Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ!

ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!
Του Μάκη Βραχιολίδη
Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή,  εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά, υπογράμμιζε: «Παραλάβατε κράτος, θα παραδώσετε αποικία. Αποικία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και της διαπλοκής που καιροφυλακτεί να ξεκοκαλίσει έναντι πινακίου φακής δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Αναλαμβάνεται μια ιστορική ευθύνη. Μας γυρνάτε 64 χρόνια πίσω, στην εποχή της POWER». 
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ, ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ!

Οι Σαμαράς-Βενιζέλος μέσα σε δύο χρόνια κατέστρεψαν ό,τι είχε αφήσει όρθιο η κυβέρνηση Παπανδρέου. Δεν υπήρξε ούτε ένας τομέας στον οποίο οι δωσίλογοι Σαμαράς-Βενιζέλος να σημειώσουν επιτυχία. Σε όλους τους τομείς, η πολιτική τους υπήρξε καταστροφική!
Χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο από την μια μέρα στην άλλη, ενώ η συνέχεια έπεται δραματική για άλλους 7.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα… καρατομηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Η υγεία βρίσκεται κυριολεκτικά υπό διάλυση, με νοσοκομεία να μην έχουν ούτε καν τα στοιχειώδη για να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες στους αρρώστους! Άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το διαλυμένο σύστημα υγείας!  
Η δημόσια Παιδεία  οδεύει προς πλήρη απαξίωση, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να παίρνουν …πόδι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά τους είχε υποσχεθεί ότι θα αξιοποιούνταν σε άλλες θέσεις. Ο νέος υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος τους έριξε στον καιάδα με αποτέλεσμα να επαναληφθούν οι απεργίες, να κλείσουν σχολές και να χαθεί το εξάμηνο σε πολλές σχολές, πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές.
ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
 Η φτώχεια επί κυβερνήσεως Σαμαρά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η Κεντρική Μακεδονία κατέχει τα σκήπτρα σε μια χώρα που μοιάζε περισότερο με Μπαγκλαντές. Το 60% των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας! Τα συσσίτια στις εκκλησίες ενώ πριν από μερικά χρόνια προορίζονταν για τους εξαθλιωμένους μετανάστες, τώρα πλέον, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δίνονται στους φτωχοποιημένους Έλληνες. Ενώ το 2010 τα συσσίτια της Εκκλησίας στην Κεντρική Μακεδονία ήταν 1.700 ημερησίως, σήμερα ξεπερνούν τα 7.000, σχεδόν όλα για τους Έλληνες!
Η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ επί Σαμαρά. Έχει αγγίξει το 28% επισήμως ενώ η πραγματική ανεργία βρίσκεται κοντά στο 33%. Η ανεργία στους νέους χτυπάει νούμερα από 55% έως 60%! Το ωραιότερο κομμάτι της Πατρίδας μας, η ελπίδα για το αύριο αχρηστεύεται από τους Σαμαρά-Βενιζέλο! Προοπτική βελτίωσης όχι μόνο δεν υπάρχει, αντιθέτως οι νέες απολύσεις και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα επιδεινώσουν την εφιαλτική ανεργία στη χώρα μας!
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ!

Η φορολογία που επέβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά μοιάζει περισσότερο με δολοφονικό χτύπημα στην καρδιά των ελληνικών νοικοκυριών. Με παντελή κατάργηση του αφορολόγητου, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και με 26%, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται είτε να βρουν λεφτά να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους είτε να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εκτελεί εντολές διαμελισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αφήσει παντελώς ελεύθερο το πεδίο στις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα. Η τελευταία απόφαση Γιακουμάτου για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι ένα ακόμη μέτρο που αποσκοπεί στο στραγγάλισμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Κατά τα άλλα το …τσεκούρι της εφορίας που πέφτει στα ελληνικά νοικοκυριά μέσω των εκκαθαριστικών φτάνει στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε 1.433 ευρώ για κάθε φορολογούμενο. Μιλάμε για μέσο όρο, όμως στους ελεύθερους επαγγελματίες σημειώνεται…. γενοκτονία. Πραγματικός φορολογικός βομβαρδισμός. Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ καλείται να πληρώσει φόρο που ξεπερνά τα 8.000 ευρώ. Ταξιτζής με δηλωθέν ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ πρέπει να πληρώσει πάνω από 4.000 ευρώ! Πώς θα ζήσει την οικογένειά του; Οδηγείται ή όχι σε αυτοκτονία;
Σύμφωνα με τα στοιχεία  της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα φορολογουμένους θα πρέπει να πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013, ενώ οι υπόλοιποι είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε δικαιούνται επιστροφή φόρου, αναφέρει η «Ημερησία».
Ειδικότερα τα στοιχεία (μέχρι 13/7/2014) δείχνουν ότι:
- 2.355.853 δηλώσεις ή το 43,09% του συνόλου είναι χρεωστικές με συνολικό ποσό φόρου 3,374 δισ. ευρώ. Ο πρόσθετος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 1.433 ευρώ.
Το ηλεκτρονικό εκκαθαριστικό περιλαμβάνει μέχρι  και τέσσερις διαφορετικούς φόρους:
α) Τον φόρο εισοδήματος
β) Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
γ) Το τέλος επιτηδεύματος
δ) Τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν στην κατοχή τους Ι.Χ. αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.
- 1.108.862 δηλώσεις ή το 20,28% του συνόλου είναι πιστωτικές με συνολικό ποσό επιστροφής φόρου293,26 εκατ. ευρώ ή 265 ευρώ κατά μέσο όρο.
- 2.002.955 δηλώσεις ή το 36,63% είναι μηδενικές.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!
 Επί κυβερνήσεως Σαμαρά χιλιάδες πολίτες οδηγήθηκαν στην απελπισία και τελικά αυτοκτόνησαν! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής για τον λαό πολιτικής Σαμαρά-Βενιζέλου. Μετά τη βίαια είσοδο της χώρας μας στον μηχανισμό εξόντωσής της, μέχρι αυτή τη στιγμή πάνω από 5.000 συμπολίτες μας έχουν θέσει τέρμα στη ζωή τους. Μια μικρή πόλη ξεκληρίστηκε εξαιτίας της δολοφονικής πολιτικής των Σαμαρά-Βενιζέλου. Και το κακό θα συνεχιστεί διότι δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης.
ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ SUCCESS STORY:  ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!


 
Η πλύση εγκεφάλου και τα χυδαία ψεύδη των Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζονται ακατάσχετα, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης και ότι καβατζάραμε την κρίση. Η  απάντηση στην εξαπάτησή τους έρχεται από τους δικούς τους-σκληρούς αριθμούς που προκύπτουν από το nationaldebtclocks.org όπου αποτυπώνεται ανά δευτερόλεπτο το δημόσιο χρέος της χώρας μας. Δείτε λοιπόν χθες το απόγευμα πού έφτασαν το χρέος οι Σαμαράς-Βενιζέλος:    σχεδόν 339 δις ευρώ, ενώ ο τελευταίος αριθμός κάτω δεξιά δείχνει ότι το χρέος είναι στο 207,36% επί του ΑΕΠ! Ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση να ήταν η Ελλάδα δεν θα είχε τέτοιο δημόσιο χρέος.
Το άρθρο δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου