Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΝΕΑΡΟΥ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ! ΟΡΓΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις στο Μισούρι, για την αναίτια δολοφονία νεαρού αφροαμερικανού από αστυνομικό. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Φέργκιουσον. Νέα στοιχεία και οπτικό υλικό για την υπόθεση (Vid+Pics)
Μετά από λίγες ώρες ειρηνικών διαδηλώσεων η βία επέστρεψε στους δρόμους του Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια της νύχτας με τους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές να συγκρούονται σε αυτό το προάστιο του Σεντ Λίουις και τους διαδηλωτές να λεηλατούν ένα μινι-μάρκετ ποτών και τροφίμων όπου ο δολοφονημένος Μάικλ Μπράουν φέρεται να έκλεψε πούρα λίγα λεπτά πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού.
 
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέι Νίξον δήλωσε ότι "σε μεγάλο βαθμό οι ειρηνικές διαμαρτυρίες μετατράπηκαν εκ νέου σε βίαιες εκδηλώσεις αφότου μικρές ομάδες βγήκαν στους δρόμους με την πρόθεση της διάπραξης εγκλημάτων θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες. Αυτό είναι απαράδεκτο".
 
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα και θα ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί της Κυριακής, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της πολιτείας του Μισούρι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.
Ο κυβερνήτης Νίξον τόνισε ότι η κίνηση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης δεν αποσκοπεί στο να φιμωθούν οι διαδηλωτές, αλλά να "προστατεύσει όσους πνίγουν τη φωνή του λαού με τις πράξεις τους".
"Θέλουμε απαντήσεις για το τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη διαφάνεια σε αυτή την υπόθεση", πρόσθεσε. Αλλά "εάν θέλουμε δικαιοσύνη θα πρέπει πρώτα να διατηρήσουμε την κοινωνική ειρήνη", πρόσθεσε ο κυβερνήτης του Μισούρι.
 
Την Παρασκευή και με μεγάλη καθυστέρηση, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού, που πυροβόλησε και σκότωσε αναίτια τον νεαρό. Πρόκειται για τον 28χρονο Ντάρεν Γουίλσον.
Επιχείρηση συκοφάντησης του θύματος
Η ένταση στην μικρή πόλη αναζωπυρώθηκε αφότου η τοπική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό σύμφωνα με το οποίο ο νεαρός αφροαμερικανός ήταν ύποπτος κλοπής λίγο πριν από τη δολοφονία του.
Εν τούτοις ο αρχηγός της αστυνομίας του Φέργκιουσον Τομ Τζάκσον αναγνώρισε ότι ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μπράουν δεν γνώριζε ότι ο νεαρός αφροαμερικανός ήταν ύποπτος για ληστεία και ότι τον πυροβόλησε αφότου του ζήτησε να απομακρυνθεί από το δρόμο. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή δεν υπάρχει καμία σύνδεση της δολοφονίας με την υποτιθέμενη ληστεία.
Ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ που εκπροσωπεί την οικογένεια του νεαρού αφροαμερικανού ανέφερε ότι οι οικείοι του Μπράουν είναι οργισμένοι από την προσπάθεια της αστυνομίας να σπιλώσει τη μνήμη του νεαρού "δολοφονώντας τον χαρακτήρα του γιου τους, μετά από την αποτρόπαια φυσική του δολοφονία μέρα μεσημέρι".
Την Παρασκευή, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό. Πρόκειται για τον 28χρονο Ντάρεν Γουίλσον.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
Εν τω μεταξύ και ο ακτιβιστής υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων αιδεσιμότατος Αλ Σαρπτον είπε ότι θα ηγηθεί πορείας στο Φέργκιουσον την Κυριακή στο πλάι της οικογένεια του Μάικλ Μπράουν.
"Δεν υπάρχει τίποτα πιο ποταπό και προσβλητικό για τους ανθρώπους αυτής της χώρας από το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι για την επιβολή του νόμου προσπαθούν να σπιλώσουν ένα νεκρό άνδρα ή ένα νεκρό παιδί που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του" δήλωσε ο Σάρπτον.

Οι διαδηλωτές στο Φέργκιουσον είναι επίσης εξοργισμένοι για την απόφαση της αστυνομίας να χαρακτηρίσει τον Μπράουν ύποπτο κλοπής ενώ ταυτόχρονα κρατά μυστικές τις φωτογραφίες του δράστη αστυνομικού και άλλες πληροφορίες γι’ αυτόν.
Στο προάστιο του Σεντ Λίουις βρίσκονται ήδη περισσότεροι από 40 πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας του FBI που ερευνούν πόρτα-πόρτα αναζητώντας μαρτυρίες για τις συνθήκες της δολοφονίας του νεαρού αφροαμερικανού.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου