Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΕΙΣ ΤΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ: ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

«ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ, ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ. ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ»
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Ατελείωτα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, για τα οποία ζητούνται άμεσες λύσεις, αλλά με τη συγκυβέρνηση να παραμένει απαθής και αδρανής, κατέγραψε ο Εκπρόσωπος  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στην νέα τριήμερη επίσκεψη του στη Ρόδο και στη Κω.
Ενδεικτικό και σκανδαλώδες παράδειγμα, η έλλειψη Παιδίατρου στο Νοσοκομείο της Κω για πέμπτο συνεχή χρόνο! Όπως, επίσης, και η ύπαρξη στο Νοσοκομείο της Κω ενός και μόνο Καρδιολόγου, για να φροντίσει σαράντα χιλιάδες κατοίκους και πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες που περνάνε από το νησί.
Τεράστιο πρόβλημα με έλλειψη γιατρών και στο Νοσοκομείο της Ρόδου, με τους υπηρετούντες, εκεί, γιατρούς να ζητούν επειγόντως ενισχύσεις, για να μπορέσουν να βγάλουν, αν μη τι άλλο, την τουριστική περίοδο, σε ένα από τα νησιά που χαρακτηρίζονται ως οι «ναυαρχίδες» του Τουρισμού.
Για τα όσα κατέγραψε ο Τέρενς Κουίκ στον τομέα της Υγείας, τόσο στη Ρόδο όσο και στη Κω, θα κατατεθούν άμεσα, μέσω του Κοινοβουλίου, Ερωτήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο. Ερωτήσεις που θα περιέχουν στοιχεία - «φωτιά» για την παντελή αδιαφορία της συγκυβέρνησης, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους επισκέπτες αυτών των δύο κορυφαίων τουριστικών προορισμών.
Ερωτήσεις ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, θα καταθέσει και για τα ασφυκτικά προβλήματα που καταγράφονται στον ξενοδοχειακό τομέα, με απλήρωτους - επί μήνες ολόκληρους - χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους και με ταυτόχρονη άρνηση των συναρμοδίων Υπουργείων να επιλύσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και αιτήματα, που «πνίγουν» τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από τις πιο μεγάλες μέχρι τις πιο μικρές.
Ο Τέρενς Κουίκ στη Ρόδο είχε ραντεβού με το Προεδρείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως και στη Κω, όπου είχε και μια πολύωρη συνάντηση με το νέο Δ.Σ. του τοπικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.
Στη Ρόδο ο Τέρενς Κουίκ είχε και μια εξαιρετικά χρήσιμη συνεργασία και με τον Πρόεδρο της τοπικής «Ένωσης Ενοικιαζομένων δωματίων».
Τα αυξημένα προβλήματα αυτού του πολύ νευραλγικού τομέα του Τουρισμού θα αποτελέσουν ξεχωριστό κομμάτι του κοινοβουλευτικού ενδιαφέροντος του Τέρενς Κουίκ, καθώς αφορούν δεκάδες χιλιάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε όλη τη χώρα.
Δραματικές ήταν και οι διαπιστώσεις, που αναφέρθηκαν στον Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ, από το Προεδρείο των Οικοδόμων της Ρόδου, καθώς στο νησί δουλειές βρίσκει μόνο το 10% των εργαζομένων στον οικοδομικό κλάδο.
Στη Κω, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφτηκε και τις φυλακές του νησιού, όπου οι κρατούμενοι είναι τριπλάσιοι (!!!) του αριθμού των προβλεπόμενων κλινών και με τους εργαζόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να αξιώνουν - εύλογα - την άμεση επίλυση σωρείας προβλημάτων που τους απασχολούν και ως προς την καλύτερη λειτουργία των φυλακών, αλλά και ως προς την βελτίωση των δικών τους συνθηκών εργασίας.
Οι επισκέψεις του Τέρενς Κουίκ στη Κω ολοκληρώθηκαν με συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ και με τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση.
Ανάμεσα στις δύο συναντήσεις ο Τέρενς Κουίκ περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της Κω, συνομιλώντας με καταναλωτές, αλλά και με καταστηματάρχες, που διατύπωναν την απελπισία τους από τη φετινή περαιτέρω μειωμένη εμπορική κίνηση στο νησί.
Σε αυτή την τριήμερη επίσκεψη στα Δωδεκάνησα, που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στη Κάλυμνο, ο Τέρενς Κουίκ συνοδευόταν από τη Πολιτευτή Μαρία Αγγέλου, τα εξαιρετικά ενεργά μέλη των ΑΝΕΛ Συντονιστικών Ρόδου και Κω και από νεοεισερχόμενους φίλους του Κινήματος.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πολλαπλασιάζονται και δυναμώνουν στα Δωδεκάνησα. Επιβεβαιώνεται καθημερινά το γεγονός, ότι στην περίπτωση του καθενός ή της κάθε μίας που αποχωρεί, γιατί δεν αντέχει να υπηρετεί τις αρχές του Κινήματος και ψάχνεται για πολιτικά παιχνίδια σε «άλλες παραλίες», έρχονται και εγγράφονται πολλαπλάσια καινούργια μέλη», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ και στις δύο συνεντεύξεις που έδωσε στη Κω, τόσο στη Δημοτική τηλεόραση όσο και στην ιστοσελίδα «Kostoday».

1 σχόλιο: