Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: "ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΨΗΛΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ"!

Την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει όπου σταθεί ότι όλα πάνε καλά και ήρθε η ανάπτυξη, η πραγματικότητα δεν σταματά να την διαψεύδει!...
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Βορίδης παραδέχθηκε ευθέως ότι το χρέος ολοένα και αυξάνεται και τα ελλείμματα είναι εδώ για να μείνουν!
Σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος ρώτησε τον μνημονιακό υπουργό του Σαμαρά: "Η έκθεση της Eurostat λέει ότι το χρέος μετά από 6 χρόνια θυσίες παραμένει στο... Θεό, η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ λέει πως μετά από 6 χρόνια θυσίες οι πολίτες παραμένουν στην κόλαση, καθώς 3.5 εκατομμύρια Έλληνες είναι στα όρια της φτώχειας και κάτω από το όριο και το ΔΝΤ λέει ότι κάναμε λάθος. Δεν χρειαζόταν η μείωση των μισθών!"
Ο Μάκης Βορίδης απάντησε ορθά κοφτά στον δημοσιογράφο: "Η αποκλιμάκωση του χρέους έχει προβλεφθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Είναι προφανές πως όσο θα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία υφεσιακή με τις συρρικνώσεις του ΑΕΠ, προφανές είναι ότι δεν αποπληρώνεται χρέος γιατί τα ελλείμματα παραμένουν και επομένως αυξάνουν το χρέος. Ακόμα και τώρα που μιλάμε.
Μιλάμε για πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά σε επίπεδο καθαρού προϋπολογισμού, ο καθαρός προϋπολογισμός παραμένει ελλειμματικός. Επομένως στην πραγματικότητα συσσωρεύεται χρέος!".

skeftomasteellhnika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου