Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΑΙΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ! ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!!!

γαζα
Πάνω από 800 νεκρούς μετρά η παλαιστινιακή πλευρά από τις 8 Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή. Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.
Στο μεταξύ, ένας νεαρός Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από τα πυρά του ισραηλινού στρατού  το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ παλαιστίνιων διαδηλωτών και του ισραηλινούστρατού στη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές παλαιστινιακές πηγές το θύμα είναι ένας25χρονος άνδρας, που ονομάζεται Μοχάμεντ Αλ-Ααράι ο οποίος ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και συνοριακούς φρουρούς στο πέρασμα Καλάντια ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα.
Τουλάχιστον άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των οποίων πολλοί από πραγματικά πυρά, ανέφεραν οι ίδιες παλαιστινιακές πηγές. «Υπάρχουν χιλιάδες διαδηλωτές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Καίνε ελαστικά και ρίχνουν βόμβες μολότοφ και κροτίδες στους στρατιώτες και τους συνοριοφύλακες» συμπλήρωσε. «Οι στρατιώτες απάντησαν» είπε ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τη χρήση πραγματικών πυρών κατά των διαδηλωτών.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Παλαιστίνιοι, οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο σε σχολείο του ΟΗΕ, στο Μπέιτ Χανούν, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών, ενώ 200 τραυματίστηκαν. 
Νέο σχέδιο Κέρι για εκεχειρία
Νέο σχέδιο με στόχο την κατάπαυση πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έχει εκπονήσει ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, όπως γράφει ισραηλινή εφημερίδα.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Χααρέτζ, η οποία επικαλείται ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας παρουσίασε την πρότασή του και στις δύο πλευρές και αναμένει την απάντηση από τον ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μασάαλ ο οποίος βρίσκεται στο Κατάρ μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Η πρόταση την οποία ο Κέρι παρουσίασε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου την Τετάρτη, προβλέπει προσωρινή κατάπαυση του πυρός για μία εβδομάδα με τα ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν μερικώς από τη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια αυτής της περιόδου εκεχειρίας. Καλεί επίσης τοΙσραήλ και τη Χαμάς να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια πιο μόνιμη διευθέτηση της κρίσης μεαιγυπτιακή διαμεσολάβηση. Στις συνομιλίες θα πάρει μέρος και η Παλαιστινιακή Αρχή.
Το σχέδιο του Αμερικανού ΥΠΕΞ καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τηνΕυρωπαϊκή Ένωση να παράσχουν εγγυήσεις ότι οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στον αφοπλισμό της Γάζας από τις ρουκέτες, τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί ο παλαιστινιακός θύλακας.
Ο Κέρι μίλησε την Πέμπτη τηλεφωνικά με διεθνείς αξιωματούχους οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς, και ιδιαίτερα στον ηγέτη της Χαλέντ Μεσάαλ, γράφει η ισραηλινή Χααρέτζ.
Επιπλέον, ο Τζον Κέρι συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και συνομίλησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας αλλά και με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.  Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναχωρήσει από το Κάιρο την Παρασκευή το απόγευμα.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου