Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"!

Αλβανικά μέσα αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζήτησαν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντερ Αρβιζού, να ζητήσει τη συνοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση της διοικητικής-εδαφικής μεταρρύθμισης, περιλαμβανομένου τις αξιώσεις που θέλει το ΚΑΕΔ και ο Βαγγέλης Ντούλες.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, το Ελληνικό λόμπι στην Ουάσιγκτον κατάφερε ο νέος χάρτης για την Χιμάρας να είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΚΕΑΔ και ο Αμερικανός διπλωμάτης να διαπραγματευτεί με τα Τίρανα για να δεχτεί την επίσημη εκδοχή που ζητείτε από την ελληνική μειονότητα. Τα πρώτα σήματα δόθηκαν, - αναφέρει το δημοσίευμα, από κάποια άρθρα σε μια εφημερίδα φιλικά προσκείμενη στον πρωθυπουργό, όπου γράφτηκε η ιδέα της αποδοχής μιας παραλλαγής της Χιμάρας όπως αποδέχεται ο Ντούλες. Μένει να δούμε την ψηφοφορία της Πέμπτης για την ελληνοαλβανική διαφωνία και κατά πόσον ή όχι η αλβανική κυβέρνηση θα σπάσει.
Πηγές εντός της πρεσβείας των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ έχουν μια ανησυχία σχετικά με την συζήτηση εθνοτικής διαίρεσης και την ελληνική δυσαρέσκεια για το νέο διοικητικό χάρτη.
Ο Αμερικανικός παράγοντας αλλά και ξένοι φορείς παρακολούθησης έχουν ζητήσει έχουν τοποθετηθεί λέγοντας πως για να είναι λειτουργική και αντιπροσωπευτική η νέα διοικητική διαίρεση, απαιτεί συμβιβασμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Μέχρι τις επόμενες τοπικές εκλογές του Ιούνη του 2015 παρέμεινε λιγότερο από ένας χρόνος, ενώ οι πολιτικές δυνάμεις μπροστά από την πλειοψηφία φαίνεται να πραγματοποιούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει πρώτα απ' όλα να εξασφαλύσουν την συνοχή, την αποτελεσματικότητα και την εφαρμογή κατά τα διεθνή εκλογικά πρότυπα.
 himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου