Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΑΛΓΕΡΙΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ! ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ

Συνετρίβη το αεροπλάνο των αλγερινών αερογραμμών, στην περιοχή Τιλέμσι του Μάλι, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα συντρίμμια της πτήσης της Air Algerie, εντοπίστηκαν σε ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 110 επιβάτες και 6 μελές πλήρωμα, ενώ σύμφωνα με την Air Algerie, μεταξύ των επιβατών του βρίσκονταν και περίπου 50 Γάλλοι πολίτες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με το κάτω από ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η συντριβή.
Το αεροπλάνο της  Air Algerie πετούσε από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο με προορισμό το Αλγέρι, και 50 λεπτά μετά την απογείωση του χάθηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ.
Το πρακτορείο ειδήσεων APS αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε: «Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του».
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως λίγη ώρα πριν την εξαφάνισή του, το αεροπλάνο επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου της Ναμέι, πρωτεύουσας του Νίγηρα, και ζήτησε να αλλάξει πορεία λόγω κακοκαιρίας.
Αγωνία για τους τραυματίες της TransAsia
Την ίδια ώρα μία ακόμη τραγωδία σημειώθηκε στον αέρα, λίγες μέρες μετά την κατάρριψη του Boeing 777, στην Ουκρανία.
Ένα αεροσκάφος της TransΑsia Αirways συνετρίβη στη Ταϊβάν κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, τουλάχιστον 48 άνθρωποι και να τραυματιστούν 11.
Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο Γαλλίδες φοιτήτριες της Ιατρικής.
Το αεροσκάφος, ένα δικινητήριο ATR 72, είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μαγκόνγκ των νησιών Πένγκχου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ξεκάθαρα τα αίτια του δυστυχήματος. Οι πιλότοι φέρονται να αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ο τυφώνας Μάτμο πλήττει την Ταϊβάν με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι αρχές της Ταϊβάν δε βρίσκουν πιθανή τη συντριβή του αεροσκάφους λόγω καιρού. Μάλιστα η πολιτική αεροπορία της χώρας ανέφερε ότι ο καιρός την Τετάρτη ήταν κατάλληλος για πτήση.
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου