Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 400 ΕΥΡΩ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ SUCCESS STORY, ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ...

Η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας που παραλίγο να οδηγήσει σε μακελειό βρίσκεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με ηχηρούς τίτλους. Ωστόσο, δεν μονοπωλεί, όπως συνήθως συμβαίνει, το ενδιαφέρον του συνόλου του έντυπου Τύπου κάτι που κάνει η ατζέντα που άφησε πίσω της η τρόικα και τον επόμενο μήνα θα μονοπωλήσει τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Στα πρωτοσέλιδα λοιπόν φιγουράρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που έρχεται πιλοτικά με παράλληλη κατάργηση όλων των επιδομάτων. Θα αγγίζει δε... τα 400 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Για «ελάχιστη εγγυημένη φτώχεια» κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρει ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα συνδυαστεί με μια νέα φοροκαταιγίδα.


Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον τραυματισμένο αστυνομικό πάντως επισκίασε τις υπόλοιπες κινήσεις του που περιλάμβαναν μια συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ την οποία ενημέρωσε για «τα θετικά μηνύματα, τα οποία προκύπτουν για την ελληνική οικονομία» αλλά όχι για τα ασφαλιστικά ταμεία το άνοιγμα του οποίου έρχεται εντός καλοκαιριού ως προαπαιτούμενο για την επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ που έχει να λάβει η Ελλάδα από τους δανειστές.

Έως το Σεπτέμβρη η κυβέρνηση πρέπει να έχει υλοποιήσει όχι μόνο 6 προαπαιτούμενα αλλά και 28 εντολές ώστε να μπορεί ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης να εμφανιστεί στο ραντεβού με τους δανειστές. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντιπολίτευση και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ.


Το νέο μέτωπο είναι οι παραλίες, ζήτημα που η κυβέρνηση προσπαθεί ιδιαιτέρως να υποβαθμίσει. «Μετά τη 'μάχη της ΔΕΗ' που την ξεκίνησε από τα βουνά του Αμυνταίου για να την εγκαταλείψει στο Κοινοβούλιο, τώρα ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάει... παραλία, ασχολούμενος με τους αιγιαλούς. Να είναι όμως βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη πετάξει τα σχέδιά του στη θάλασσα» είναι η χαρακτηριστική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πάντως με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και σε αυτήν παρευρέθηκαν δεκάδες βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, ανεξάρτητοι) αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου