Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ! ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΞΕΔΙΔΕ ΝΕΑΡΕΣ

Γράφουν οι Πέτρος Κουσουλός και Βαγγέλης Τριάντης
Στους περισσότερους ανθρώπους η λέξη ξενοδοχείο είναι συνυφασμένο με στιγμές ηρεμίας, ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όχι όμως και για μία νεαρή κοπέλα από τη Βουλγαρία και άλλες τρεις ομοεθνείς, που συγκεκριμένο ξενοδοχείο έμελλε να γίνει «κολαστήριο» για τις ίδιες.
Οι νεαρές κοπέλες φέρονται να εκδίδονταν με τη βία στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια αλλά και σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία της περιοχής. Στα χέρια των αντρών της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ένα ζευγάρι αλλοδαπών Βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξέδιδαν με τη βία νεαρές συμπατριώτισές τους από τη Βουλγαρία. Μαζί τους αναζητούνται και ακόμη τρία άτομα ελληνικής καταγωγής τα οποία φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση και στους οποίος ανήκε το ξενοδοχείο όπου εργάζονταν ο 26χρονος Βούλγαρος. Οι τρεις άνδρες φέρονται μεταξύ άλλων να είχαν τοποθετήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στους χώρους του ξενοδοχείου, όπου και κατέγραφαν τα πάντα.
Όλα έγιναν στα μέσα περίπου του Ιουλίου. Μία γυναίκα με καταγωγή από τη Βουλγαρία προσήλθε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ. Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι οι δύο συλληφθέντες με την απειλή σωματικής αλλά και ψυχικής βίας ανάγκαζαν την ίδια αλλά και άλλες νεαρές κοπέλες να εκδίδονται.
Η 20χρονη φέρεται όπως είπε να γνώρισε την συλληφθείσα στις αρχές του Νοέμβρη του 2012 στη Βουλγαρία. Η ίδια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η 24χρονη συμπατριώτισά της πρότεινε να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί. Η εργασία αφορούσε, σύμφωνα με τα όσα της είχε υποσχεθεί η 24χρονη, παροχή υπηρεσιών καθαρισμού σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα η 24χρονη προσφέρθηκε να πληρώσει η ίδια όλα τα έξοδα μεταφοράς και παραμονής της στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι θα της τα ξεπλήρωνε μόλις αναλάμβανε δουλειά.
Η νεαρή κοπέλα ενθουσιάστηκε και δέχτηκε αμέσως. Ήταν μόλις η αρχή του δικού της Γολγοθά.
Η 20χρονη ήρθε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Γρήγορα όμως αντιλήφθηκε ότι όλα όσα της είχε υποσχεθεί η συμπατριώτισά της ήταν ψέμματα. Με τη χρήση σωματικής βίας αλλά και απειλών η 24χρονη συλληφθείσα ανάγκασε την 20χρονη να εκδίδεται στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια και σε διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής. Το αντίτιμο ανέρχονταν σύμφωνα με τα όσα η ίδια κατήγγειλε στο ποσό των 25 ευρώ μαζί με το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου γινόταν η συνεύρεση. Μαζί της εκδιδόταν με τη βία και άλλες κοπέλες από τη Βουλγαρία. Όλες παρακολουθούνταν στενά από την 24χρονη, η οποία έπαιρνε όλα τους τα χρήματα. Σε περίπτωση μάλιστα που τα έσοδα δεν πήγαιναν καλά η ίδια αναγκαζόταν να εκδίδεται από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα. Μία ζωή κόλαση.
Ο βιασμός και οι ξυλοδαρμοί
Το μαρτύριο της όμως δεν είχε τελειωμό. Τον περασμένο Φλεβάρη και ενώ η νεαρή κοπέλα βρισκόταν στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντα, ενός άνδρα 26 χρονών Βουλγαρικής καταγωγής, φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της η 24χρονη συλληφθείσα ήταν αυτή που τήν ακινητοποίησε, προκειμένου ο 26χρονος να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη. Με τον ίδιο τρόπο έπεσε θύμα βιασμού και μια άλλη συμπατριώτισά της, η οποία αναγκάζονταν και αυτή να εκδίδεται με τη βία. Όλες οι εκδιδόμενες αντιμετώπιζαν την ίδια συμπεριφορά από το ζευγάρι των συλληφθέντων. Οιξυλοδαρμοί και οι απειλές φέρονται να ήταν συχνό φαινόμενο.
Στα μέσα του Ιουλίου και ενώ η νεαρή γυναίκα εκδιδόταν σε ξενοδοχείο επί της οδού Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο ο 26χρονος Βούλγαρος εργαζόταν στη ρεσεψιόν, κατάφερε να ξεφύγει. Αμέσως επιβιβάστηκε σε διερχόμενο ταξί και μετέβη στηνΥποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, όπου και κατήγγειλε τον προσωπικό της Γολγοθά. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ξενοδοχείο και συνέλαβαν τον 26χρονο Βούλγαρο, ο οποίος μόλις αντίκρισε τους αστυνομικούς αντιστάθηκε. Λίγο μετά συνελήφθη και η συμπατριώτισά του. Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για σωματεμπορία, βιασμό, νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών κτλ.
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου