Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΔΥΟ ΣΥΡΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡΟΧΑ ΞΥΛΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΞΥΛΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Την ώρα που εδώ και 40 χρόνια η πρωτοπόρος ελληνική βιομηχανία σκελετών και γυαλιών οράσεως έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο, δυό νέοι άνθρωποι από τη Σύρο, η Ελένη Βακονδίου και ο Περικλής Θεριός, κάνουν την δική τους επανάσταση... Κατασκευάζουν χειροποίητα γυαλιά ηλίου από ξύλο! Χειροκροτούμε... Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν τα σαϊνια της οπτικής... Θα το δούμε...
Σημειώστε: ότι τα γυαλιά, σε μοντέρνα σχέδια είναι πανάλαφρα, βια 40 γραμμάρια... Για τη χειροποίητη κατασκευή ενός σκελετού χρειάζεται εργασία 4 ημερών...! Πολλά και θαυμαστά θα μάθετε για την καινοτόμο αυτή προσπάθεια της Ελένης και του Περικλή από τη Σύρο... Την αθάνατη! φραγκοσυριανή.. Θα σας έχουμε σπαρταριστή ενημέρωση! Περιμένετε... 

Η ΕΛΕΝΗ
Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΝΕ...

ΘΕλαμε να ζήσουμε με το υλικό? θέλαμε να ακούσουμε τη δικΗ του πλευρά της ιστορίας από την εργασία με αυτό. Έτσι, θα διερευνηθεί η συμπεριφορά του ξύλου, ξεκινώντας με μικρά χειροποίητα αντικείμενα και απλές κατασκευές.Αυτό εΙναι το πΩς περάσαμε τέσσερα και μισό χρόνια δημιουργικής δραστηριότητας.

Αρχίσαμε χειρισμό και διαμόρφωση του ξύλου με διάφορους τρόπους, εκμάθηση νέων τεχνικών και διαδικασιών. Όπως ήμασταν οι ίδιοι την εκπαίδευση, το ξύλο άρχισε να εκπαιδεύει και να μας εκπαιδεύσει σε δικούς του τρόπους. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε κομμάτι της γνώσης που εξάγεται από αυτή τη διαδικασία και είμαστε περήφανοι για τις δημιουργίες μας. Έτσι, είναι σαν να βάζουμε τα αποτελέσματα της εργασίας πάθος  μας πίσω όπως τα οραματίστηκε πρώτος, μπροστά από τον ήλιο.
Η εταιρία :Γυαλιά Zylo ιδρύθηκε από την Ελένη Βακονδίου και Περικλής Therrios.... 
Παιδιά προχωρείστε... Θα διαλάμψετε... Και μην σκιαχτείτε από το περιβάλλον της οπτικής που είναι για τα πανηγύρια...Αυτοί, οι οπτικοί θάψανε την ανθούσα ελληνική βιοτεχνία γυαλιών για να προτιμήσουν τις μπούρδες LUXOTIKA KAI SAFILO..
Σημειώστε ακόμη ότι το ξύλινο γυαλί πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία ... για να καταλάβαιτε τη σημασία του, σας καλούμε να προσέξτε τη μακέτα του τίτλου της ιστοσελίδας αυτής ... Δεσπόζει ένα ξύλινο γυαλί... ΄Ετσι για το στόρυ!

































PRESS-VISION 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου