Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο ΑΒΡΑΜΟ ΝΕΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ!!! ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ!

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επελέγη από τον πρωθυπουργό για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι τελικά ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε την απόφαση του με επιστολή προς το νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος αναμένεται στις 4 Αυγούστου στην Αθήνα.
Είχε προηγηθεί χθες το βράδυ τηλεφώνημα του κ.Σαμαρά στη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν είχε κρύψει την επιθυμία της να είναι εκείνη η Ελληνίδα επίτροπος, κάτι που φέρεται να της είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012, ως αντάλλαγμα για την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία.
“Δυστυχώς, Ντόρα, δεν γίνεται”, είπε ο πρωθυπουργός στην κ.Μπακογιάννη, η οποία απάντησε: “Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι”.
Είχε απορριφθεί επίσης από το Μαξίμου το ενδεχόμενο να οριστεί ξανά επίτροπος προερχόμενος από τον (ευρύτερο) χώρο του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου οι επιθυμίες της Μαρίας Δαμανάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά και του Δημήτρη Κούρκουλα παρέμειναν επιθυμίες.
Η αποχώρηση του κ.Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας αφήνει ένα κενό στην κυβέρνηση, η κάλυψη του οποίου αναμένεται με ενδιαφέρον, όπως και το ποιο χαρτοφυλάκιο θα πάρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Δημιουργεί πάντως ερωτηματικά, καθώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ φερόταν ως ενδιαφερόμενος και πιθανός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η δικομματική θα διασφάλιζε την πλειοψηφία των 180.
Το όνομα του κ. Αβραμόπουλου φέρεται να είχε πέσει πρώτη φορά στο τραπέζι κατά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον κ.Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στις 14 Ιουλίου, αν και όλες οι πλευρές τότε διέψευδαν τα σχετικά σενάρια.
Τη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο καταλαμβάνει ως εκ τούτου ο Θάνος Πλεύρης.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου