Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ! ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 12 ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ!


από τον Γιάννη Παπαγιάννη
Όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο σε αυτόν τον τόπο. Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ 12 ακίνητα, στην πλειοψηφία τους Διατηρητέα, που βρίσκονται στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.
Στο δελτίο τύπου μέσω του οποίου ανακοίνωνε τους υποψήφιους αγοραστές του Αφάντου στη Ρόδου, το ΤΑΙΠΕΔ σημείωνε, παράλληλα, ότι βγάζει στο σφυρί μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών 26 ακόμη ακίνητα, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Πλάκα.
Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το ΤΑΙΠΕΔ πρωτοπορεί προχωρώντας στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το
τέλος της συγκεκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για τα ακίνητα αυτά θα πρέπει επίσης να υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού (το οποίο είναι ο ιδιοκτήτης τους), καθώς και με την Αρχαιολογία προκειμένου να ξεκαθαρίσουν οι χρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι ήπιες. Μπορεί δηλαδή να προσελκύσουν επιχειρηματίες οι οποίοι θα θελήσουν να τα εκμεταλλευτούν για εμπορικούς λόγους.
Τι άλλο θα ξεπουλήσουν σε αυτόν τον τόπο; Μήπως και τον Παρθενώνα;
Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου