόσχημων και κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε προμήθειες και επενδύσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον. 

·         Συνεχίζουν την ψευδή επίθεση και διαπόμπευση των δημοσίων υπαλλήλων με την βοήθεια των ΜΜΕ με στόχο να τους διαβάλλουν στην κοινή γνώμη και στους πολίτες, καθιστώντας τους συνένοχους, με την μη αντίδρασή τους.  Είναι μια τακτική που εφαρμόζουν όταν είναι να πλήξουν κάποια εργασιακή ομάδα, κάθε φορά. 

·         Εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε την αξιολόγηση, αλλά την θέλουμε σε ένα κράτος δικαίου και ως ένα κίνητρο στην παραγωγικότητα και την εξέλιξη της εργασίας.  Δεν  μπορεί a priori να θέτονται συνάδελφοι σε αχρηστία, σύμφωνα με το ορισμένο 15%, χωρίς προδιαγραφές και κριτήρια.  Χωρίς αντικειμενική αξιολόγηση αναγκών και εργαζομένων.  Και όλα αυτά συμβαίνουν, σε ένα πλαίσιο εργασίας, όπου υπάρχουν τομείς με έλλειψη προσωπικού, με ήδη μειωμένους μισθούς, με απολύσεις και διαθεσιμότητες και με προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών.  Συνέπειες αυτών στους πολίτες θα είναι συγχώνευση σχολείων, κλείσιμο παιδικών σταθμών, ελλιπής υγειονομική περίθαλψη, αύξηση δημοτικών τελών, κατάργηση κοινωνικών παροχών. 

Αγαπητοί συμπολίτες όπως αντιλαμβάνεστε γίνεται επίθεση από τη συγκυβέρνηση για μεγαλύτερη αποσύνθεση και συρρίκνωση της Δημόσιας Διοίκησης, δημιουργίας συνθηκών ανθρωποφαγίας, κατάλυση κάθε συλλογικής προσπάθειας, υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών και κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων. 

·         Γιατί η συγκυβέρνηση δεν αγωνίζεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της οργάνωσης του κράτους βάσει ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου λειτουργίας, με στόχο την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι των λίγων;  

·         Γιατί προσπαθούν να καταργήσουν τα δημόσια αγαθά και τις κοινωνικές παροχές, εξυπηρετώντας σε αυτή την περίοδο λιτότητας και φτώχιας, τους μεγαλοσχήμονες;

Αγαπητοί συμπολίτες, μετά τις εκλογές του Μαΐου η συγκυβέρνηση οργανώνεται για την επιβολή του σχεδίου της για την περαιτέρω κατάργηση της εργασιακής ασφάλειας, των εργασιακών κεκτημένων, των ασφαλιστικών καλύψεων, την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων με την επιβολή τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης των πολιτών, δημιουργώντας επί πλέον μόνιμες δεξαμενές διαθεσίμων και υποψηφίων για απόλυση συναδέλφων, διαχέοντας τη διχόνοια και την ανθρωποφαγία ανάμεσα στους εργαζομένους. 

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα συνεργήσουμε και θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε την «προκατασκευασμένη αξιολόγηση»,  και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. 

Μέσα από αυτό το ψήφισμά μας, συμπαραστεκόμαστε και στον αγώνα των καθαριστριών καθώς και στους απολυμένους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία, όπως και σε κάθε απολυμένο εργαζόμενο, που δέχεται την παράνομη επίθεση της συγκυβέρνησης, και η οποία θυμάται να κάνει οικονομία εξοντώνοντας τους απλούς ανθρώπους, εξυπηρετώντας τους ήδη προνομιούχους, μιας και σ΄αυτούς στηρίζονται για να κυβερνούν αλλά με την δική μας ψήφο κυβερνάνε, την οποία ξεχνούν την επομένη των εκλογών.  

Καλούμε όλους τους συντοπίτες μας, να σταθούν στο πλευρό μας και να στείλουμε ένα αγωνιστικό μήνυμα στην κεντρική εξουσία, ότι ο λαός επαγρυπνεί και δεν αντιδρά μόνο στις εκλογές. 

Επίσης καλούμε την δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας όπως έκανε η πλειοψηφία των ΟΤΑ της χώρας και με λήψη απόφασης Δ.Σ. να αγωνιστούν με τους εργαζόμενους για την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κοινωνικό χαρακτήρα και όχι στον μαρασμό και την διάλυσή τους.            



         Η Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας 
         Γ. ΠΑΓΩΝΗ                                              Ι. ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου