Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΑΝΕΙΠΩΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ! ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

Αυτό κι αν είναι θράσος! Αντί να παραιτηθεί αμέσως από την θέση του, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει από την πρώτη στιγμή που το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρόεδρός της, εξαπέλυσε βολές εναντίον της Δικαιοσύνης, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, με αφορμή την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους,  κάνει λόγο για σκοπιμότητες και επιρρίπτει ευθύνες στη Δικαιοσύνη (Θου Κύριε!)ενώ τονίζει πως «επελέγη να ασκηθεί ποινική δίωξη για στοιχεία που σύμφωνα με αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις της Eurostat δεν αποτελούν προϊόν λαθροχειρίας». 
Σχόλιο:  Την ώρα που οι Γεωργαντά-Λογοθέτης λένε ότι υπήρξε συμπαιγνία ανάμεσα στην Eurostat και την ΕΛΣΤΑΤ για το φούσκωμα του ελλείμματος, με οδηγίες που εκπορεύονταν απευθείας από την Eurostat, ο Γεωργίου επικαλείται την Eurostat ως επιχείρημα! Και μόνο ότι του απέμεινε αυτό το σωσίβιο, δείχνει τις αποχρώσες ενδείξεις για την ενοχή του!
Και ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει:
«Αντί να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσκεμμένα εσφαλμένη εκπόνηση των στατιστικών του δημοσιονομικού ελλείμματος και χρέους της χώρας εναντίον όσων είναι υπεύθυνοι για τις επισήμως διαπιστωθείσες στατιστικές απάτες και στατιστικές λαθροχειρίες των ετών έως το 2009, οι οποίες οδήγησαν, σύμφωνα και µε την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη σημερινή οικονομική κρίση, και οι οποίες παράνομες πράξεις είναι πλήρως γνωστές, επελέγη να ασκηθεί ποινική δίωξη για τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους που, σύμφωνα µε τις αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις της Eurostat, δεν περιέχουν λαθροχειρίες»,  αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.
Τι λε ρε μεγάλε! Και τα προηγούμενα του 2009 στοιχεία ελλείμματος της ΕΛΣΤΑΤ δεν εγκρίνονταν από την Eurostat; Εκεί δεν επικαλείσαι το.... σωσίβιό σου; Τότε ή τώρα η Eurostat  έκανε τη λαδιά; Δεν μπορεί να την βγάζεις απέξω και τις δύο φορές!!! Ε; Πού έχει κάνε την λαδιά η Eurostat; Δεν  θα μας πεις κύριε Γεωργίου; Δεν τόλμησες να απαντήσεις στα ερωτήματά μας γιατί θεώρησες... απαράδεκτο το ύφος τους. Στα επαναλαμβάνουμε μπας και σου έρθει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος! 

(1)   Το δημόσιο έλλειμμα των ετών 2006-2009 επιβαρύνθηκε με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που κανένας δεν εισέπραξε και ποτέ δεν πληρώθηκαν από το κράτος. Τα δισεκατομμύρια αυτά αφορούσαν ληξιπρόθεσμες νοσοκομειακές οφειλές το ύψος των οποίων στην πραγματικότητα ήταν μειωμένο λόγω κουρέματος PSI κατά περισσότερο από 78%  σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΠΙΕ (Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών), κ. Κώστα Κουδούνα.

Γιατί, κύριε πρόεδρε της ΕΛΣΤΑΤ, δεν προβήκατε, όπως οφείλατε να έχετε κάνει, στη διόρθωση των νοσοκομειακών δαπανών που βάρυναν το δημόσιο χρέος και έλλειμμα στους λογαριασμούς EDP (Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος) εφόσον στην πραγματικότητα το κράτος πλήρωσε μόνο το 20% του ποσού με το οποίο εσείς φορτώσατε το δημόσιο χρέος και έλλειμμα;

(2)   Το πρώτο βασικό κριτήριο για να ενταχθεί μια οικονομική μονάδα στον τομέα του δημοσίου ή Γενικής Κυβέρνησης είναι να μην έχει η μονάδα αυτή «αυτονομία αποφάσεων» αλλά οι αποφάσεις της να παίρνονται από το κράτος.
Πώς γίνεται, κύριε Γεωργίου, να βάλετε στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης και να επιβαρύνετε έτσι το δημόσιο με χρέη μονάδων όπως είναι το Μέγαρο Μουσικής, η Βαρβάκειος Αγορά, κ.ά., οι οποίες μονάδες έχουν υποβάλει μήνυση κατά της ΕΛΣΤΑΤ; Πώς σας υποβάλανε μήνυση οι μονάδες αυτές αν δεν έχουν αυτονομία αποφάσεων; Δεν είναι αντιφατικό;
(3)   Σύμφωνα με απάντηση του Επιτρόπου κ. Σεμέτα σε ερώτηση του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουντή, η επιδότηση του κράτους στα εισιτήρια των συγκοινωνιακών επιχειρήσεων θεωρείται ως «άλλες διαβιβάσεις» κατά το Ενωσιακό Δίκαιο. Αν πράγματι είναι έτσι, τότε υπονοείται ότι οι διαβιβάσεις είναι παράνομες διότι παραβιάζονται οι αρχές του ανταγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 106 της Λευκής Βίβλου.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, η αξιολόγηση για τις αντισταθμιστικές εισφορές των συγκοινωνιακών επιχειρήσεων μπορούν να ταξινομηθούν είτε ως «επιδοτήσεις προϊόντος» οπότε δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και έλλειμμα (όπως έχουν κάνει όλες οι άλλες χώρε-μέλη της ΕΕ), είτε ως «άλλες διαβιβάσεις» που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και έλλειμμα. Εσείς τις θεωρήσατε ως «άλλες διαβιβάσεις» και επιβαρύνατε το δημόσιο χρέος και έλλειμμα.

Γνωρίζετε, κύριε πρόεδρε της ΕΛΣΤΑΤ, αν η Ελλάδα έχει υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού; Πώς εσείς με την αξιολόγηση των επιδοτήσεων που κάνατε νομιμοποιείτε κάτι τέτοιο για την χώρα μας και επιπλέον επιβαρύνετε το δημόσιο χρέος και έλλειμμα; Από όσο γνωρίζω η Ελλάδα δεν έχει υποστεί κύρωση για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού. Εσείς λέτε ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ!
Στο μεταξύ κόλαφος για τον Γεωργίου ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.


«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΙΩΠΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΝΔ; ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»

Με αφορμή την ανακοίνωση - επίθεση στη Δικαιοσύνη, που εξαπέλυσε ο υπόδικος Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικραρείας Τέρενς Κουίκ, έκανε το εξής σχόλιο:

«Μετά τον Σημιτάνθρωπο Γκίκα Χαρδούβελη, ήλθε η σειρά του υπόδικου Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, του εκλεκτού των Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, να εξαπολύσει απαράδεκτες επιθέσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη, με βαρύτατους υπαινιγμούς και αποδίδοντάς της ακόμα και σκοπιμότητες στην διαχείριση της έρευνας για τα αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία.

Ως πότε θα σιωπούν στη Νέα Δημοκρατία, ως εταίροι της ασύμμετρης συγκυβέρνησης, για τις επιθέσεις του πρώην στελέχους του ΔΝΤ και σήμερα κρατικού αξιωματούχου, στην Δικαιοσύνη; (Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει το κρεσέντο των χαρακτηρισμών του και η μετάθεση όλων των ευθυνών της ΕΛΣΤΑΤ, στη τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Δικό τους ζήτημα)».

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ , ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !

    ΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AYTOΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΓΕΡΑ! ΑΥΤΗ Η ΑΣΥΜΕΤΡΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ ΒΛΑΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή