Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΠΕΙΓΟΝ: ΖΗΤΩ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!

Προς τον Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού
κ. Νικόλαο Κουκή

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού κ. Βασίλειο Ξύδη
Επικεφαλής παρατάξεων:
Νικολάου Δημήτριο
Νικάκη Βίκη
Πολυκαλά Χριστίνα
Ρεμούνδο Γιώργο
Ζήκα Περικλή

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουκή,

Θεωρώ επιβεβλημένη την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού για την πλήρη ενημέρωση, τοποθέτηση και ενδεχόμενη άμεση αντίδραση των δημοτικών συμβούλων σχετικά με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις χρήσεις γης που κατατέθηκε στη Βουλή αιφνιδιαστικά και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σύμφωνα με το οποίο καταργούνται οι περιοχές αμιγούς και γενικής κατοικίας.
Οπως ίσως θα έχετε ενημερωθεί ο όποιος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός με το νομοσχέδιο, γίνεται ευάλωτος καθώς όλα τα επίπεδα σχεδιασμού μπορούν να τροποποιηθούν με μια απλή υπουργική απόφαση, προκειμένου όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, να εξυπηρετηθούν επενδυτές.

Οι νέες κατηγορίες χρήσεων γης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα θεσπίζονται από τα Τοπικά και Ειδικά Χωρικά Σχέδια, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, δημιουργούνται 18 κατηγορίες χρήσεων γης, δηλαδή διπλάσιες από αυτές που υπάρχουν σήμερα.
Για τις περιοχές που προορίζονται για χρήση πολεοδομικού κέντρου ο συντελεστής δόμησης μπορεί να φτάνει το 1,2 όπως και για τις περιοχές που προορίζονται για χρήση εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας.

Επιπλέον σε Οικοδομικά Τετράγωνα για τα οποία έχει καθορισθεί χρήση αμιγούς κατοικίας και έχουν πρόσωπο σε πρωτεύουσες και δευτερεύουσες αρτηρίες των ισχυόντων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των ρυθμιστικών σχεδίων Αττικής και Θεσσαλονίκης) Βασικό Οδικό Δίκτυο, θα έχουν χρήσεις Κυρίου Οδικού Δικτύου Πόλεων, εάν τα απέναντί τους οικόπεδα έχουν χρήση γενικής κατοικίας. Έτσι σε αυτά τα οικόπεδα, τα οποία σήμερα έχουν χρήση αμιγούς κατοικίας, προστίθενται χρήσεις όπως εστίαση, μπαρ, καφετέριες, αναψυκτήρια, χώροι στάθμευσης (οχημάτων μέχρι 3,5 τόνους), ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μονάδες αιμοκάθαρσης, ιδιωτικές κλινικές άνευ νοσηλείας κ.λπ.

Οπως καταλαβαίνεται μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνο ακυρώνει τους τοπικούς σχεδιασμούς και την πολιτική βούληση του δημοτικού μας συμβουλίου, αλλά βάζει σε τεράστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο ολόκληρο το δήμο μας Χολαργό και Παπάγου και θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε.

Σας καλώ λοιπόν να συγκαλέσετε άμεσα δημοτικό συμβούλιο με δική σας πρωτοβουλία και σύμφωνα με το άρθρο 67 του νόμου3852/2010 παρ. 1 και 5.
Επίσης θεωρώ απαραίτητη την παρουσία ειδικών επιστημόνων Πολεοδόμων Χωροτακτών σύμφωνα με το άρθρο  69 παρ. 3 του ίδιου νόμου

Με τιμή
Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Επικεφαλής της παράταξης
Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου