Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟ!

Απάντηση στον κ. Στογιάννη για την ΔΑΠΑΧΟ
 
Εντύπωση μου έκανε η απάντηση που συνυπογράφει ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) κ. Βαγγέλης Στογιάννης σε αναφορά της πρόσκλησης συνάντησης και ενημέρωσης που συνυπογράψαμε τέσσερις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Για τον κ. Μπελιτσάκο η απάντηση είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Πολιτεύεται, συμμετείχε ως αντίπαλος των παρατάξεων αυτών στις περασμένες δημοτικές εκλογές, υπερασπίζεται πολιτικά το έργο του και τέλοσπάντων, μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν σε ένα τέτοιο ύφος απαντήσεων συνομοσιολογίας και κυνηγιού μαγισσών.
 
Για τον κ. Στογιάννη όμως που κατέχει έναν θεσμικό ρόλο και ως οφείλει, υποτίθεται ότι δεν εμπλέκεται σε πολιτικές διενέξεις, θεωρώ απαράδεκτες εκφράσεις όπως:
 
“Μεταξύ άλλων ανακριβειών”
“τα υπόλοιπα που προσδιορίζουν το ύφος, την ηθική”
“με το πρόσχημα του «ενδιαφέροντος»”
«σκόπιμα στρεβλή εικόνα”
“να βάλει «ιδέες» σε κέντρα που θα ήθελαν να μετατρέψουν ξανά τον τομέα μας στη «χαρά του εμπρηστή»
“βαρύτατη πολιτική ευθύνη που επωμίζονται”
“μικροπολιτικά κίνητρα και τις προσωπικές στρατηγικές”...
 
απευθυνόμενος σε τέσσερις επικεφαλής παρατάξεων που ζητούν δημόσια συνάντηση για να ενημερωθούν και να ελέγξουν καταγγελίες και τέλος πάντων να αποκομίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην ΔΑΠΑΧΟ και να κάνουν τις προτάσεις τους.
 
Η Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις σύμφωνα με την αρχή της αυτορύθμισης της Κοινωνίας των Πολιτών και των εθελοντικών οργανώσεων, υποστηρίζει την αυτόνομη λειτουργία της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας με δημοκρατικές διαδικασίες, καταστατικό και διαχειριστική επάρκεια, όπως έχει επικρατήσει και λειτουργούν όλες οι σύγχρονες εθελοντικές οργανώσεις και όπως απαιτούν και οι σύγχρονοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και η Ελληνική Νομοθεσία.
 
Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες, φήμες, διαμαρτυρίες κλπ, συνυπογράψαμε το κείμενο πρόσκληση, διότι οφείλουμε να ενημερωθούμε και να ελέγξουμε σε δημόσια συνάντηση - συζήτηση την λειτουργία της ΔΑΠΑΧΟ, σε μια περίοδο όπου υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον και συμμετοχή, εκθέτοντας μάλιστα δημοσίως ότι έχει πέσει στην αντίληψή μας.
Μετά την συνάντηση θα δημοσιοποιήσουμε τα συμπεράσματά μας και θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας.
 
Η αντίδραση του κ. Στογιάννη είναι επιεικώς απαράδεκτη και δυσχεραίνει τόσο το έργο της αντιπολίτευσης που ορίζεται από το νόμο, όσο και την προοπτική μιας ομόψυχης συνεργασίας όλων μας για να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το ύφος δε της επιστολής, κάθε άλλο παρά μια ανοιχτή σε όλους ομάδα δηλώνει, αντιθέτως δε θα έλεγα, κινεί υποψίες για την λειτουργία της ΔΑΠΑΧΟ και για τον ρόλο του κ. Στογιάννη ο οποίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Ο επικεφαλής
της Συνεργασίας για τις 8Προτάσεις
Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

2 σχόλια:

  1. Δεν μας χεζεις ρε Χαρη με το 8% που πηρες. Αποτυχημενε υποψηφιε δημοτικε συμβουλε. Κωνσταντινος Σαμπανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κουγιουμτζόπουλε, καταρχήν παραβιάζετε κάθε αρχή του λειτουργήματος του δημοσιογράφου (με το οποίο είστε γνωστός στην περιοχή μας) με τη δημοσίευση του αρχικού κειμένου σας, αλλά και στη συνέχεια του δεύτερου. Ο δημοσιογράφος πρώτα ερευνά και μετά καταγράφει πολύ περισσότερο, δε, δεν κατακρίνει. Εσείς καταστρατηγήσατε τα πάντα αφενός. Αφετέρου δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται αμιγώς πολιτική η απάντηση του κ. Στογιάννη αλλά κι αν είναι, γιατί πρέπει να τη μέμφεσθε. Ως πολίτες αυτής της χώρας έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε πολιτική άποψη. Εσείς θα αποφασίσετε και για τον τρόπο έκφρασής μας; Επίσης διακρίνω μέσα από το κείμενό σας κίνητρα που δεν αρμόζουν σε δημοτικό σύμβουλο που διεκδικεί και μάχεται για το καλό του δήμου, όταν καταφέρεται εναντίον μιας ομάδας χωρίς στοιχεία. Ως εθελόντρια, λοιπόν, στη Δασοπροστασία, θεωρώ ανυπόστατα όσα επικαλείστε με τις επιστολές σας και στο βαθμό που μπορώ να γνωρίζω, πρακτικά και όχι θεωρητικά ή μέσα από κακόβουλες φήμες διαψεύδω κάθε τι που προσβάλλει τόσο το θεσμό της Δασοπροστασίας όσο και αυτούς που εθελοντικά προσφέρονται (και πιστέψτε με, είναι πολλοί) για την προστασία του Υμηττού. Κι αν μου επιτρέπετε, ο κ. Στογιάννης όχι απλώς δεν δυσχεραίνει το έργο της αντιπολίτευσης, αλλά τουναντίον είναι ο άνθρωπος που έχει δώσει τη μάχη του για να είναι αυτή τη στιγμή η Ομάδα της Δασοπροστασίας συγκροτημένη, καθ' όλα έτοιμη και εκπαιδευμένη. Είναι ο ίδιος παρών επί 24ώρου βάσεως στο πυροφυλάκειο και αποτελεί τον βασικό πυρήνα της ομάδας. Σας προτείνω, μια και προσωπικά εκπαιδεύτηκα και πήρα πιστοποίηση (όπως και σχεδόν όλη η Ομάδα) από την Π.Υ. πρώτα να κάνετε σοβαρή έρευνα/διερεύνηση και μετά να διασύρετε όλους εμάς που τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες διαθέτουμε αρκετό από το χρόνο μας για να έχετε εσείς, από το γραφείο σας, το περιθώριο να μας αξιολογείτε με εμπάθεια και κακοπιστία. Απαιτώ, ως πολίτης, η αντιπολίτευση να κάνει παρεμβάσεις με ήθος και ποιότητα, τότε μόνο έχει νόημα. Ο κιτρινισμός δεν έχει χώρο στις μέρες και πολύ περισσότερο σε σοβαρές προσπάθειες όπως είναι η Δασοπροστασία. Κι αν θέλετε να τιμήσετε το ποσοστό σας στις εκλογές, βρείτε πιο έντιμους τρόπους να το κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή