Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ, ΕΝΣΠΕΙΡΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, ΒΑΛΛΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Του Μάκη Βραχιολίδη
Απογοήτευση και θλίψη έχει σκορπίσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας (η οποία τελεί υπό τον έλεγχό του) να στηρίξουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!!!  Θυμίζοντας Πόντιο Πιλάτο ή οσφυοκάμπτες της πολιτικής δουλοπρέπειας, ομοιάζοντας περισσότερο με προπαγανδιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος και η Iερά Σύνοδος, με την ανακοίνωση στήριξης του αντιρατσιστικού έδωσαν την συγκατάθεσή τους για την ψήφισή του!
Ο Μακαριώτατος και η Ιερά Σύνοδος έριξαν στον κάλαθο των αχρήστωνόσα καταλόγιζαν λίγες μέρες νωρίτερα, τέσσερις μητροπολίτες στον Πρωθυπουργό που προωθεί προς ψήφιση το αντεθνικό και κατά της Ορθοδοξίας, αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κυριολεκτικά άδειασε τους Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμία, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά και Κυθήρων Σεραφείμ, λες και επρόκειτο για πολιτικούς του αντιπάλους!
Παρέκαμψε παντελώς τα τρανταχτά επιχειρήματα του σεβασμιότατου Σεραφείμ, όπως «τό ὑπό συζήτηση καί ψήφιση Σχέδιο Νόμου ὡς ἔχει συζητηθεῖ καί διατυπωθεῖ στήν ἁρμόδια Ἐπιτροπή τῆς Βουλῆς, προσβάλλει τό ἀτομικό δικαίωμα τῆς ἐλευθερίας τῆς ἐκφράσεως πού ὡς ἀνεφέρθη συνταγματικῶς προστατεύεται, γι’ αὐτό καί τό περιεχόμενο τῶν σχετικῶν ποινικῶν τυποποιήσεων συναντᾶ τά ὅριά του στά ἄρθρα 10 παραγρ. 2, 14 καί 17 τῆς ΕΣΔΑ, στά ἄρθρα 19 παραγρ. 2 καί 3 καί 21 τοῦ Διεθνοῦς Συμφώνου τοῦ ΟΗΕ γιά τά ἀτομικά καί πολιτικά δικαιώματα καί στά ἄρθρα 5 παραγρ. 1 καί 2, 16 παραγρ. 1 ἐδ. 2, καί 25 παραγρ. 3 τοῦ Συντάγματος».
Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Αρχιεπίσκοπος και η καθοδηγούμενη υπ’ αυτόν  Ιερά Σύνοδος, αδιαφόρησαν μπροστά στο επόμενο εκπληκτικό επιχείρημα του Σεραφείμ:  «Μέ τήν παραπάνω ἀπαράδεκτη πρόβλεψη τοῦ ὑπό κρίση σχεδίου Νόμου νά καθίστατο ὑποκείμενο τοῦ Ποινικοῦ Δικαίου καί ὁ οὐρανοβάμων Ἀπόστολος Παῦλος διότι στήν Α΄ πρός Κορινθίους ἐπιστολή του στό Κεφ. 6 στιχ. 9-11 διακηρύσσει εὐθαρσῶς «...ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι». Καί συνεπῶς καί Αὐτός ἀπαξιώνων διά τοῦ κηρύγματός του τούς ἑτέρους «προσανατολισμούς» περί τό γενετήσιο ἔνστικτο προκαλεῖ τό μίσος καί τήν ἀπέχθεια ἐναντίον τῶν ὑποκειμένων στά γεώδη αὐτά πάθη. Σέ αὐτή τήν παράνοια ὁδηγεῖτε τό δικαιϊκό σύστημα καί τήν ἔννομη τάξη κ. Πρωθυπουργέ! 
Και όμως, την παράνοια αυτή επικύρωσε η Ιερά Σύνοδος με μία άλλη δική της παράνοια που λέει ότι «η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων η ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση την φυλή, το χρώμα, την θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας. Το κριτήριο της ως άνω προτάσεως, που την καθιστά έγκυρη και δικαία, είναι ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο νομοθετεί στην Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες κατά τρόπο δίκαιο και δημοκρατικό χωρίς διακρίσεις. Η Εκκλησία προσφέρει την ειρηνική συμβολή της και εύχεται για την βελτίωση και ευόδωση του νομοθετήματος επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου».
Απίστευτα πράγματα που τους χριστιανούς τους κάνουν να ριγούν από ντροπή όταν βλέπουν τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας και τους ιεράρχες να στηρίζουν αναφανδόν τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ του «αντιρατσιστικού» τερατουργήματος μιας δωσίλογης κυβέρνησης. Πολλοί δε χριστιανοί εξοργίζονται όταν βλέπουν την Ιερά Σύνοδο να πλειοδοτεί σε «αντιρατσιστική» ρητορεία, παρόμοια με του Βενιζέλου της ΔΗΜΑΡ ή του ΣΥΡΙΖΑ!
Οι ιεράρχες της Εκκλησίας, πλην ελαχίστων πεφωτισμένων εξ’ αυτών, δεν εκφράζουν την Ορθοδοξία και όσα εδίδαξαν στο παρελθόν, ακόμη και με το αίμα τους, οι άγιοι μάρτυρες της πίστης μας!
Όμως, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ενσπείρουν και την μισαλλοδοξία. Τα ερωτήματα-φωτιά που θέτει ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης προς τους Ιεράρχες, αμφιβάλλουμε εάν πρόκειται ποτέ να απαντηθούν:
"Στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου, θεσπίζεται, μεταξύ άλλων (άρθρο 2), ότι όποιος με πρόθεση, δημόσια αποδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την σοβαρότητα εγκλημάτων, γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητος ... κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ενέχει απειλή ή εξύβριση, υπόκειται σε ποινική δίωξη" . Επί τούτοις  ερωτώ τα ακόλουθα:
Πολύ, και πολλοί, θα θέλαμε η σεπτή Διαρκής ιεραρχία να μας κάνει σαφές πώς θα κρίνεται η πρόθεση όποιων αποδοκιμάζουν δημόσια, ευτελίζουν ή κακόβουλα αρνούνται τη σοβαρότητα εγκλημάτων. Όπως, για παράδειγμα, είναι η περίπτωση με το Ιράκ. Ο λεγόμενος free world, αμείλικτος διώκτης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα, εξολοθρεύοντας εκατομμύρια Ιρακινών και στηριζόμενος σε ένα πανάθλιο, παγκόσμιο δυστυχώς, άλλοθι: Τα πυρηνικά του Σαντάμ που δεν βρέθηκαν ποτέ.

Ερώτηση:  Η καταγγελία αυτής της απάτης μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος; ενέχει απειλή ή εξύβριση, ώστε αυτός που το γράφει να υπόκειται σε ποινική δίωξη; Οι προθέσεις του, ως μη συνάδουσες με τα προβληθέντα επιχειρήματα, που οδήγησαν στην καταστροφή του Ιράκ, υποκινούν σε βία; Κρύβουν μίσος; Ενέχουν απειλή; Βρίζουν κανένα;
Με άλλα λόγια, θέλει η Διαρκής ιεραρχία να συντονίζουμε τις προθέσεις μας αποκλειστικά με τις πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης των εκλεκτών δημοσιογράφων; Είδηση ήταν οι θερμοκοιτίδες των νεογνών στο Κουβέιτ, είδηση και ο κορμοράνος και πολλά άλλα. Αυτά όμως αποδείχθηκαν ασύστολα ψεύδη.

Επίσης, όταν ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ επί πατρός Μπους κ. Τζέιμς Μπέικερ, δήλωνε δημόσια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν κανένα κράτος, που θα προκύψει από την Γιουγκοσλαβία, και την επόμενη μέρα ο ομοιόβαθμος Γερμανός Ντίντριχ Γκένσερ αναγνώριζε την Κροατία και άρχιζε η σφαγή, τότε, αυτός που τα γράφει και τα υπενθυμίζει διεγείρει την Κοινή Γνώμη σε βία, τροφοδοτεί μίση, ή εξυβρίζει το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα;
Τέλος, επειδή παραλείψαμε από το άρθρο 2 του ετοιμαζόμενου - είναι στη φάση σχεδιασμού - Νόμου να αναφέρουμε ότι τα προβλεπόμενα αφορούν ειδικότερα "σε άρνηση  του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων ναζισμού", θα θέλαμε να ρωτήσουμε την Διαρκή ιεραρχία, σε τι ανάγει το ολοκαύτωμα των εγκλημάτων του ναζισμού;  Ήταν θρησκευτικό ολοκαύτωμα; Ήταν πολιτικό; Ήταν πολιτικό-θρησκευτικό; Και επειδή δεν φαίνεται να ήταν κάτι από αυτά, το μόνο που μπορεί να υποστηρίξει κανείς,  είναι ότι επρόκειτο, γενικώς, περί ολοκαυτώματος ένεκεν μισαλλοδοξίας. Αν είναι έτσι, τότε ας μας απαντήσει η Διαρκής ιεραρχία και κάθε αρμόδιος, σε τι διαφέρει ο εκκολαπτόμενος αντιρατσιστικός νόμος από του να είναι, θεσμικά πλέον,  ο Νόμος της Μισαλλοδοξίας;

Εν κατακλείδι  Μακαριώτατε, αποτύχατε στο έργο σας. Όχι μόνον δεν εκφράζετε τους Ορθόδοξους πιστούς, αλλά βάλλετε κατά της Ορθόδοξης πίστης μας. Με όσα τελικά πράττετε, αναδεικνύεστε περισσότερο ως …αχθοφόρος της Νέας Τάξης Πραγμάτων!


2 σχόλια:

  1. Παρτάκια χαβαλέ Τζερώνυμο εχθρέ της Χριστιανικής Ορθοδοξίας και φίλος της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ, των μασόνων, των νεοταξιτών της ΝΤΠ του Αντίχριστου! ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ ΑΘΕΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γνώμη μου συνίσταται στο εξής:
    ''Αλίμονο στους Έλληνες και στην Ελλάδα μας''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή