Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΧΡΙΔΟΣ! ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;
Μαρτύριο δίχως τέλος για τον Αρχιεπίσκοπο Οχρίδος Ιωάννη που παραμένει στην φυλακή για τα επόμενα τρία χρόνια, βάσει απόφασης Εφετείου των Σκοπίων. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το γειτονικό κρατίδιο στις 17 Ιουλίου, 2014, το Εφετείο στα Σκόπια επιβεβαίωσε την απόφαση του Πρωτοδικείου των Σκοπίων, με την οποία ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Οχρίδας και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης (Jovan) καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι Επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και οι πιστοί της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας σε υπό όρους φυλάκιση δύο ετών, εάν επαναλάβουν την πράξη για την οποία κατηγορούνται από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα επόμενα πέντε χρόνια.
 
Την ίδια στιγμή, το Δικαστήριο αποφάσισε κατάσχεση περιουσίας των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας, την οποία περιουσία αποφάσισε να δώσει στη σχισματική "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία".
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης της Οχρίδας-ο οποίος είναι σήμερα για ήδη δύο χρόνια και οκτώ μήνες στη φυλακή Ιντριζόβο- ούτε οποιοσδήποτε από τα άλλα καταδικασμένα μέλη της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας, έχουν λάβει την απόφαση του Εφετείου. 
 
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ιωάννης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και υπάρχουν καταγγελίες πως δεν προμηθεύεται ούτε τα φάρμακά του.
 
agioritikovima.gr (τίτλος, μεσότιτλος: δικοί μας)
 
Ο γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Τζούμας έκανε το παρακάτω σχόλιο: Τα φασιστόμουτρα των Σκοπίων , οι ανιστόρητοι πατριδοκάπηλοι ηγετίσκοι της κακιάς ώρας έχουν βαλθεί να εξοντώνουν τον ηρωικό Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη, τον κανονικό Προκαθήμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων!! Η διεθνής κοινή γνώμη- πλην φωτεινών εξαιρέσεων- κωφεύει,αδιαφορεί και σιωπά, δυστυχώς με αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί να έχουν αποθρασυνθεί!
Ομως κάτι πρέπει να γίνει πριν έχει και ο μαρτυρικός Αχρίδος Ιωάννης, το ίδιο τέλος με τον απαχθέντα Χαλεπίου Παύλο, που ενώ τον έχουν "αποκεφαλίσει" οι άθλιοι απαγωγείς Τσετσένοι, και μάλιστα από τότε που τον απήγαγαν, εξακολουθούν να τον αναζητούν δια της υψηλής διπλωματίας ! Τόσο θράσος! Τρομάρα τους!!

1 σχόλιο: