Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΩΣ...ΜΟΥΓΓΑ!

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λονδίνο και Παρίσι, το Σάββατο κατά του συνεχιζόμενης επιχείρησης των Ισραηλινών με την ονομασία Προστατευόμενη Παρυφή που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 342 και τον τραυματισμό 2.390 παλαιστινίων στη Γάζα.
Μόνον το Σάββατο, τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει εδώ και 12 ημέρες το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Από την πλευρά του Ισραήλ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών, αναφέρει ο στρατός ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε από μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, ανεβάζοντας σε 2 τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από την 8η Ιουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο από έναν Παλαιστίνιο μαχητή που είχε διεισδύσει στο Ισραήλ μέσω μιας σήραγγας από τη Γάζα, ανακοίνωσε ο στρατός.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο
«Δεκάδες χιλιάδες» άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο απευθύνοντας έκκληση για τον τερματισμό των βομβαρδισμών και την άρση του αποκλεισμού στη Γάζα, ανακοίνωσε η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και η οργάνωση Stop the War (Σταματείστε τον Πόλεμο), δύο από τις ενώσεις που οργάνωσαν τις κινητοποιήσεις.
Η διαδήλωση που οργανώθηκε μετά το κάλεσμα 7 ενώσεων μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Stop the War, Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ή το Islamic Forum of Europe (Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης), ξεκίνησε το μεσημέρι μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια έως την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συνοικία του Κένσινγκτον, στα δυτικά της πρωτεύουσας.
Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ή συλλήψεις διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία που δεν θέλησε να δώσει επίσημο απολογισμό της συμμετοχής.
Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι δύο νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για την Τρίτη στις 19:30 ώρα Ελλάδας μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο και το επόμενο Σάββατο στο Γουάιτχολ, τη συνοικία όπου βρίσκονται τα υπουργεία.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό όπου κανείς μπορούσε να διαβάσει τα συνθήματα «Σταματήστε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη», «Γάζα, σταματήστε τη σφαγή». Πολλοί από το πλήθος κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης.
Ο κόσμος φώναζε συνθήματα «Ελευθερώστε, ελευθερώστε την Παλαιστίνη», «Ντέιβιντ Κάμερον, ντροπή σε εσένα», «Γάζα, Γάζα μην κλαις, εμείς δεν θα σε αφήσουμε να πέσεις».
parisi-diadilosi-palaistini
Συγκρούσεις στο Παρίσι, διαδηλώσεις σε 12 πόλεις
Διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία υπέρ των Παλαιστινίων συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας το Σάββατο στο Παρίσι καθώς αψήφησαν την απαγόρευση που είχαν επιβάλει οι αρχές για μια προγραμματισμένη διαδήλωση κατά των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας. Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters είπε ότι οι διαδηλωτές στο βόρειο Παρίσι εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.
Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Γαλλίας σήμερα προκειμένου να καταδικάσουν τα επεισόδια βίας στη Γάζα, αψηφώντας την απαγόρευση που είχε επιβληθεί μετά τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα μπροστά από δύο συναγωγές στο Παρίσι.
Ολάντ: Λυπάμαι, αλλά απαγορεύεται
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι κατανοεί τις συναισθηματικές αντιδράσεις απέναντι στους θανάτους εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας αλλά δεν θα επιτρέψει η βία να εξαπλωθεί στη Γαλλία.
«Για αυτό ακριβώς ζήτησα από τον υπουργό Εσωτερικών, μετά τη διενέργεια έρευνας, να διασφαλίσει ότι τέτοιες διαδηλώσεις δεν θα λάβουν χώρα» δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Τσαντ.
Χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν ωστόσο τις προειδοποιήσεις των αρχών και συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα φωνάζοντας «Ισραήλ, δολοφόνε» μπροστά από τα οδοφράγματα της αστυνομίας. Πορείες πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 12 πόλεις, από τη Λιλ στα βόρεια έως τη Μασσαλία στη νότια και τη Λυόν στα κεντρικά ή το Στρασβούργο στα ανατολικά.
«Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» ή «η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει» ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους πολίτες τους για τον κίνδυνο των συγκρούσεων και της βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων στη Γαλλία σήμερα.
«Απευθύνουμε συστάσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν αυτές τις διαδηλώσεις και να είναι προσεκτικοί στην περίπτωση που βρεθούν κοντά σε οποιαδήποτε διαδήλωση» αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου